• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Svedmyra

Postiljonsvägen 33

Tvåa med perfekt läge i skuldfri förening

Trevlig och ljus funkis tvåa högt upp i huset med balkong i bra solläge. Njut av lummiga vyer och vacker utsikt över naturmark och Globen med omnejd. Här finns möjligheten att skapa ett drömboende med fantastiskt läge i en av Enskedes populäraste föreningar. Väldisponerade ytor med fönster i flera väderstreck som fördelas med ett rymligt vardagsrum och utgång till balkong i bra solläge, separat kök där 50-tals charmen stoltserar med vinkelluckor i original och en trevlig matplats intill fönstret, samt ett sovrum med plats för garderober. I den rymliga hallen finns en stor och en mindre klädkammare och ett helkaklat badrum med badkar (stambytt 2006). Till bostaden hör både ett stort vindsförråd och en mindre matkällare så det finns gott om förvaringsmöjligheter. Barnvagns- och cykelförråd finns i samma hus samt en renoverad tvättstuga i källaren.

Här bor du perfekt på en lugn återvändsgata utan genomfartstrafik med bara ett par minuters promenad till bland annat t-bana Svedmyra, centrum med service och den populära matbutiken BEA.

Brf Vykortet är en skuldfri förening som erbjuder sina medlemmar ett mycket tryggt boende med låga månadsavgifter då många stora renoveringar redan har genomförts som bl.a VA-stambyte, tak, trapphus, låssystem, fönster och elstammar. Föreningen ligger på en höjd omgiven av skog vid slutet av en lugn återvändsgata med närhet till många fina lekplatser, utegym, sportaktiviteter, restauranger och bra kommersiell service. Tunnelbanans gröna linje tar dig till T-centralen på ca 15 min och bussar 161 och 163 trafikerar Svedmyra med täta avgångar. Det går även utmärkt att ta sig runt på cykel till exempelvis Globen som erbjuder ett mycket brett utbud av affärer, aktiviteter och restauranger.

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall

Välkomnande hall med gott om utrymme för avhängning i en mindre och en större klädkammare.

Kök

Klassiskt 50-tals kök med alla gamla tidstypiska detaljer bevarade. Intill fönstret finns en trevlig matplats för 4-6 personer. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn och köksfläkt. Lättarbetat kök med bra arbetsyta och gott om förvaring. Vita kakelplattor ovan diskbänk i rostfritt.

Vardagsrum

Detta härliga rum i förmånligt gavelläge får gott om naturligt ljus från fönster i två väderstreck och på balkongen kan du njuta av sol från lunch till sen kväll. Vacker utsikten över naturmark och Globen med omnejd. Vardagsrummet är stort och lätt att möblera och erbjuder plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Sovrum

Rofyllt sovrum med plats för säng, sängmöbler och hyllor för böcker och stämningsfulla detaljer. Fönster som skänker fint naturligt ljus. Förvaring i garderober.

Badrum

Helkaklat badrum i ljust utförande från föreningens stambyte 2006. Här finns badkar med dusch, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork.

Balkong

Balkong i nordväst med härligt solläge och trevlig utsikt över lummig naturmark. Utgång från lägenhetens vardagsrum.

Bilplatser

Totalt 19 p-platser, 250/mån och 800/månad med laddstolpe, Kösystem tillämpas.

Fakta

Förening
Brf Vykortet 1
Lägenhetsnr
43
Byggår
1948
Boarea
54 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
2,5 av 4
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Brf Vykortet 1 består av tre flerbostadshus i fyra våningar på adress Postiljonsvägen 29-33. Fastigheten byggdes 1948. Marken upplåts med tomträtt. Total byggnadsyta 2 850 kvm. Totalt antal lägenheter uppgår till 49 var av 5 är upplåtna med hyresrätt. Delat ägande accepteras av föreningen.

Fastigheterna är de tre sista husen på Postiljonsvägen och ligger på höjden omgivna av skog. Boende på övre våningsplanen har en fantastisk utsikt över Globen med omnejd. Det är ett lugnt område utan genomfartstrafik och tunnelbanan går man till på några minuter. Två gånger per år är det höst och vårstädning.

Överlåtelseavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Föreningen debiterar normalt förvärvaren.

Pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Prisbasbelopp 2020 är 47 300kr.

Kommentar till byggnaden

Planen för Familjebostäders kvarter väster om Grycksbo- och Enskedevägen upprättades av arkitekten och stadsplanedirektören Sven Markelius samt arkitekten Thure Bergentz. Planen var influerad av engelskt förortsbyggande som skulle skapa hemkänsla. Karaktären präglas mycket av hur bebyggelsen anpassades till terrängen och att naturmark sparades i och mellan kvarteren. Våra tre hus i kvarteret Vykortet byggdes av Familjebostäder 1948. De ritades av Curt Strehlenert vid HSB:s arkitektkontor och uppfördes av Oscar Carlssons byggnadsfirma.

Den 23 oktober 2012 förvärvades fastigheterna från Familjebostäder och Brf Vykortet 1 blev ägare till fastigheterna med samma namn. Tomtarealen på 3689 m2 upplåts genom ett tomträttsavtal med Stockholm stad.

Renoveringar

2006-2009 VA-stambyte & alla badrum/WC renoverades 2006-2009 Nya fönster & balkonger i samband med fasadrenovering 2006-2009 Yttertaken renoverades 2006-2009 Elinstallationer byttes ut och fiberoptiknät installerades 2012 Fjärrvärmeundercentral installerades 2013 Molok installerades för hushållsavfall 2014 Omfattade elrenovering, tvättstuga byggdes, samtliga trapphus renoverades 2015 Trapphusrenoveringarna färdigställdes, stentrapporna renoverades, obligatorisk ventilationskontroll genomfördes och bristerna i brandskyddsbesiktningen åtgärdades Inga aktuella renoveringar under 2016 Högtryckspolades alla avloppsstammar och grenledningar till samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen i källare. En takavluftning till samtliga avloppsstammar genomfördes samtidigt. 2017 Gasrörsbyten 2019-2020 Lokalerna på Postiljonsvägen 33 samt 29 ombildades till bostadsrätter.

Planerade renoveringar

2021 Huvudavloppsledningar från fastighet till anslutningspunkt med avloppsnätet.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Via tv-jacket i vardagsrummet erbjuder Comhem ett stort utbud av olika tjänster för tv, bredband och telefoni (basutbud ingår i månadsavgiften). Fiber-LAN finns installerat i alla lägenheter och möjliggör hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Genom stadsnätet har du möjlighet att uppleva världens snabbaste bredbandsteknik för privatpersoner.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på Postiljonsvägen 33 och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Cykelrum. I föreningen finns också en gemensam grillplats med utemöbler och grill samt två lekplatser.

Ekonomi

Avgift
2 767 kr
Andelstal
2,7218%
Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar. Avstämt med föreningen 2021-06-01.
Övrigt om vad som ingår
Värme, vatten, sophämtning och Tv-basutbud.
Försäkringskostnad
150 kr/månad
Gas
234 kr/månad
Hushållsel
150 kr/månad
Totala driftskostnader
534 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 183 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
473 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Fram till 1930 var Svedmyra obebyggt sånär som på några äldre gårdar och torp. Då öppnades en spårvagnslinje, Örbybanan, mellan Slussen och Örby med hållplatsen Svedmyran och runt den började då småstugor att byggas. Namnet "Svedmyra" kommer av ett torp som tidigare låg på platsen, med namnet Svinmyran.

Tunnelbanestationen invigdes i september 1951.

Svedmyra gränsar till Tallkrogen, Gubbängen, Stureby och Gamla Enskede. En lugn närförort med småhus, lamellhus, punkthus och smalhus omgivna av skogar och grönområden.

Fritid Majroskogen, Hemskogen och Svedmyraskogen inbjuder till härliga promenader, orientering och diverse andra fritidsaktiviteter. Stora Majroskogen har många dammar och vattendrag samt kärrområden. Det finns både barr och lövträd, det senare speciellt runt brandgatan i mitten av skogen.

Enskede IP ligger 5 min promenad från tunnelbanan. Enskede rackethall som erbjuder tennis, badminton, pingis och squash samt Enskede ridskola ligger vid Enskedefältet.

Service Butiksutbudet är huvudsakligen koncentrerat till Svedmyraplan. Här finns bland annat Ica Kvantum Bea som är känt för sitt utbud av varor och Pizzeria Myran. Globen och dess utbud av både shopping och upplevelser finns tillgängligt på promenadavstånd.

Paketutlämning finns på Ica Kvantum Bea och Konsum Coop vid Sockenplan. Vårdcentral och apotek finns tillgängligt på intilliggande Stureby Sjukhem bredvid tunnelbanan. Folktandvården hittar man närmast i Gubbängen Förskolor och skolor finns i närheten.

Läget är mycket centralt vid tunnelbanans gröna linje och det tar 16 min till T-centralen. Bussar 161 och 163 trafikerar Svedmyra. Med bil har du nära till Stockholms vägnät och du tar dig enkelt till olika delar av staden. Södermalm når du på 5-10 min när rusningstrafiken är över.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 695 000 kr (Utgångspris)
Rum
2
Boarea
54 m2
Avgift
2 767 kr
Lgh nr
43
Lgh nr LM
1202
Våning
2,5 av 4
Byggår
1948
Område
Svedmyra
Andelstal
2,7218%
Typ
Bostadsrätt
Adress
Postiljonsvägen 33
Postnr
122 47
Ort
ENSKEDE

Visningar

  • Onsdag 16 jun 17:00 - 18:00

    Vänligen anmäl dig till visningen - Välkommen!

    Lägg till i din kalender

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Postiljonsvägen 29-33

Postiljonsvägen 33

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!