• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Småhus / Edsviken

Drotsvägen 3A

Soligt läge med underbar utsikt mot vackra Edsviken! Stor härlig altan och fina uteplatser. Generös boyta 250 kvm, med 4-6 sovrum och fina sällskapsrum. 2 öppna spisar. Stort kök med angränsande matsal och sällskapsdel. Lättskött uppvuxen tomt med fina ytor för lek och samvaro.

Beskrivning

Stort generöst hus med lugnt läge invid Edsviken och härlig utsikt från terrassen, vardagsrum och flera sovrum. Huset är i flera etage och kan därför disponeras på olika sätt. Två eldstäder som används flitigt ger fin mysfaktor.

PLAN 1-2
Entréplanet rymmer hall, sovrum, allrum/sovrum, duschrum, tvättstuga och garage.
Hallen har en stor inbyggd garderob. Klinkergolv med golvvärme.
Allrum med fina fönster ut mot de soliga uteplatserna och trädgården. Kan lätt göras om till ett stort vackert sovrum.
Sovrum med inbyggd garderobsvägg.
I anslutning till entrén och sovrummen finns en kaklad dusch med wc, handdukstork och handfat. Klinkergolv med golvvärme.
Ekparkett med vattenburen golvvärme i allrum och sovrum.
Tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Bra arbetsytor. Innanför finns det gamla pannrummet som nu är förråd. Klinkergolv med golvvärme.
Utgång till uteplatsen och trädgården.
Garagedelen används nu som groventré. Stengolv med vattenburen golvvärme. Garaget rymmer en mindre bil.

Några trappsteg upp från entrén ligger kök tillsammans med stor matdel och ett mysigt allrum med öppen spis. Utgång till uteplatser och trädgård.
Köket är väl tilltaget och har härliga arbetsytor med bänkskivor i granit. Gott om skåpsförvaring. I köket finns diskmaskin i bekväm arbetshöjd, diskbänk med dubbla hoar, spishäll, inbyggd ugn och mikro samt kyl och frys. Inbyggda spotlights. Klinkergolv med golvvärme med el.
Den rejäla matsalsdelen är en härlig samlingspunkt med gott om plats för många. Här kan man också lätt dela av till ett sovrum och ändå ha gott om plats kvar för matsal.
Intill ligger ett allrum med öppen spis och utgång till trädgården. Detta rum passar fint att bara njuta av brasan eller som TV-rum.

PLAN 3
Här finns tre sovrum, badrum, gästwc och utgång till den stora soliga takterrassen. Alla rum har ekparkett och inbyggda garderober med skjutdörrar.
Master bedroom har en fransk balkong mot sjösidan med härlig utsikt mot vattnet samt utgång till terrassen.
De övriga två sovrummen är även de generöst tilltagna och ett har fransk balkong och utsikt mot vattnet.
Badrummet är kaklat och utrustat med badkar, dusch, wc, handfatskommod och spegelskåp. Klinkergolv med golvvärme. Spotlights i taket och ett fönster som är praktiskt för vädring.
Gästwc med wc, handfatskommod och spegelskåp. Mosaikgolv.

PLAN 4
Ytterligare en halv trappa upp ligger det underbara vardagsrummet på ca 50 kvm med tak öppet i nock och stora fönster med vacker utsikt mot vattnet och trädgården. En ljus och solig dröm med öppen spis som används flitigt. För dig som uppskattar gott om plats för umgänge kan det inte vara bättre! Ekparkett.

Fin insynsskyddad plan tomt med utsikt mot vattnet. Tomten är lättskött och omgärdad av en uppvuxen häck. Gräsmattan inbjuder till spel och lek för liten som stor.

Tomt

Tomtarea
770 m2

Fin insynsskyddad plan tomt med utsikt mot vattnet. Tomten är lättskött och omgärdad av en uppvuxen häck. Gräsmattan inbjuder till spel och lek för liten som stor.

Bilplatser

Garage med plats för 1 mindre bil. Garaget används nu som groventré. Uppställningsplats utanför huset för 2 bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

1968- Uppfördes delen med gillestugan.
1997- Lades taket om med nya betongpannor, takpapp och läkt.
1997- Renoverades WC/dusch i lågdelen.
1999- Renoverades köket.
1999- Renoverades WC/badrum/dusch på mellanplanet.
1999- Installerades den nya elcentralen.
2004- Installerades radonsugen.
2004- Installerades bergvärmepumpen.
2004- Lades nya avlopp i golvet samt vattenburen golvvärme i låga delen.
2004- Renoverades tvättstugan.
2009- Monterades en ny putsfasad med hönsnät och puts.
2010- Renoverades WC:n på mellanplanet.

Fastighetsbeteckning
Sollentuna Hästryggen 2
Uppvärming
Bergvärmepump samt elgolvvärme i badrum och kök
Värmekällans ålder
2004
Mark
Sand
Grund
Betongplatta på mark
Grundens vägg
Betong
Stomme
Betong. Burspråk har stomme av trä.
Bjälklag
Trä
Fasad
Puts/tegel
Tak
Sadeltak med beklädnad av betongpannor ovan råspont inklädd av asfaltspapp.
Utvändiga plåtarbeten
Koppar
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Om radon
Radonsug installerad 2004. Radonmätning 2005 visar årsmedelvärde på 30 bq.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
85 kWh/m2
Elförbrukning
21 096 kWh/år
Personer i hushållet
3
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Fiber
Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Edsvikens Villastad, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19291213)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning - Se beskrivning
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning
  • Planer och bestämmelser: Kummelby Och Edsviken Ändring Genom Tillägg, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19931116)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Ledning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
7 812 kr
Vatten och Avlopp
4 237 kr/år
Renhållning
1 869 kr/år
Elkostnad
24 176 kr/år
Totala driftskostnader
30 282 kr/år
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1961
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 981 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 711 000 kr
Summa taxeringsvärde
5 692 000 kr
Standardpoäng
32

Närområdet

Underbart uppvuxet villaområde intill vackra Edsviken. Vid Edsviken finns tennisbanor, joggingslingor och underbara promenadstråk utmed vattnet och i de vackra omgivningarna. Det är nära till Ulriksdals Slottsområde med handelsträdgård, caféer och den underbara parken. Längs med vattnet kan man promenera till Edsbergs Slott i vackra omgivningar. På vintern plogas skridskobanor på Edsviken när vädret tillåter och på sommaren finns härliga badmöjligheter med sandstrand en kort promenad bort. I Sollentuna Centrum finns det mesta man kan önska av butiker, service och trevliga restauranger, både i gallerian och på huvudgatan utanför. Även det mindre Helenelunds Centrum kan erbjuda ett välsorterat ICA och en mycket bra butik, berömd för sitt kött och stora utbud av korvar. I närområdet finns flera förskolor och grundskolor och på kommunens hemsida finns mycket bra information om dessa. Besök gärna www.sollentuna.se.

Avståndet till Stockholm är endast 1,1 mil och för den som vill cykla tar det ca 35-40 minuter men självklart finns goda kommunikationer med bl a olika busslinjer där närmaste hållplats ligger några minuter bort. Här finns buss till Kista där T-banans blå linje går. Flera alternativ med bl a snabbussar in till centrala Stockholm under rusningstid finns på kort promenadavstånd. Från Helenelunds C går pendeltåget och det tar ca 10 minuter till Centralen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
12 825 000 kr
Pris
12 900 000 kr (Utgångspris)
Rum
8
Boarea
189 m2
Biarea
76 m2
Byggår
1961
Område
Edsviken
Typ
Småhus
Tomtyta
770 m2
Adress
Drotsvägen 3A
Postnr
19133
Ort
Sollentuna

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Matsalsdel
Utsikt vardagsrum
Utsikt från takterrassen
Överblick mellanplan
Kök
Allrum entréplan
Allrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Master Bedrom
Terrass med utsikt
Badrum övre plan
Allrum mot uteplatserna
Sovrum entréplan
Duschrum entréplan
Entré
Planritning våning 1-2
Planritning våning 3-4
B2E38F43-9B00-4F4E-99BB-F6FE4081D6F7

Sollentuna Hästryggen 2

Drotsvägen 3A

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!