• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Älta

Älta Mossväg 9 A

Väldisponerad 2a med radhuskänsla!

Inflyttningsklar 2a med radhuskänsla. Pris 2 500 000kr. Här bor du perfekt med egen ingång och stora sociala ytor. Snabbt tillträde om så önskas. Bostaden har två balkonger med morgon och kvällssol. Balkongen mot husets baksida är magisk med vacker grönska och utsikt över föreningens gemensamma trädgård med gräsmatta, blommor och äppelträd. Bostaden har en mycket bra planlösning och kan med fördel göras om till en 3a för den som vill. Förutom ett nyare kök ifrån 2015 med vackert burspråk och plats för stora middagar finns ett stort sovrum med praktisk klädkammare, ett mycket rymligt vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och ett matbord, samt en tvättstuga. I avgiften inkluderas en parkeringsplats, ett stort förråd. Det finns även två parkeringsplatser i föreningen avsedda för gäster. Denna lägenhet passar perfekt till dig som vill bo med närhet till både vacker natur och stadens puls.

Närmsta busshållplats ligger endast några minuter från bostaden och området erbjuder goda bussförbindelser med täta avgångar till både Slussen, Nacka och Gullmarsplan. Bostaden ligger i närhet till fin natur och det finns flera badplatser i området så som Stensöbadet, Älta friluftsbad, Strålsjöbadet, Flatenbadet och Hellasgården som även erbjuder motionsspår och skidspår vintertid. I närområdet finns matvarubutik, Älta IP och Ishall, Nacka naturvård med fina plantor, Äventyrsbana samt Golfbana.

Vi hjälper gärna till med privatvisning. Kontakta ansvarig mäklare för att boka tid.

Beskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för avhägning direkt till vänster om entrén. Bostaden har genomgående ljust målade väggar. I entrén finns ett slittåligt laminatgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Mycket stort vardagsrum med vacker grönskande utsikt och utgång till bostadens trevliga balkong. Vardagsrummet är mycket lättmöblerat och rymmer både soffgrupp och matplats. Vardagsrummet kan med fördel öppnas upp mot köket eller byggas om till ett extra sovrum för dig som behöver det, se alternativ planskiss. Väggarna är vitmålade och golvet består av ekparkett.

Balkonger

Bostaden har två trivsamma balkonger. Den ena ligger mot föreningens gemensamma trädgård och är rymlig med plats för stora sällskap. Här kan du njuta av din frukost med strålande sol från morgon fram till lunch. För dig som vill avnjuta av fler soltimmar finns det ytterligare balkongsutrymme vid bostadens ingång med eftermiddags- och kvällssol. Föreningens trevliga trädgård är vackert grönskande och mycket välskött med gräsmatta, blommor och äppelträd. På framsidan finns även långbord för stora middagar utomhus.

Kök

Nyrenoverat kök ifrån 2015 med fint burspråk och grönskande utsikt. Köket är i ljust utförande med gott om förvaring samt bra arbetsytor. Trevlig matplats för stora sällskap om 6-8 personer. Perfekt kök för dig som gillar att laga mat och bjuda hem nära och kära på en god middag. Vitvaror i genomgående rostfritt materialval bestående av fullstor kyl och frys, ugn/spis, micro, köksfläkt och diskmaskin.

Tvättstuga

I anslutning till köket finns bostadens tvättstuga. Här finns praktisk arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare ifrån Bosch.

Sovrum

Stort sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord. Väggarna är vitmålade och golvet består av ekparkett. I anslutning till sovrummet finns en stor klädkammare med mycket gott om förvaring.

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar i ljus kulör. Golvet är beklätt med en våtrumsmatta. Badrummet erbjuder duschhörna med glasväggar som avskärmning, handfat med kommod, spegelskåp samt vädringsfönster.

Övrigt

Till bostaden hör ett externt förråd om ca 10 kvm samt en parkeringsplats.

Bilplatser

Till varje bostad hör en parkeringsplats på framsidan av huset.

Fakta

Förening
Brf Mossdalen
Lägenhetsnr
1
Byggår
1997
Boarea
64.8 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
2 av 2
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Ja
Allmän information

Brf Mossdalen är en äkta bostadsrättsförening som består av 4 st lägenheter. Föreningen bildades 2014 och äger marken huset står på. Här bor du i lugnt område med grönskande tomt. På baksidan av fastigheten finns trevlig gräsmatta och ett äppelträd. Total boarea är 259,2 kvm. Sophämtningsabonnemang ombesörjs och bekostas av BRF.

Renoveringar

2017 Installation av fiber i föreningen och samtliga lägenheter Utförda renoveringar i bostaden: Genomgående nya golv i bostaden och ny inredning till badrummet (2014-15), Nytt kök (2015 )

Planerade renoveringar

Ommålning av huset är inplanerat.

Övrigt om uppvärmingen
Uppvärmning för huset är direktverkande el. Varmvatten kommer från frånluftsvärmepumpar, vilka återvinner energi ur varm frånluft som tillskott för att värma vatten. Dessa är belägna i respektive lägenhets tvättstuga och är elanslutna till respektive lägenhets elmätare. Ventilation, ansluten till värmepump för återvinning av energi från frånluften, 1st per lägenhet av typ Nibe 100 eller motsvarande. Elmätare placerad i kabelmätarskåp vid husfasaden för lägenheterna. El-installation enligt svensk standard SS 4370146. Varje bostadslägenhet har egen elmätare och betalar el-strömmen direkt till el-leverantör. Fastigheten är ansluten till kommunalt VA-nät.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
78 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Fiber

Ekonomi

Avgift
3 483 kr
Andelstal
25%
Övrigt om vad som ingår
Inkl. vatten, parkeringsplats, sophämtning & förråd.
Försäkringskostnad
125 kr/månad
Tillfällig avgift för installation av fiber (endast fram till årsskiftet)
247 kr/månad
Hushållsel
933 kr/månad
Totala driftskostnader
1 305 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
465 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

I Älta har du nära till sjöar, natur samt ett mindre centrum där du hittar ICA Nära, två restauranger, caféet Söta Drömmar, frisör, kiosk samt en relativt nyöppnad blombutik. Närhet till förskolor, skola och centrum gör området mycket attraktivt att bo i. Här bor man nära kommunikationer, promenadstråk och naturen samt inom kortavstånd till Älta centrum med allt du behöver för en smidig vardag, och dessutom finns Sickla Köpkvarter endast en kort bilfärd bort. Området erbjuder flera utomhus aktiviteter med bollplaner, tennisbanor, motionsspår, skidspår, skridskobanor, en 9-håls golfbana och ett av Stockholms populäraste MTB-områden. Här bor du omgiven av grönområden såsom Hedvigslundsparken, Nackareservatet och Hellasgården bland annat och med endast 20 min till Stockholms city.

I närområdet finns det flera grundskolor och förskolor: Älta skola, en kommunal grundskola med ca 550 elever från förskoleklass-årskurs 6. Kolarängensförskola, Solängens förskola, Älta gårds förskola och en ny förskola med åtta avdelningar är planerad att byggas i närheten av Älta centrum.

Området erbjuder goda bussförbindelser med täta avgångar till både slussen och Gullmarsplan:

Gullmarsplan - Snabbuss 801, resan tar ca 17 minuter Slussen - Buss 401, och resan tar ca 25 minuter. Nacka sjukhus - Buss 821 tar ca 25 minuter. Nacka forum - Buss 840 ca 10 minuter. Tyresö - Promenad på ca 20-30 minuter via Storkällan eller 10 minuter med cykel.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 500 000 kr (Accepterat pris)
Rum
2
Boarea
64.8 m2
Lgh nr
1
Våning
2 av 2
Byggår
1997
Område
Älta
Andelstal
25%
Typ
Bostadsrätt
Tillträde
Omgående
Adress
Älta Mossväg 9 A
Postnr
138 37
Ort
Älta

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Mysig förening med radhuskänsla
Naturlig matplats invid fönstret
Mysig balkong i anslutning till vardagsrummet
Balkong med utsikt mot innergården
Nytt kök från 2017
Stor och ljus matplats
Tvättstuga i anslutning till köket
Vardagsrummet är stort och rymligt
Här får en stor soffa gott om plats
Sovrum med dubbelsäng
Gott om förvaring i sovrummet
Stor Klädkammare i sovrummet
Badrum med dusch
Rymlig hall
Mysig entré balkong med kvällssol

Planlösning


Älta 98:2

Älta Mossväg 9 A

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!