• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Vinterviken/Insjön

Krönvägen 10

Hus med fantastiskt läge, låga driftkostnader, bergvärme. Möjlighet till sex sovrum.

Med högt fritt läge på stor lummig södervänd tomt med utsikt över Vinterviken ligger detta trivsamma hus om totalt 187 ljusa kvadratmeter. Stora trevliga sällskapsytor med vacker utsikt över Vinterviken. Nyrenoverat luftigt kök med fina materialval och genomtänkt design. Huset har fyra sovrum men man kan med enkelhet få upp till sex sovrum då en del av vardagsrummet tidigare varit sovrum, så även det stora sovrummets walk-in closet. Tomten är insynsskyddad och fridfull med vackra praktfulla lövträd och buskar samt dekorativa planteringar. Det finns flera uteplatser och utformning av tomten gör det möjligt för en smidig poolbyggnation. Dubbelgarage, parkeringsplats sam ett gästhus nere vid vattnet, perfekt för tonårsbarn, gäster eller uthyrning. Det går att bygga ett rymligt Attefallshus om två plan med loft på tomten. Ytterligare byggrätt finns på stora huvudbyggnaden, se detaljplan under dokument och länkar. Minsta tomtstorlek kan i vissa fall tillåtas till 1200kvm vilket ev kan göra denna tomt styckbar. Fastigheten har bergvärme, för att ytterligare få ner elkostnaden är huset väl lämpat för solceller då det ligger med soligt söderläge. Nedanför tomten finns fin båtplats, badplats med trampolin och i augusti fiskar man kräftor i sjön. Nära busshållplats och cykelväg in till stan. Med bil når man ut till motorvägen på ett par minuter, därifrån tar det ca10 minuter in till stan. Välkomna att kontakta mig vid frågor och bokning till visning.

Beskrivning

Trevlig planlösning med stora sällskapsytor och fina fönster med underbar utsikt över sjön. I vardagsrummet finns det plats för flera soffgrupper och stor matsalsmöbel där man kan avnjuta middagen framför öppna spisen. På entréplan finns ett mysigt arbetsrum/sovrum, det har tidigare funnits två sovrum då en del av vardagsrummet tidigare var sovrum, vilket lätt kan återställas om man önskar fler sovrum. Det ljusa luftiga köket ligger med hörnläge med utsikt över gräsmattan och fastighetens entré. Köket renoverades smakfullt 2021 i ljusa färger med vacker bänkskiva i kalksten (Jura grey), diskho från Blanco med Primy blandare (utdragbar pip). På entréplan finns badrum med wc, handfat samt badkar. Från hallen kommer man ner till nedervåningen där det finns tre fina sovrum varav det stora sovrummet har egen ingång, wc samt rymlig walk-in closet (tidigare varit ett eget sovrum). Utanför sovrummen finns ett trivsamt allrum som är perfekt som tv/spel-rum. Dusch, handfat samt tvättmaskin och torktumlare (Miele) och bastu finns finns i egen avdelning på nedre plan. Det finns även ett förråd som är förberett att göras om till badrum.

Uteplats

Flera soliga fina uteplatser runt om fastigheten. Mysig insynsskyddad gräsmatta som man ser från köksfönstret.

Tomt

Tomtarea
2578 m2

Bilplatser

Stor parkeringplats bredvid huset och uppe vid vägen. Garage med plats för två bilar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

2008-2012 Elen har i omgångar dragits om av fackmän, handlingar finns. 2014-2015 Fastigheten dränerades och souterängplan renoverades och fick nytt luftningssystem under den uppreglade konstruktionen (Nivell-system).

Övriga byggnader

Gästhus Mysigt gästhus nere vid vattnet, perfekt för tonårsbarn eller för uthyrning.

ATTEFALLSHUS Det går även att bygga ett rymligt Attefallshus om två plan med loft på tomten då man får bygga nedervåning (källare) i sitt Attefallshus där källardelen får vara större än de 30kvm som man får bygga ovan mark.

Fastighetsbeteckning
NACKA KIL 7:1
Uppvärming
Bergvärmepump
Grund
Platta på mark torpargrund
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong, gjutna valv
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Galvaniserad målad plåt
Fönster
2-glasfönster
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Energideklaration
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
18 966 kWh/år
Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Dp 163, Detaljplan (Beslutsdatum: 19980312)
  • Planer och bestämmelser: Odonet,tranbäret, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19980312)
  • Planer och bestämmelser: Dp 361, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20050920, Registreringsdatum: 20051122)
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Utrymme väg

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 874 kr
Sotningskostnad
1 500 kr/år
Kostnad samfällighet
200 kr/år
Vatten och Avlopp
6 000 kr/år
Renhållning
1 700 kr/år
Kostnad för uppvärmning samt hushålls el har varit
1 917 kr/månad
Totala driftskostnader
32 400 kr/år
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1951
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 358 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 612 000 kr
Summa taxeringsvärde
5 970 000 kr
Standardpoäng
30

Närområdet

Insjön är ett trevligt, lugnt och barnvänligt område nära skog, sjöar och hav. Vackra Velamsund ligger nära, där finns fina strövområden, ridskola, långfärdsspår, löpspår och en bra svampskog. Restauranger och spa på Hasseludden (med möjlighet till yoga och simning), Skepparholmen och restaurangTelegraf. I området finns flera av kommunens bästa förskolor och skolor, se gärna kommunens hemsida www.nacka.se för mer info.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
13 750 000 kr (Högstbjudande)
Rum
6
Boarea
170 m2
Biarea
17 m2
Byggår
1951
Område
Vinterviken/Insjön
Typ
Småhus
Tomtyta
2578 m2
Adress
Krönvägen 10
Postnr
13236
Ort
Saltsjö-Boo

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Båtbrygga nedanför fastigheten
Lilla huset
Trampolin nere vid badplatsen
Illustrationsbild Attefallshus

NACKA KIL 7:1

Krönvägen 10

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!