• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Ekudden - Järla sjö

Ekuddsvägen 25

Sjöutsikt från varje fönster och balkong i fint söderläge

Njut av sjöutsikten från varje fönster i denna trivsamma gavel-3:a högt belägen på våning 8 med fantastisk vy över Järlasjön. Mysig balkong som snabbt blir en favoritplats då den ligger i fint söderläge med vidsträckta vyer över natur och sjöns glittrande vatten. Bostaden är välplanerad med ett välutrustat kök med trevlig matplats, stort sällskapsrum som enkelt kan möbleras med soffgrupp och förvarning, två bra sovrum, en stor hall med garderober och ett stambytt, helkaklat badrum med dusch, WC, tvättmaskin och torktumlare. Till bostaden hör ett förråd och det finns möjlighet att överta en garageplats om så önskas. Välskött förening med många stora renoveringar nyligen genomförda och flera förmåner så som dubbla hissar, garage, tvättstugor, förråd, lekplats, verkstad och lokaler. Ett perfekt boende för dig som önskar en bekväm vardag med närhet till såväl stränder och natur som till ett stort utbud av butiker och service endast 10 minuter från city. Här är det lätt att stortrivas!

Vi hjälper gärna till med privatvisningar. Kontakta ansvarig mäklare.

Beskrivning

HALL

Genom säkerhetsdörren når du en välkomnande och stor hall med inbyggda garderober och plats för skoställ och hatthylla.

VARDAGSRUM

Ljust och stort vardagsrum med golv av ekparkett. Plats för såväl soffgrupp och matplats som övrig möblering. Här ifrån når du även den trevliga balkongen i söderläge med vidsträckt utsikt över Järlasjön. En säker favoritplats där du kan njuta av vyerna från morgon till kväll.

KÖK

Modernt kök med gott om arbetsyta och bra förvaring i lådor och skåp. Stilrent liggande kakel i grått. Maskinell utrustning bestående av av kyl/frys, diskmaskin, ugn, micro, keramisk häll samt kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror i rostfritt. I anslutning till köket ligger en trevlig matplats som erbjuder sjöutsikt för dina middagsgäster.

SOVRUM 1

Ljust sovrum med härlig vy över Järlasjö. Klädförvaring i inbyggda garderober och plats för stor säng och övrig möblering. Ljusa väggar och 3-stavs parkett.

SOVRUM 2

Sovrum i bra storlek med fönster som vätter ut mot sjön. Plats för garderober och dubbelsäng med tillhörande möblemang. Vacker vy.

BADRUM

Stambytt badrum från 2008 med grått klinkergolv samt vitt kakel. Utrustat med toalett, handfat med kommod och spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna och en praktisk tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Infällda spotlights i taket.

FÖRRÅD

Till bostaden hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

Bilplatser

49 parkeringsplatser i garage finns att hyra för 400 kr/mån 85 parkeringsplatser på parkeringsdäck finns att hyra för 235 kr/mån Några av garage- och p-platserna har eluttag för motorvärmare och då tillkommer 100 kr/månad på avgifterna. Varje lägenhet kan disponera antingen en plats i garaget eller en plats på parkeringsdäcket. Besökare hänvisas till de avgiftsbelagda besöksparkeringsplatserna.

Fakta

Förening
Brf Ekoxen Nacka
Lägenhetsnr
0039
Byggår
1966
Boarea
77.5 m2
Rum
3
Sovrum
2
Våning
8 av 11
Hiss
Ja
Allmän information

Brf Ekoxen Nacka äger fastigheten Sicklaön 140:5 som består av mark, två bostadshus samt ett garage på vilket det finns ett öppet parkeringsdäck. Brf Ekoxen Nacka är en äkta bostadsrättsförening med 136 bostadslägenheter och 3 lokaler.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift kan tas ut efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgift får maximalt uppgå till 2,5 % av det prisbasbelopp enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring som gäller vid tidpunkten för ansökan om medlemskap. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Pantsättningsavgift får maximalt uppgå till 1 % av samma prisbasbelopp som ovan och som gäller vid tidpunkten för underrättelse om pantsättning.

Kommentar till byggnaden

Brf Ekoxen Nacka äger fastigheten Sicklaön 140:5 som består av mark, två bostadshus samt ett garage på vilket det finns ett öppet parkeringsdäck.

Renoveringar

Förbättrat Brandsäkerheten i Fastigheten 2018 OVK (Obligatoriska ventilationskontroll) 2018 Renovering av balkonger 2017 Spolat stammarna 2016 Nytt låssystem 2015 Renovering av trapphus 2015 Ombyggnad av gård 2013 Nya maskiner i tvättstuga 2011 Nya maskiner i tvättstuga 2011 Fönsterbyte 2010 Renovering fasad 2009-2010 Nya elstammar inkl nya ledningar i lgh 2007-2010 Stambyte 2007-2010

Planerade renoveringar

Renovering av tak.

Övrigt om uppvärmingen
Vattenburen fjärrvärme.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
157 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Kabel-tv och bredband via Com Hem eller Bredbandsbolaget (fiber, 100 Mbit/s). Analogt tv utbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns cykelförråd, barnvagnsförråd, hobbyrum med viss utrustning för snickeri i huset på Ekuddsvägen 27, två hissar och tvättstuga. Tvättstugan är belägen i källaren och är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp, 1 torkrum och mangel. Det finns även en "drop-in-tvättstuga". Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I föreningen finns även tre lokaler där en av lokalerna används av styrelsen. I anslutning till bostadshusen finns två moloker för hushållssopor och behållare för tidningsåtervinning.

Ekonomi

Avgift
4 526 kr
Andelstal
0,83867%
Avgiftsändringar
Föreningen höjde avgifterna med 1% inför renovering av tak. Höjningen utfördes 01-01-19. Inga fler avgiftshöjningar inplanerade.
Övrigt om vad som ingår
I avgiften ingår värme, vatten och Comhems analoga grundutbud av TV-kanaler.
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
465 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Närområdet

I Ekudden bor du i direkt närhet till ett brett utbud av såväl affärer, närservice, restauranger, förskolor och skolor. Utmärkta kommunikationsmöjligheter finns med buss, Saltsjöbanan och fina cykelvägar. Längs med den vackra Järlasjön finns en trevlig strandpromenad med badbryggor, sittplatser och fina grillställen att njuta av på sommaren. Vintretid när isen lägger sig är det populärt att med skridskoåkning och skidor på sjön. För dig som gillar idrott finns flera naturområden, gym och idrottsplatser för ishockey, simning, fotboll och flera andra sporter. Järla sjö ligger mitt i mellan Nacka forum och Sickla köpkvarter som båda erbjuder allt du kan tänkas behöva inom shopping, restauranger och caféer, systembolag, livsmedelsaffärer och banker och annan service. Området erbjuder även flera fina lekplatser för stora och små barn eller populära Lek och Bus för inomhuslek.

I området finns utmärkta kommunikationsmöjligheter med buss, pendel och cykel. Ekuddens och Kyrkvikens busshållplatser ligger strax nedanför husen. I Saltsjö-Järla som ligger på ett par minuters promenadavstånd avgår bussar mot Slussen med täta avgångar dygnet runt och här kan du även ta Saltsjöbanan till Slussen på ca 12 min. Om du hellre tar cykeln så finns det cykelvägar som tar dig till stan på mindre än 20 minuter.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
3 995 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3
Boarea
77.5 m2
Avgift
4 526 kr
Lgh nr
0039
Lgh nr LM
1802
Våning
8 av 11
Byggår
1966
Område
Ekudden - Järla sjö
Andelstal
0,83867%
Typ
Bostadsrätt
Adress
Ekuddsvägen 25
Postnr
131 38
Ort
Nacka

Budgivning

Senaste bud
4 250 000 SEK

Budgivare Bud
2 4 250 000 kr
1 4 200 000 kr
1 3 995 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Utsikt från balkongen
Balkong med utsikt över Järlasjön
Välutrustat kök
Fint kakel i köket
Utsikt från bostaden
Kök med bra arbetsyta
Köksdetalj
Snyggt kakel i köket
Rymlig och ljus matplats
Sjötsikt från sovrummet
Stort sovrum med inbyggda garderober
Rymligt sovrum med garderob
Fin sjöutsikt från matplatsen
Vardagsrum med utgång till balkong
Vardagsrum och balkong
Balkong med utsikt över Järlasjön
Vackra vyer från hela bostaden
Stora sällskapsytor
Hall med gott om förvaring
Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare
Fint Badrum
Fina vyer
Föreningens lekplats
Fasad
Brf Ekoxen Nacka
Sickla Strandbad
Lekplats i området
Sickla köpkvarter
Sickla Köpkvarter

Planlösning


Sicklaön 140:5

Ekuddsvägen 25

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!