• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Småhus / Vätö - Norrveda

Norrvedastrand 17

Vinterbonat fritidshus med sjöglimt och båtplats!

Perfekt beläget och modernt fritidshus på en plan trädgårdstomt med sjöglimt och stora gräsytor för roliga aktiviteter. Huset är vinterbonat vilket möjliggör permanentboende och har genomgående renoverats och byggts till 2002 (bygglovshandlingar finns). Här finns härliga sällskapsytor med stora fönsterpartier och öppet upp till nock som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Planlösningen fördelas på ett vardagsrum med värmande braskamin, Modernt kök 2014 med en generös glasveranda intill där du kan duka ut för dina gäster och njuta av utsikten mot Vätösund. Här finns också två bra sovrum och ett stort sovloft som tillsammans erbjuder flera sovplatser samt ett badrum med dusch och WC 2015 (tillstånd finns). I huset finns flera fina detaljer så som vit liggande träpanel och nyslipade trägolv.

Stor altan i soligt sydvästläge med gott om plats för en matgrupp och lounge möbler där man gärna njuter av en fika och mysiga grillkvällar. Huset omges av en plan och mycket lättskött trädgårdstomt med stora gräsytor för lek och olika aktiviteter och för den trädgårdsintresserade finns planteringar med rosor, krusbär, jasmin, fläder och äppelträd. Här finns även en friggebod inredd som gäststuga/tvättstuga, ett litet förråd samt en vedbod. Ett modernt och bekymmersfritt fritidsboende med badrocksavstånd till stranden och tillhörande båtplats. I området finns även en gemensam bastu vid vattnet, en föreningslokal med kök och badrum, fina promenadstigar, fotbollsplan m.m. Med en kort bilfärd på ca 7 minuter når du matbutiken Tempo.

Besiktning av fastigheten kommer att genomföras 29/5 och protokoll kommer att läggas upp omgående samt skickas ut till samtliga intressenter.

Fastigheten tillhör Vätöstrands samfällighet och du hittar mycket bra information på deras hemsida: https://www.norrvedastrand.se/

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
NORRTÄLJE NORRVEDA 1:240
Om-/tillbyggnadsår
2002
Uppvärming
Direktverkande el samt vedkamin
Skorsten
Murad skorsten med insatsrör
Skorstenen provtryckdes
2021-06-23
Vatten
Gemensam anläggning genom samfälligheten.
Avlopp
Enskilt avlopp
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration behövs ej
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
0 kWh/år
Personer i hushållet
1
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Fiber skall vara draget till tomtgräns enligt säljaren. Möjligheten att koppla upp sig på fibernätet bör undersökas av köparen.
Servitut mm

Norrveda GA:12 VÄG. Norrveda GA:11 Badplats med brygganläggning. Norrveda GA:9 Vägar, grönområden, staket, soprum, samlingslokal, båthus, toalett och dusch, förråd och VA-anläggning.

  • Planer och bestämmelser: Norrveda 1:205,del av, Detaljplan (Beslutsdatum: 2000-06-08, Senast ändrad: 2006-08-10)
  • Gemensamhetsanläggning: NORRTÄLJE NORRVEDA GA:12
  • Gemensamhetsanläggning: NORRTÄLJE NORRVEDA GA:9
  • Gemensamhetsanläggning: NORRTÄLJE NORRVEDA GA:11

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
9 287 kr
Kostnad samfällighet
6 500 kr/år
Försäkringskostnad
3 480 kr/år
Vägavgift
1 200 kr/år
Vätöstrands båtklubb
13 kr/månad
Totala driftskostnader
11 330 kr/år
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
2007
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 081 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 501 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 582 000 kr
Standardpoäng
34

Närområdet

Goda kommunikationer med busshållplats utmed allmänna vägen. I Nysätra som ligger ca 10 min bort finns bygghandel, kiosk, lunchrestaurang och fina badplatser. Livsmedelsaffären Tempo ligger ca 10 min bort med bilen och på populära ”Vätö självgårdsplock”, kan ni plocka färska jordgubbar, svarta vinbär och hallon. Närmaste affärscentrum är Norrtälje stad. Skola (0-6) finns på Vätö och (högstadium & gymnasium) Norrtälje.

I Norrtälje gästhamn kan du äta god mat på restauranger, shopping och allt annat som Norrtälje har att erbjuda. Närhet till Gräddö med sjömack, café, sommarrestaurang samt Lidö, Fejan och Arholmas trevliga sommarrestauranger.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
3 150 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3
Boarea
49 m2
Biarea
8 m2
Byggår
1952
Område
Vätö - Norrveda
Typ
Småhus
Tomtyta
1285 m2
Adress
Norrvedastrand 17
Postnr
76021
Ort
Vätö

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Fastighetskarta-2023-05-27

NORRTÄLJE NORRVEDA 1:240

Norrvedastrand 17

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!