• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Svedmyra

Postiljonsvägen 31

Charmig 2:a med fantastiskt läge, balkong i söder, låg avgift i skuldfri förening!

Välkommen till denna ljusa och charmiga 2:a med soldränkt balkong och härliga vyer med 2 minuter till tunnelbanan. Skuldfri förening med mycket låg avgift som nyligen sänktes rejält. Bostaden ligger på en lugn återvändsgata i trevliga kvarter och erbjuder möjligheten att skapa ett fantastiskt hem där du själv kan välja vilka tidstypiska detaljer du vill bevara. I dagsläget disponeras lägenheten med ett charmigt originalkök från 50-talet med överskåp i vinkel och alla tidstypiska detaljer bevarade så som inbyggt bakbord och Redahylla. Intill fönstret i köket kan du duka upp för dina gäster med fin vy över området. I anslutning till köket finns ett ljust och härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och läshörna samt olika förvaringslösningar efter tycke och smak, här finns möjligheten att öppna upp mellan kök och vardagsrum (godkännande av föreningen krävs).

Från vardagsrummet kan du enkelt nå den den soliga balkongen och njuta av omgivningarna tills solen går ner bakom trädtopparna. Eluttag finns på balkongen så att du kan koppla in mysig belysning eller infravärme. Sovrummet ligger mot väst och är svalt och skönt med plats för en dubbelsäng, skrivbord samt klädförvaring, här finns ett stort fönster med utsikt över grönskan runtomkring. Badrummet som är helkaklat i ljusa kulörer har ett stilrent badkar med dusch ovan, är förberett för tvättmaskin och är från föreningens stambyte 2007. I hallen går det bra att hänga av sig innanför säkerhetsdörren och det finns en praktisk klädkammare som rymmer det mesta. Till bostaden hör också ett förråd.

Brf Vykortet 1 är en mycket stabil förening med låga månadsavgifter som nyligen sänktes då föreningen blev skuldfria 2022. Många stora renoveringar är redan utförda så som bl.a VA-stambyte, elstammar, tak, balkonger, fönster, fasader och trapphus. Här bor du perfekt med 2 minuters promenad till t-bana Svedmyra på gröna linjen, den fantastiska matbutiken ICA Bea, kvartersrestauranger och enklare service. Närområdet erbjuder många fina lekplatser, grönområden, utomhusgym, sportfält, och bra kommersiell service. Du tar dig enkelt till Globen på ca 10 minuter och T-banans gröna linjen tar dig till city på ca 15min. Detta område passar även dig som älskar att ta dig fram på cykel.

Kontakta ansvarig mäklare vid intresse och boka gärna in dig till visningarna - Varmt välkommen till Postiljonsvägen 31!

Beskrivning

Beskrivning

Hall

Välkomnande hall med utrymme att hänga av sig innanför säkerhetsdörren samt förvaring i den rymliga klädkammaren. Hallen går i vinkel mot sovrummet och det finns ytligare förvaring i form av två platsbyggda överskåp vid ingången till sovrummet. Parkettgolv genomgående.

Kök

Klassiskt 50-tals kök som fått sig ett ansiktslyft men med alla gamla tidstypiska detaljer bevarade så som överskåp i vinkel, inbyggd bakbräda och redahylla. Intill fönstret finns utrymme för en trevlig matplats. Köket är utrustat med nyare kyl/frys av märket SMEG, ugn och köksfläkt. Möjligt att öppna upp mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med stora fönster och fantastiska vyer över området runt föreningen och ett lummigt skogsområde. Detta rum har ett fantastiskt ljusinsläpp och på balkongen kan du njuta av sol från lunch till sen kväll. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffgrupp och förvaringsmöbler.

Sovrum

Ljust och trevligt sovrum med fönster i väst som gör det svalt ock skönt. Gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Förvaring finns i form av inbyggd garderob.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och grått från föreningens stambyte 2007. Här finns badkar med dusch, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork. Förberett med eldosa för en tvättmaskin. Klädvård kan du även sköta enkelt i föreningens moderna och välskötta tvättstuga som ligger i huset bredvid.

Balkong

Mycket trevlig balkong i sydväst med sol från lunch till sen kväll. Fina vyer över naturmark och området. Plats för blommor, café bord och stolar. Eluttag finns installerat för mysbelysning eller infravärme.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bilplatser

Totalt 19 p-platser, 250/mån och 800/månad med laddstolpe, Kösystem tillämpas.

Fakta

Förening
Brf Vykortet 1
Lägenhetsnr
22
Byggår
1948
Boarea
53 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
1,5 av 4
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Brf Vykortet 1 består av tre flerbostadshus i fyra våningar på adress Postiljonsvägen 29-33. Fastigheten byggdes 1948. Marken upplåts med tomträtt. Total byggnadsyta 2 850 kvm. Totalt antal lägenheter uppgår till 49 var av 5 är upplåtna med hyresrätt. Delat ägande accepteras av föreningen.

Fastigheterna är de tre sista husen på Postiljonsvägen och ligger på höjden omgivna av skog. Boende på övre våningsplanen har en fantastisk utsikt över Globen med omnejd. Det är ett lugnt område utan genomfartstrafik och tunnelbanan går man till på några minuter. Två gånger per år är det höst och vårstädning.

Kommentar till byggnaden

Planen för Familjebostäders kvarter väster om Grycksbo- och Enskedevägen upprättades av arkitekten och stadsplanedirektören Sven Markelius samt arkitekten Thure Bergentz. Planen var influerad av engelskt förortsbyggande som skulle skapa hemkänsla. Karaktären präglas mycket av hur bebyggelsen anpassades till terrängen och att naturmark sparades i och mellan kvarteren. Våra tre hus i kvarteret Vykortet byggdes av Familjebostäder 1948. De ritades av Curt Strehlenert vid HSB:s arkitektkontor och uppfördes av Oscar Carlssons byggnadsfirma. Den 23 oktober 2012 förvärvades fastigheterna från Familjebostäder och Brf Vykortet 1 blev ägare till fastigheterna med samma namn. Tomtarealen på 3689 m2 upplåts genom ett tomträttsavtal med Stockholm stad.

Renoveringar

2006-2009 VA-stambyte & alla badrum/WC renoverades 2006-2009 Nya fönster & balkonger i samband med fasadrenovering 2006-2009 Yttertaken renoverades 2006-2009 Elinstallationer byttes ut och fiberoptiknät installerades 2012 Fjärrvärmeundercentral installerades 2013 Molok installerades för hushållsavfall 2014 Omfattade elrenovering, tvättstuga byggdes, samtliga trapphus renoverades 2015 Trapphusrenoveringarna färdigställdes, stentrapporna renoverades, obligatorisk ventilationskontroll genomfördes och bristerna i brandskyddsbesiktningen åtgärdades Inga aktuella renoveringar under 2016 Högtryckspolades alla avloppsstammar och grenledningar till samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen i källare. En takavluftning till samtliga avloppsstammar genomfördes samtidigt. 2017 Gasrörsbyten 2019-2020 Lokalerna på Postiljonsvägen 33 samt 29 ombildades till bostadsrätter. 2021 Huvudavloppsledningar från fastighet till anslutningspunkt med avloppsnätet.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Via tv-jacket i vardagsrummet erbjuder Comhem ett stort utbud av olika tjänster för tv, bredband och telefoni (basutbud ingår i månadsavgiften). Fiber-LAN finns installerat i alla lägenheter och möjliggör hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Genom stadsnätet har du möjlighet att uppleva världens snabbaste bredbandsteknik för privatpersoner.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på Postiljonsvägen 33 och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Cykelrum finns i varje huskropp. I föreningen finns också en gemensam grillplats med utemöbler och grill samt lekplats.

Ekonomi

Avgift
1 897 kr Värme, vatten, sophämtning och Tv-basutbud.
Andelstal
2,01559 %
Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar avstämt med föreningen 2023-05-01.
Försäkringskostnad
250 kr/månad
Gas
240 kr/månad
Hushållsel
150 kr/månad
Totala driftskostnader
640 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 313 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
525 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Fram till 1930 var Svedmyra obebyggt sånär som på några äldre gårdar och torp. Då öppnades en spårvagnslinje, Örbybanan, mellan Slussen och Örby med hållplatsen Svedmyran och runt den började då småstugor att byggas. Namnet "Svedmyra" kommer av ett torp som tidigare låg på platsen, med namnet Svinmyran.

Tunnelbanestationen invigdes i september 1951.

Svedmyra gränsar till Tallkrogen, Gubbängen, Stureby och Gamla Enskede. En lugn närförort med småhus, lamellhus, punkthus och smalhus omgivna av skogar och grönområden.

Fritid Majroskogen, Hemskogen och Svedmyraskogen inbjuder till härliga promenader, orientering och diverse andra fritidsaktiviteter. Stora Majroskogen har många dammar och vattendrag samt kärrområden. Det finns både barr och lövträd, det senare speciellt runt brandgatan i mitten av skogen.

Enskede IP ligger 5 min promenad från tunnelbanan. Enskede rackethall som erbjuder tennis, badminton, pingis och squash samt Enskede ridskola ligger vid Enskedefältet.

Service Butiksutbudet är huvudsakligen koncentrerat till Svedmyraplan. Här finns bland annat Ica Kvantum Bea som är känt för sitt utbud av varor och Pizzeria Myran. Globen och dess utbud av både shopping och upplevelser finns tillgängligt på promenadavstånd.

Paketutlämning finns på Ica Kvantum Bea och Konsum Coop vid Sockenplan. Vårdcentral och apotek finns tillgängligt på intilliggande Stureby Sjukhem bredvid tunnelbanan. Folktandvården hittar man närmast i Gubbängen Förskolor och skolor finns i närheten.

Läget är mycket centralt vid tunnelbanans gröna linje och det tar 16 min till T-centralen. Bussar 161 och 163 trafikerar Svedmyra. Med bil har du nära till Stockholms vägnät och du tar dig enkelt till olika delar av staden. Södermalm når du på 5-10 min när rusningstrafiken är över.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 995 000 kr (Utgångspris)
Rum
2
Boarea
53 m2
Avgift
1 897 kr
Lgh nr
22
Lgh nr LM
1101
Våning
1,5 av 4
Byggår
1948
Område
Svedmyra
Andelstal
2,01559 %
Typ
Bostadsrätt
Adress
Postiljonsvägen 31
Postnr
122 49
Ort
Enskede

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Postiljonsvägen 29-33

Postiljonsvägen 31

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!