• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Högdalen Bandhagen

Harpsundsvägen 153

Nya bostadsrätter i trygg etablerad HSB-förening

Det bästa av två världar! Möjlighet ges här att köpa en nyproducerad lägenhet med den samtidiga tryggheten av att bli en del av en stor stabil och sedan länge etablerad bostadsrättsförening. Lägenheten är välplanerad, med påkostade materialval och tillhör HSB brf Högdalen, en bostadsrättsförening med god och stabil ekonomi.

Kök och vardagsrum i öppen planlösning. Gott om plats att dela av till en sovalkov.

Kvalitetskök från Marbodal (arkitekt plus frost), Bänkskiva virrvarr ljusgrå 537 Vitvaror från Cylinda:

Helkaklat badrum med kakel och klinker från Höganäs, badrumsinredning från Ifö.

I alla torra utrymmen ligger påkostat tarkettgolv (Noble Ek Art Deco) och väggarna är målade i ljus kulör.

Brf Högdalen ligger ett stenkast från Högdalens Centrum med flera skolor och goda kommunikationer via tunnelbanan till stan, och ett antal bussar till Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Älvsjö, och Liljeholmen. Från Globen går även tvärbanan i flera riktningar.

Föreningen byggdes under åren 1954-1956 och har för närvarande 750 lägenheter. Inom föreningen finns 59 hyreslokaler, 20 förråd, 82 garageplatser. Härutöver finns 215 bilplatser utomhus med värmeuttag samt ett par utan el. Det finns även en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen.

Fakta

Förening
Brf Högdalen
Lägenhetsnr
99-2082-1-859
Byggår
1954-56
Boarea
0 m2
Biarea
39 m2
Rum
1.5
Våning
BV av
Allmän information

Föreningen Brf Högdalen erbjuder: Brf Högdalen består av 750 bostadsrättslägenheter, fördelade på 13 st låghus. Inom föreningen finns även 59 hyreslokaler, 20 förråd, 82 garageplatser. Härutöver finns 215 bilplatser utomhus med värmeuttag samt ett par utan el. Vid utgången av 2014 hade föreningen 933 medlemmar, varav 196 samägare. Följande storlekar på lägenheter: 1 rum/kokskåp, 1 rum/kokvrå, 1 rum/kök, 2 rum/kök, 3 rum/kök samt 4 rum/kök. På de flesta gårdar finns en fast året-runt-grill där alla medlemmar är välkomna att grilla.

Föreningen är genom avtal ansluten till HSB Stockholm, som svarar för teknisk/administrativ förvaltning samt för ekonomisk förvaltning. Johan Broo är föreningens förvaltare. Anställda fastighetsskötare sköter om fastigheter och gårdar. Förutom det hanterar de även diverse uppdrag från styrelsen.

Inom föreningen bedrivs olika former av fritidsverksamhet såsom väv-, motions-, målar-, fotoklubb och pensionärsklubb.

Renoveringar

1997-1998 Stamrenovering genomfördes, elnätet drogs om, fasaderna putsades och balkongerna gjordes om.

2004-2010 Taket lades om i hela föreningen där bl.a. asbets togs bort och brandgator skapades på vindarna. Samtidigt isolerades alla vindar. Gemensamhetsel infördes i hela föreningen. Föreningslokalen renoverades. En lokal byggdes om till lägenhet. 5 nya parkeringsplatser togs fram. 7 nybyggda miljöhus togs i bruk. Boulbana gjordes iordning. Taket lades om till plåttak. Alla gårdsdörrar målades om. En lokal byggdes om till lägenhet. All belysning på gårdarna byttes ut till Ledbelysning. Föreningens bastu byggdes om.

2011-2012 4 nya parkeringsplatser blev klara och togs i bruk. 3 lokaler byggdes om till lägenheter.

2013-2015 Fönsterrenoveringsprojektet startade 2013 och slutfördes 2015 i hela föreningen. Vi har därmed en 3-glas funktion där vi lyckades sänka decibelstyrkan till hälften och har därigenom lyckats sänka fjärrvärmen med ett par grader.

2016-2018 Under 2016 genomfördes den årliga OVK-besiktningen i hela föreningen. Alla trapphus målades om. Alla lekplatser uppdateras till EU normers standard. En tvättstuga gjordes om till digital bokning. Sensorbelysning infördes i alla portar samtidigt som alla portar målades om. En tvättstuga gjordes om till digital bokning. En lokal gjordes om till lägenhet.

2019-2020 Ytterligare 2 tvättstugor gjordes om till digital bokning. 3 Miljöhusdörrar byttes ut till mer inbrottssäkra dörrar. Asfaltsarbete utfördes pga 2 vattenläckor, 1 avloppsläcka och 1 gasläcka. Samtliga läckor tätades ordentligt. Skyddsrumsbesiktning genomfördes.

2021 Den femte tvättstugan , Harpsundsvägen 181, digitaliserades. De sista 3 kvarvarande tvättstugorna håller på att digitaliseras nu och beräknas klara under innevarande år. Arbete med ombyggnation av 5 lokaler till 11 lägenheter har påbörjats och vi räknar med att slutföra detta under 2022.

Stamspolning i hela föreningen. På Trollesundsvägen kommer vi att stänga igen sopnedkasten på två gårdar för att införa källsortering av matavfall och hushållssopor i miljöhusen.

Kommande arbeten: 4 miljöhusdörrar återstår att bytas ut till mer inbrottssäkra sådana. Under 2022 kommer alla sopnedkast att stängas igen för att införa källsortering av matavfall och hushållssopor i miljöhusen. Sopsugen kommer att stängas helt under 2022.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
0 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Föreningen anlitar Telenor för bredband. En kollektiv avgift om 99kr/månad. Uttag för anslutning till kabel-tv finns i varje lägenhet. I årsavgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler.

Gemensamma utrymmen

Föreningen medlemmar kan även nyttja föreningens gym och bastu. Det kostar ca 500kr/år. Till varje port hör ett barnvagnsstall. Förutom barnvagnar, får rullatorer och övriga hjälpmedel ställas där. Föreningen hyr ut lokaler till företagare som t.ex. Nino´s Kaffe & Salladsbar, Harpsundsvägen 139 PRO – Pensionärnas Riksorganisation, Harpsundsvägen 149 Hemtjänst – Olivia Vård och Omsorg, Harpsundsvägen 91, Tfn: 08-522 429 93 TrollesundsTrafikskola, Trollesundsvägen 149 Högdalens Ryggklinik, Harpsundsvägen 83.

Ekonomi

Avgift
2 183 kr
Andelstal
0,090437
Övrigt om vad som ingår
inkl värme, vatten och grundutbudet för kabel-TV.
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Närområdet

HÖGDALEN I centrum finns ett 50-tal bra butiker, post i butik, bank, apotek, systembolag, flera restauranger, kaféer, frisörer och begravningsbyrå. I övrigt finns även en teater, kulturskola, bibliotek, vårdcentral, två kyrkor och Högdalshallen, en av Stockholms bästa kommunala sim- och idrottshallar. Det finns även en välbesökt bowlinghall.

Kommunikationer: Tunnelbana: Hagsätra-Hässelby linjen, 20 minuter in till city. Tvärbana från: Globen till Liljeholmen, Alvik. Bussar till: Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Liljeholmen, Älvsjö, Hökarängen, Skarpnäck. Tvärbana: från Globen och Gullmarsplan.

HISTORIA Redan vid sekelskiftet 1900 fanns planer på att exploatera marken och villatomter avstyckades. På en karta från 1920-talet syns ett stort antal villatomter i Högdalenområdet, men någon bebyggelse kom aldrig till stånd. På 1940-talet förvärvade HSB på initiativ av sin chef, arkitekten Sven Wallander, tomtbolaget Villastadsbolaget AB Örby, som var ett av de tre bolag som då ägde marken. 1951 köpte Stockholms stad marken av HSB under förutsättning att 20 procent av tomträtterna skulle reserveras för HSB. Det var även Sven Wallander som föreslog Högdalen som namn för den nya förorten.

Högdalen och grannen i norr, Bandhagen, var ursprungligen planerade som en större förort och en sydlig motsvarighet till ABC-staden Vällingby. År 1950 beslutade Stockholms stad att låta Bandhagen och Högdalen bli två mindre, självständiga förorter. Bandhagen exploaterades först och fortfarande enligt 1940-talets stadsplaneideal.

Stadsplanen för Högdalen fastställdes 1951 och togs fram av stadsplanedirektören Sven Markelius själv. Planen fick ett ”modernare” stuk med en centrumanläggning i ABC-staden Vällingbys anda. 1956 stod merparten av bebyggelsen klar. Högdalens centrum med ett rikt utbud av butiker, salutorg, biograf, bibliotek, sim- och idrottshall samt varuhusen Kvickly och Tempo invigdes den 7 juni 1959 och upprustades 1994–1995. Torget smyckas av Willy Gordons fontänskulptur Malm och vatten från 1962. Högdalens tunnelbanestations stationsbyggnad byggdes tvärs över spårområdet och tog i bruk den 22 november 1954, nuvarande stationsbyggnad invigdes den 3 november 1957.

Tunnelbana: Hagsätra-Hässelby linjen, 20 minuter in till city. Tvärbana från: Globen till Liljeholmen, Alvik. Bussar till: Farsta, Huddinge, Balingsnäs, Liljeholmen, Älvsjö, Hökarängen, Skarpnäck. Tvärbana: från Globen och Gullmarsplan.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
1 775 000 kr (Högstbjudande)
Rum
1,5
Biarea
39 m2
Avgift
2 183 kr
Lgh nr
99-2082-1-859
Våning
BV av
Byggår
1954-56
Område
Högdalen Bandhagen
Andelstal
0,090437
Typ
Bostadsrätt
Adress
Harpsundsvägen 153
Postnr
124 58
Ort
Bandhagen

Visningar

  • Söndag 4 dec

    Kontakta mäklaren för tidsbokning. 0707-991017

    Lägg till i din kalender

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
99-2082-1-859
99-2082-1-859

Harpsundsvägen 153

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!