• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Svedmyra

Postiljonsvägen 29

Renoverad och fräsch gavel-2:a med trevlig balkong

Högt upp i huset med förmånligt gavelläge ligger denna 2:a med balkong och magiska vyer över naturmark och föreningen med omnejd. Här kan du flytta in direkt då bostaden omsorgsfullt har renoverats med ett modernt och fullt utrustat kök, vackra trägolv och samtliga ytskikt i ljusa behagliga toner. Optimal planlösning då kök, vardagsrum och balkong gränsar till varandra. Mycket trevlig bostad med lättarbetat kök, fantastiska arbetsytor och en trevlig matplats invid fönstret, ljust och stort vardagsrum i öppen planlösning med utgång till balkong i bra solläge. Sovrum med plats för stor dubbelsäng, sängbord och en mini-gå in-garderob samt ett helkaklat badrum (stambytt) med badkar. I hallen finns bra förvaring i garderob, platsbyggd sittbänk med förvaring samt överskåp med krokar. Till bostaden hör ett förråd.

Lägenheten är perfekt belägen på en lugn återvänds gata och grönskan utanför fönstret ger en känsla av att man bor mitt i skogen, helt utan insyn. Trots det gröna och lummiga läget har du Enskedes fina utbud av butiker, restauranger, caféer och en variation av träningsmöjligheter runt hörnet samt närhet till T-bana som tar dig till Södermalm och City. Endast 10m min bort ligger Globen med ett stort utbud av shopping och service samt Tele2 arena med konserter, shower och matcher.

Brf Vykortet 1 erbjuder sina medlemmar ett tryggt boende med låga månadsavgifter och mycket låg belåning/kvm. Många stora renoveringar har redan genomförts i föreningen som bl.a VA-stambyte, tak, trapphus, balkonger, fönster och elstammar.

Detta är en lägenhet du inte vill missa!

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Välkommen in i en entré med smarta förvaringslösningar så som garderob och sittbänk med lådor. Genomgående parkettgolv leder dig vidare in i lägenheten och skapar en fin kontrast mot en modern och ljus palett på väggarna. Stora fönster på gaveln gör att ljuset flödar in i bostaden. Den öppna planlösningen skapar en härlig social yta mellan kök och vardagsrum. Vinkelköket är modernt med utmärkta arbetsytor, förvaring och funktionalitet med en trevlig matplats invid fönstret för flera gäster. Vardagsrummet är mycket rymlig med plats för soffgrupp mediamöbel och avlastningsbord. Från vardagsrummet når du den trevliga balkongen. Sovrummet är rymligt och ger plats åt en dubbelsäng med sängbord och en klädkammare som rymmer det mesta. Kaklat badrum med badkar, handduksvärmare, kommod med handfat och spegelskåp ovan. Välkommen till ett mycket hemtrevligt och välplanerat hem.

Bilplatser

Totalt 19 p-platser, 250/mån och 800/månad med laddstolpe, Kön är idag 4 boende 2020-01-10.

Fakta

Förening
Brf Vykortet 1
Lägenhetsnr
10
Byggår
1948
Boarea
54 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
3 av 4
Hiss
Nej
Allmän information

Föreningens tre fastigheter byggdes 1948. De ritades av Curt Strehlenert vid HSB:s arkitektkontor och uppfördes av Oscar Carlssons byggnadsfirma. 2012 förvärvades fastigheterna från Familjebostäder och Brf Vykortet 1 blev ägare till fastigheterna med samma namn. brf Vykortet 1 består av flerbostadshus i 4 våningar, källare och vind och inrymmer 49 lägenheter, varav 5 är upplåtna med hyresrätt. Adresserna är Postiljonsvägen 29-33. En lokal disponeras som uthyrningslägenhet/föreningslokal. Tomtarealen på 3689 m2 upplåts genom tomträttsvatal med Stockholms stad. Delat ägande accepteras av föreningen.

Fastigheterna är de tre sista husen på Postiljonsvägen och ligger på höjden omgivna av skog. Boende på övre våningsplanen har en fantastisk utsikt över Globen med omnejd. Det är ett lugnt område utan genomfartstrafik och tunnelbanan går man till på några minuter. Två gånger per år är det höst och vårstädning.

Överlåtelseavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Föreningen debiterar normalt förvärvaren. Pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1 % av basbeloppet. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Prisbasbelopp 2020 är 47 300kr.

Renoveringar

2006-2009 VA-stambyte & alla badrum/WC renoverades 2006-2009 Nya fönster & balkonger i samband med fasadrenovering 2006-2009 Yttertaken renoverades 2006-2009 Elinstallationer byttes ut och fiberoptiknät installerades 2012 Fjärrvärmeundercentral installerades 2013 Molok installerades för hushållsavfall 2014 Omfattade elrenovering, tvättstuga byggdes, samtliga trapphus renoverades 2015 Trapphusrenoveringarna färdigställdes, stentrapporna renoverades, obligatorisk ventilationskontroll genomfördes och bristerna i brandskyddsbesiktningen åtgärdades Inga aktuella renoveringar under 2016 Högtryckspolades alla avloppsstammar och grenledningar till samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen i källare. En takavluftning till samtliga avloppsstammar genomfördes samtidigt. 2017 Gasrörsbyten 2019-2020 Lokalerna på Postiljonsvägen 33 samt 29 ombildas till bostadsrätter och kommer inbringa intäkter till föreningen i samband med försäljningen.

Planerade renoveringar

Huvudavloppsledningar från fastighet till anslutningspunkt med avloppsnätet, planerat 2020

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme och självdrag genom fönsterventiler..
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m2
Personer i hushållet
1
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Via tv-jacket i vardagsrummet erbjuder Comhem ett stort utbud av olika tjänster för tv, bredband och telefoni (basutbud ingår i månadsavgiften). Fiber-LAN finns installerat i alla lägenheter och möjliggör hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Genom stadsnätet har du möjlighet att uppleva världens snabbaste bredbandsteknik för privatpersoner.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på Postiljonsvägen 33 och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Cykelrum. I föreningen finns också en gemensam grillplats med utemöbler och grill samt två lekplatser.

Ekonomi

Avgift
2 787 kr Värme, vatten, sophämtning och Tv-basutbud.
Andelstal
2,3316
Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar. Avstämt med föreningen 2020-01-10.
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Hushållsel
150 kr/månad
Totala driftskostnader
300 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 182 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
473 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Fram till 1930 var Svedmyra obebyggt sånär som på några äldre gårdar och torp. Då öppnades en spårvagnslinje, Örbybanan, mellan Slussen och Örby med hållplatsen Svedmyran och runt den började då småstugor att byggas. Namnet "Svedmyra" kommer av ett torp som tidigare låg på platsen, med namnet Svinmyran.

Tunnelbanestationen invigdes i september 1951.

Svedmyra gränsar till Tallkrogen, Gubbängen, Stureby och Gamla Enskede. En lugn närförort med småhus, lamellhus, punkthus och smalhus omgivna av skogar och grönområden.

Fritid Majroskogen, Hemskogen och Svedmyraskogen inbjuder till härliga promenader, orientering och diverse andra fritidsaktiviteter. Stora Majroskogen har många dammar och vattendrag samt kärrområden. Det finns både barr och lövträd, det senare speciellt runt brandgatan i mitten av skogen.

Enskede IP ligger 5 min promenad från tunnelbanan. Enskede rackethall som erbjuder tennis, badminton, pingis och squash samt Enskede ridskola ligger vid Enskedefältet.

Service Butiksutbudet är huvudsakligen koncentrerat till Svedmyraplan. Här finns bland annat Ica Kvantum Bea som är känt för sitt utbud av varor och Pizzeria Myran. Globen och dess utbud av både shopping och upplevelser finns tillgängligt på promenadavstånd.

Paketutlämning finns på Ica Kvantum Bea och Konsum Coop vid Sockenplan. Vårdcentral och apotek finns tillgängligt på intilliggande Stureby Sjukhem bredvid tunnelbanan. Folktandvården hittar man närmast i Gubbängen Förskolor och skolor finns i närheten.

Läget är mycket centralt vid tunnelbanans gröna linje och det tar 16 min till T-centralen. Bussar 161 och 163 trafikerar Svedmyra. Med bil har du nära till Stockholms vägnät och du tar dig enkelt till olika delar av staden. Södermalm når du på 5-10 min när rusningstrafiken är över.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 595 000 kr (Utgångspris)
Rum
2
Boarea
54 m2
Avgift
2 787 kr
Lgh nr
10
Lgh nr LM
1201
Våning
3 av 4
Byggår
1948
Område
Svedmyra
Andelstal
2,3316
Typ
Bostadsrätt
Adress
Postiljonsvägen 29
Postnr
122 47
Ort
ENSKEDE

Visningar

  • Söndag 12 jul 12:00 - 12:45

    Välkommen på visning!

    Lägg till i din kalender

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Postiljonsvägen 29-33

Postiljonsvägen 29

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!