• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Fritidshus / Kummelnäs

Högabergsvägen 15

Charmigt torp i natursköna Kummelnäs

Detta Idylliskt belägna vinterbonade 20-talstorp är granne med naturreservat och rekreation. Huset behöver fasadmålas och trädäcken behöver ses över. Huset är fullt beboligt och hyrs idag ut till hyresgäst. Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Området är i en expansiv fas och kommunalt vatten kommer anslutas inom kort. Därför har nuvarande ägare även tagit fram ett husföslag för att bygga en rymlig villa från Hjältevadshus. Modellen heter Spira 194 Low. En villa som passar även den större familjen. Stora sociala ytor, kvalitetskök från Ballingslöv och vitvaror från Siemens. Kontakta mäklaren för mer information om husförslaget.

Beskrivning

Hall med grått klinkergolv, Resten av husets golv är ekgolv inlagt 2013. Duschrum med dusch, handfat, torrtoalett klinkergolv med värmeslingor Köket är fullt utrustat med kyl,frys, spisfläkt och spis med ugn. Vardagsrum med plats för soffgrupp framför braskamin. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Från köket finns utgång till trevlig veranda/farstukvist med sittbänkar under tak.

Två trädäck finns. Renoveringsbehov föreligger.

Uteplats

Altandäck på baksidan.

Tomt

Tomtarea
1400 m2

Bilplatser

Bra parkeringsyta som rymmer upp till fyra bilar.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Fastigheten är ansluten till fiber.

Renoveringar

En hel del renoveringar är utförda under de senaste åren: Ny el inomhus, ny luftvärmepump, nya rör för vatten, nytt kök, nya ekgolv i alla rum, ommålade innertak i alla rum, renovringsgips och nymålning och tapetsering av innerväggar, tillbyggnad av hall och badrum, ny takpapp och takläkt, tvättade takpannor. Tilläggsisolering vind och delvis i väggar. 2014 Vattenreningsverk med salttunna för vattnet och uv-lampa m.m. 2016 Ny pump till brunnen. Indragning av fiber. 2022 Kommunalt vatten och avlopp: Området är planerat att anslutas till kommunalt vatten och avlopp och arbetet påbörjas i augusti 2020. Exakt tidpunkt för när varje enskild fastighet kommer kunna anslutas går ännu inte att få fram. Se bifogat dokument från Nacka kommun. Anslutningsavgiften betalas köparen och är beräknad till ca 185.000kr (2020 år taxa)

Fel och brister

Slamavkiljare fungerar inte optimalt. Området är planerat att anslutas till kommunalt vatten och avlopp under 2022. Anslutningsavgiften betalas köparen och är beräknad till ca 185.000kr. (2020 års taxa)

Fastighetsbeteckning
NACKA KUMMELNÄS 1:225
Om-/tillbyggnadsår
2013
Uppvärming
Direktverkande el, luftvärmepump, braskamin
Grund
Krypgrund/plint
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Betongpannor
Fönster
2-glasfönster
Skorsten
Murad skorsten
Vatten
Enskilt vatten. Borrad brunn.
Avlopp
Slamavskiljare till markinfiltration till bdt.
Energideklaration
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
10 670 kWh/år
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs Ga:1
  • Planer och bestämmelser: Dp 560, Detaljplan (Beslutsdatum: 20140612, Registreringsdatum: 20140915)
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:1
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:4
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:5
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:2
  • Samfällighet: NACKA SKARPNÄS S:2

Ekonomi

Uppvärmningskostnad
15 000 kr/år
Sotningskostnad
500 kr/år
Kostnad samfällighet
180 kr/år
Vägavgift
1 900 kr/år
Renhållning
1 800 kr/år
Totala driftskostnader
19 380 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
249 000 kr
Taxeringsvärde mark
2 374 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 623 000 kr
Standardpoäng
15

Närområdet

I Kummelnäs bor du mitt bland vackra vandringsstigar, naturreservat och badsjöar. Karbysjön ligger endast en kort promanad bort. Nära även till Velamsunds naturreservat och ridskola. Nacka golfklubb har en omtyckt 18-håls bana. Det finns flera skolor inom bekvämt avstånd; Basckeboskolan f-6, Sågtorpsskolan och Myrsjöskolan. Förskolor i närheten är Regnbågen och Kummelnäs förskola.

Med buss tar det ca 40 min från Kummelnäs till Slussen. Det är gångavstånd till busshållsplatsen. Från Risets Brygga (gångavstånd) kan du ta Waxholmsbåt in till stan. (Se Waxholmsbolaget) till Den bilburne tar sig till Stockholms C på ca 20 min.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
4 495 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3
Boarea
55 m2
Biarea
3 m2
Byggår
1920
Område
Kummelnäs
Typ
Fritidshus
Tomtyta
1400 m2
Adress
Högabergsvägen 15
Postnr
13237
Ort
Saltsjö-Boo

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Fasad
Uteplats
Uteplats
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Tomt
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Braskamin
Planskiss
Omgivning
Omgivning
Omgivning
Fastighetskarta 2020-05-15

NACKA KUMMELNÄS 1:225

Högabergsvägen 15

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!