• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Småhus /

Österbyvägen 65

Villaidyll med eftertraktat läge och dubbelgarage

Nu är denna ypperligt planerade familjevilla med dubbelgarage belägen på en lugn återvändsgata till salu. Garaget som är 49 kvm och isolerat kan i dessa jobbahemmatider kanske användas som hemmakontor, uthyrningsdel eller generationsboende.

Beskrivning

Trädgårdstomt med gräsmatta och fruktträd, inramad av små bergspartier på baksidan. Barnvänligt och tryggt villakvarter. Perfekt för pendlare, då man fort tar sig ut till motorvägen och med behagligt pendlingsavstånd till många platser.

Inbjudande och möblerbar entré med dubbeldörrar och gott om plats för upphängning av ytterkläder i klädkammare/stor garderob. Praktiskt med klinkergolv innanför ytterdörren. Klinkergolvet övergår sedan i ett parkettgolv som sedan ligger i de flesta torra utrymmen.

Välplanerat helkaklat badrum. Utrustat med handfat med kommod, wc, dusch och insynsskyddat glas i fönstret. Värmeslingor i golv.

Hemtrevligt kök med gott om skåpsinredning och arbetsytor och matchande köksö som skänker extra plats för middagsgäster och matlagning. Luftig och öppen planlösning i vinkel med en vardagsrumsdel och rum som passar till t.ex matsal. (rummet som idag disponeras till matsal skulle även kunna nyttjas till ett extra sovrum) Köket är utrustat med vitvaror från Siemens. Skönt med inbyggnads ugn och mikrovågsugn i rätt arbetshöjd. Parkettgolv.

Trivsamt vardagsrum med vinkel mot matsal. Rummet känns ljust och luftigt tack vare många fönster i tre väderstreck. Utgång till altan och trädgård. Nuvarande ägare har monterat ner en del av räcket och det nedmonterade räcket finns bevarat för den som önskar. På alten avnjuts sol från 10 på förmiddagen och och hela dagen och hela eftermiddagen. Extra mysigt tack vare en effektiv braskamin, (provtryckt 2018.) Solskydd/rullgardiner i fönster. Parkettgolv

Praktisk tvättstuga/groventré med extra förvaring i underskåp, städskåp och skafferi. Utrustning bestående av funktionell arbetsbänk, diskho, vattenmätare, torkskåp, tvättmaskin (från 2020)Här finns också värmesystemet. värmepumpen är från 2020. Våtrumsmatta.

En rejäl trappa leder upp till övre plan.

Övre möblerbart allrum med utgång till stor balkong med morgon och förmiddagssol. Parkettgolv

På övre plan finns också fyra rofyllda sovrum. Två med parkettgolv och två med platsmatta på golv. Tre av sovrummen har garderober. I ett av sovrummen finns luckan upp till vinden.

På detta våningsplan finns även en klädkammare med plastmatta. Detta rum skulle även kunna göras om till bastu.

Helkaklat fräsch badrum med jaccuzzi, handfat med kommod, wc och dusch. Värmeslingor i golv. Takfönster.

Genomgående ljusa marmorfönsterbrädor.

Välskött och grönskande trädgård med två äppelträd, två päronträd och två körsbärsträd.

Uteplats

Rejält trädäck i bästa sydvästläge.

Tomt

Tomtarea
1005 m2

Bilplatser

Generös tilltagen parkeringsyta på uppfart samt i dubbelgarage.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

Husets fasad målades om 2018. Alla rum invändigt nyligen ommålade utom ett av sovrummen.

Renoveringar

Huset målades om utvändigt 2018.

Övriga byggnader

Isolerat dubbelgarage om 49 kvm med en elmanövrerad port, värme, vatten, avlopp och 380 volt uttag.

Fastighetsbeteckning
SÖDERTÄLJE BORRMASKINEN 3
Uppvärming
Frånluftsvärmepump. Luftvärmepump luft/luft samt braskamin
Värmekällans skick
Gott
Värmekällans ålder
2020
Jordat eller ojordat
Jordat
Övrigt om elen
Okulär kontroll genomfördes 2021-11-29
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten
Lackerad plåt
Fönster
3-glasfönster
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Skorsten
Skorsten av plåt provtryck 2018
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
C
Energiprestanda
56 kWh/m2
Elförbrukning
0 kWh/år
Personer i hushållet
1
Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Borrmaskinen Mm, Detaljplan (Beslutsdatum: 19920318)
  • Planer och bestämmelser: Borrmaskinen, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20001212)

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 874 kr
Uppvärmningskostnad
15 000 kr/år
Vatten och Avlopp
4 000 kr/år
Övrigt
250 kr/månad
Totala driftskostnader
22 000 kr/år
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
2002
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 540 000 kr
Taxeringsvärde mark
700 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 240 000 kr
Standardpoäng
37

Närområdet

Strategisk plats att bosätta sig för de som pendlar med lagom avstånd till motorvägen. Nära till bl.a. Nyköping, Södertälje och Stockholm Vacker och blandad bebyggelse lantlig milj. Aktivt idrotts- och föreningsliv. Gott om strövområden och ca 3 km till badplats. Nära till matbutik, pizzeria/restaurang, tobaksbutik samt frisör.

I Hölö-Mörkö finns havet nära och landskapet präglas av en vacker natur med flera naturreservat. Här finns såväl slott som lanthandlar samt välrenomerade restauranger.

Idrott I kommundelen finns två stycken idrottsplatser Hölö IP samt Mörkö IP, bokning av dessa är möjligt av såväl privatpersoner som föreningar. I Hölö finns flertalet föreningar däribland en ridklubb. I Hölö tätort är en allaktivitetshall under uppbyggnad.

Nöje Under sommarhalvåret är Åbynäsbadet en välbesökt badplats. Det kungliga lustslottet Tullgarn hör till Södertälje kommuns mest populära utflyktsmål. Gustav V:s favoritslott i södra Hölö är omgivet av vacker sörmländsk natur.

Det finns flera naturreservat i Hölö-Mörkö kommundel, ett exempel är Tullgarns naturreservat. På Mörkö finns Kålsö, Kalkberget, Slessberget och Eriksö.

På Mörkö ligger Skansholmens skärgårdskrog med gästhamn och camping. På ön finns även Idala lanthandel som har både café och konstutställningar.

Läs mer på www.sodertalje.se

Hölöskolan är en F-9-skola med två klasser per årskurs.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
5 495 000 kr (Högstbjudande)
Rum
6
Boarea
169 m2
Biarea
49 m2
Byggår
2002
Typ
Småhus
Tomtyta
1005 m2
Adress
Österbyvägen 65
Postnr
15371
Ort
Hölö

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar

Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Trädgård
Trädgård
Trädgård
Kök
Kök
Kök och matplats
Matplats
Kök
Kök
Vrdagsrum i vinkel
Badrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Entré
Entré
Trappa
Övre allrum med utgång till balkong
Balkong
Master Bedroom
sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 4
Badrum
ö2
Sommartid
Sommartid
Trädgård sommartid
Planskiss entréplan
Planskiss övre plan

SÖDERTÄLJE BORRMASKINEN 3

Österbyvägen 65

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!