• Real Estate Stockholm
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Tomt / Kummelnäs

Kummelnäsvägen 56

Strandtomt med stor potential

Fantastisk chans att bygga din drömvilla på en strandtomt som ligger skyddad bakom berget nere vid sjön. Eventuell möjligt att bygga en bostadsrättsförening.

I och med att den nya Detaljplanen (391) antogs efter vägnätet förbättrades och den nya Kummelnäsvägen byggdes förändrade hela området från ett område med sommarbostäder till fler permanentboende och även bostadsrättsföreningar i en blandad bebyggelse runt sjön. Det skulle kunna gå att bilda en bostadsrättsförening på fastigheten. Detaljplanen anger ingen begränsning i antalet lägenheter, men tar hänsyn till omkringliggande bebyggelse. Kontakta Nacka kommun för mer information.

DP 391 ger lov att bygga 120kvm byggyta i två våningar (se bilaga) , eller 160kvm byggyta i en plan.

Vatten är indraget.

På fastigheten finns äldre byggnader varav en på 34kvm. De säljs med friskrivningsklausul.

Kika gärna på bifogad flygfilm.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
NACKA KUMMELNÄS 1:165
Servitut mm
 • Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs Ga:1
 • Planer och bestämmelser: Dp 391, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060609, Registreringsdatum: 20060706)
 • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya vägslänt inom område sv på förrättningskarta - Slänt
 • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:1
 • Planer och bestämmelser: Dp 460, Detaljplan (Beslutsdatum: 20081218, Registreringsdatum: 20090218)
 • Planer och bestämmelser: Dp 545, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20130828, Registreringsdatum: 20131031)
 • Samfällighet: NACKA SKARPNÄS S:2
 • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:5
 • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:2
 • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:4

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
4 950 000 kr (Utgångspris)
Område
Kummelnäs
Typ
Tomt
Tomtyta
1469 m2
Adress
Kummelnäsvägen 56
Postnr
13237
Ort
Saltsjö-Boo

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Strandtomt
Strandtomt
Strandtomt
Strandtomt
Fastighetskarta 2020-05-05

NACKA KUMMELNÄS 1:165

Kummelnäsvägen 56

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!