• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Liljeholmskajen

Fredsborgsgatan 2

Unik 3:a i toppskick med +3m i takhöjd, egen ingång och fantastiskt läge!

Fakta

Förening
Brf Byggledaren 1
Lägenhetsnr
99-2541-1-422
Byggår
2004
Boarea
53 m2
Rum
3
Sovrum
2
Våning
BV av 8
Hiss
Ja
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Brf Byggledaren 1 är belägen på Blekegatan 1-9, Fredsborgsgatan 2-10 samt Förmansvägen 21-29 och består av 124 lägenheter och 3 lokaler som hyrs ut till förskola samt del av ett gruppboendet som består av 12 lägenheter för särskilt boende och som hyrs av Stockholm stadsdelsförvaltning. Fastigheten består av ett kvarter med sex sammanbyggda byggnader uppförda i mellan 4-8 våningsplan med bostäder, bottenplan samt källare. Byggnadernas placering bildar en trevlig innergård mellan husen som bjuder in till trevliga grillkvällar, socialt umgänge och barnlek. Under innergården finns garage med nedfart från gatan.

Föreningen har mycket stabil ekonomi då lokalerna bidrar till goda hyresintäckter och det finns hyresrätter kvar som i framtiden kan säljas och förbättra ekonomin ytterligare. Brf Byggledaren är en äkta bostadsrättsförening och föreningen äger marken. Den goda ekonomin har bidragit till att föreningen sänkt avgiften i flera omgångar under de senaste åren.

Planerade renoveringar

Föreningen moderniserar och underhåller fastigheten löpande och arbetar efter upprättad underhållsplan. Inga större renoveringar är beslutade i dagsläget.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
D
Energiprestanda
103 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Ansluten till kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. Bredband finns via Opet Net.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har cykelparkering på gården samt tre cykelförråd. Det finns en gästlägenhet med 4 sovplatser som kan hyras av medlemmar för 300kr/dygn. Gemensam tvättstuga på Fredborgsgatan 8 med maskin för grovtvätt, torkskåp och en mangel. Miljösortering finns i grovsoprum vid Fredborgsgatan 2, Fredborgsgatan 8 samt Blekegatan 5. I grovsoprummen slängs och sorteras glas, plast, tidningar, pappersförpackningar, wellpapp, elektronik, småbatterier, lampor och metall. Hushållssoprum finns vid Blekgatan 1 och Förmansvägen 25.

Ekonomi

Avgift
2 640 kr Värme, vatten, kabel-tv basutbud samt bostadsrättstillägg.
Andelstal
0.48219%
Försäkringskostnad
240 kr/månad
Hushållsel
500 kr/månad
Totala driftskostnader
740 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden har ej kontrollerats för pantsättningar

Närområdet

Populärt läge vid Liljeholmskajen med närhet till mycket bra kommunikationer och service såsom flertalet restauranger och caféer, gym, vårdcentral, och livsmedelsbutiker. Närhet till fina badställen och lekplatser, samt bra förskolor och skolor i närområdet. Fantastiska träningsmöjligheter runt Årstaviken och dess natur med elljusspår, utegym, badbryggor och härliga promenadstråk. Liljeholmens Centrum ligger på ca 6 min promenadavstånd och Södermalm når du på ca 10 min.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Rum
3
Boarea
53 m2
Avgift
2 640 kr
Lgh nr
99-2541-1-422
Våning
BV av 8
Byggår
2004
Område
Liljeholmskajen
Andelstal
0.48219%
Andelstal avg
0.61089%
Typ
Bostadsrätt
Adress
Fredsborgsgatan 2
Postnr
11759
Ort
Stockholm

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Byggledaren 1

Fredsborgsgatan 2

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!