• Real Estate Stockholm
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Gubbängen

Knektvägen 5

Charmig 2:a högst upp i huset med solig balkong

Högst upp i huset på Knektvägen 5 hittar du denna charmiga funkis 2:a med balkong i soligt söderläge och fria vyer över området. Förutom ett kök i originalutförande med matplats intill fönstret och ett stort vardagsrum med klassisk stavparkett finns ett rymligt sovrum med inbyggda garderober, hall med klädkammare och ett nyrenoverat badrum från 2022. Till bostaden hör ett källarförråd och en matkällare. Bostaden är genomgående ljus och luftig med fönster i två väderstreck och många tidstypiska detaljer bevarade. Med lite kärlek kan denna pärla bli ett riktigt drömboende där du får sätta din egen prägel. Läget är perfekt med ett par minuters promenadavstånd till Gubbängen Centrum med T-bana (Gröna linjen), coop, restauranger, café, vårdcentral och service.

Brf Stockholmshus är en välskött förening med god ekonomi och mycket låg skuldsättning. Här bor du med småstadskänslan, lugnet och närheten till naturområden. Samtidigt tar det bara tio minuter till Södermalm med tunnelbanan.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Förening
Brf Stockholmshus nr 11
Lägenhetsnr
00295
Byggår
1947 - 1948
Boarea
53 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Omtyckt och stabil förening bestående av 383 bostadsrätter och flertalet lokaler. Föreningen disponerar totalt 28 148 kvadratmeter. Finns i båda höghusen.

Renoveringar

Rörstambyte: 1994-1995 Elstambyte: 1994-1995 Omputsning av fasad: 1994-1995, 2008 Omläggning av tak: 1994-1995 Nya balkonger: 1994-1995 Ommålning - lägenhetsfönster: 1996-2005 Samtliga avloppsstammar högtrycksspolas 2012 Målning av samtliga fönster 2014-2015 Fönsterrenovering utvändigt klar nyligen, rengöring av fasad och en del balkonger samt byggnation av sopkärl 2015

Planerade renoveringar

Inga större kommande renoveringar är beslutade i nuläget.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme. Självdrag.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
142 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften antingen via antennuttaget där Comhem ansvarar eller genom s.k ADSL-teknik, vilket erhålles från olika leverantörer via lägenhetens telefonuttag. Fiber/bredband – leverantör Comhem och/eller Ownit.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och matkällarförråd. I föreningen finns det en festlokal, hobbylokal, stor tvättstuga, förvaltningsexpedition och 18 st cykelförråd. Festlokalen kan hyras – kontakta förvaltaren avseende villkor och pris. Stora gårdar, lekplatser och grönytor finns i flera kvarter i föreningen.

Ekonomi

Avgift
3 056 kr
Andelstal
0,24532%
Avgiftsändringar
Ingen avgiftsförändring är beslutad i nuläget 2022-01-01.
Övrigt om vad som ingår
I månadsavgiften ingår Kabel-tv via Com Hem (basutbud), värme och vatten. Ingen avgiftsförändring är beslutad i nuläget 2022-01-01).
Överlåtelseavgift
1 208 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
483 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden har ej kontrollerats för pantsättningar

Närområdet

Gubbängen är en gemytlig och levande stadsdel. Här finns den mysiga småstadskänslan, lugnet och närheten till naturområden. Samtidigt tar det bara tio minuter till Södermalm med tunnelbanan. Vill man handla närmare hemmet ligger Farsta Centrum någon hållplats längre söderut.

Farsta Centrum bara två hållplatser bort. I Gubbängen Centrum finns: Apotek, vårdcentral och folktandvården, bankomat, bibliotek, solarium, livsmedelsbutiker och tobaksaffär, flera restauranger, Café med uteservering och 2 frisörer.

För dig som gillar motion och ett aktivt liv är Gubbängen perfekt. Vid Gubbängsskolan finns en näridrottsplats med konstgräs och friidrottsytor och i närheten finns även Gubbängens tennishall och idrottsplats. På Gubbängsfältet, som är ett stort parkområde och sträcker sig från Gubbängen ända till Majroskogen, kan du njuta av solen på sommarhalvåret och den gnistrande snön på vintern. Under vintertid spåras det för längdskidor på Gubbängens idrottsplats. Det finns också en bandyhall intill tennishallen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 450 000 kr (Utgångspris)
Rum
2
Boarea
53 m2
Avgift
3 056 kr
Lgh nr
00295
Lgh nr LM
1302
Våning
3 av 3
Byggår
1947 - 1948
Område
Gubbängen
Andelstal
0,24532%
Typ
Bostadsrätt
Adress
Knektvägen 5
Postnr
122 49
Ort
Stockholm

Visningar

 • Söndag 2 okt 12:00 - 12:40

  Välkommen på visning!

  Lägg till i din kalender
 • Måndag 3 okt 17:00 - 17:30

  Välkommen på visning, anmäl dig gärna 070 575 3313

  Lägg till i din kalender

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Spännknekten 1

Knektvägen 5

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!