• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Södertälje - Glasberga Sjöstad

Rättaregatan 5C

Mycket trivsam 4:a i barnvänligt område med balkong i bästa solläge.

Välkommen högst upp till en utmärkt planerad 4:a med byggår 2018 där samtliga 85 kvadratmeter utnyttjas helt rätt. Genomgående modern standard med öppna och härliga sällskapsytor mellan vardagsrum, matplats och kök. Köket har gott om förvaring och arbetsyta samt komplett maskinell utrustning som tillsammans med den rymliga sociala ytan uppmuntrar till matlagning och umgänge med familj och vänner. Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och mediamöbel, härifrån når du den rymliga balkongen i soligt sydvästläge. Den härliga balkongen har perfekt uppsikt över innergården, här kan du koppla av ordentligt och njuta av solen till sent inpå kvällen. Plats för utemöbler och grill.

Mycket rymligt och fräscht badrum utrustat med golvvärme, badkar, handfat på kommod, spegel, WC samt egen tvättmaskin och torktumlare med ytterligare skåpförvaring intill. I hallen finns gott om plats för avhängning och skor samt bra förvaring i garderober och en rymlig klädkammare. Med lägenheten följer även ett externt förråd samt möjlighet till p-plats.

Det här är ett riktigt kvalitetsboende med mycket eftertraktat läge i Glasberga Sjöstad med närhet till så väl stad som natur. I närområdet finns fina badplatser, promenadstråk, butiker, service och flera restauranger. Trygg förening som äger marken.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning!

Beskrivning

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning av skor och ytterkläder. Här ligger ett fint parkettgolv som sedan fortsätter genomgående i hela bostaden.

KÖK

Modernt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen med gott om plats för ett större matbord. Vita skåpsfronter och ljus bänkskivan. Klinker ovan arbetsbänk går i en grå kulör. Den maskinella utrustningen består av: Kyl/frys, spishäll (induktion), ugn, köksfläkt och Integrerad diskmaskin.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning med plats för både soffgrupp och mediamöbel. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen.

BALKONG Trevlig och stor balkong i soligt läge med trallgolv. Här finns plats för matbord eller loungegrupp.

TRE SOVRUM Det finns tre bra sovrum, det ena lite större, samtliga med plats för både säng och förvaringsmöbler.

BADRUM Stort och rejält badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Här finns WC, badkar, handfat på kommod, spegel, handukstork, tvättmaskin och torktumlare. Extra förvaring i högskåp.

ÖVRIGT Klädkammare och externt förråd tillhör bostaden.

Bilplatser

Föreningen tillhandahåller sammanlagt 106 parkeringsplatser, samtliga har el-stolpe, 10 st platser är i carport. Parkeringsavtal tecknas med ett sidoavtal. Kostnaden är 306 kr/mån för vanlig parkering och 576 kr/mån för carport. Föreningen har kö till extra p-platser och det är mer än 10 st som står i kö. Föreningen ser till att alla som flyttar in får ta över befintliga ägarens p-plats om så önskas. För parkeringsfrågor kontakta HSB i Södertälje då det är de som sköter parkeringsfrågor. Tel: 010-442 56 50 fråga efter Carina. När man har köpt en lägenhet så blir man medlem i föreningen på inflyttningsdagen, det är då man ska kontakta HSB för att hyra en parkering. Missar man att kontakta HSB på inflyttningsdagen så faller parkeringen till kösystemet för extra parkeringar. Då måste man vänta på en parkering i 1 månad från den dagen man kontaktar HSB.

Fakta

Förening
Brf Boklok Glasberga Ängar
Lägenhetsnr
03-3136-1-1094
Byggår
2018
Boarea
85 m2
Rum
4
Sovrum
3
Våning
3 av 3
Hiss
Ja
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

BRF BoKlok Glasberga Ängar är en äkta bostadsrättsförening med 105 lägenheter i Södertälje. Föreningen bildades år 2016 . Området består av sammanlagt 10 flerfamiljshus på tre våningar.

Det tillkommer en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen, samt en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantnotering.

Planerade renoveringar

Föreningen har inga större renoveringar aktuella i dagsläget.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme och FTX-ventilation
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
C
Energiprestanda
89 kWh/m2
Personer i hushållet
5
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Gruppavtal med Tele2. Debiteras med obligatoriskt tillägg om 165kr.

Gemensamma utrymmen

Det finns ett förråd till varje bostad som ingår i bostadsrätten i gemensam förrådsbyggnad.

Ekonomi

Avgift
5 074 kr
Andelstal
1,11455%
Avgiftsändringar
Inga beslutade avgiftsändringar i dagsläget.
Övrigt om vad som ingår
Värme, vatten och sophämtning. Bredband & tv-kanaler för 165 kr/mån tillkommer via ett gemensamt avtal.
Överlåtelseavgift
1 208 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
483 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Glasberga Sjöstad ligger vackert med närhet till så väl stad som natur. Här bor man med närhet till allt man kan behöva såsom badsjöar, service, Ica Maxi, åkrar, ängar och vackra skogsområden som ger en känsla av frihet och lugn samtidigt som storstadspulsen finns inom räckhåll.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 495 000 kr (Accepterat pris)
Rum
4
Boarea
85 m2
Avgift
5 074 kr
Lgh nr
03-3136-1-1094
Lgh nr LM
1203/143SG
Våning
3 av 3
Byggår
2018
Område
Södertälje - Glasberga Sjöstad
Andelstal
1,11455%
Typ
Bostadsrätt
Adress
Rättaregatan 5C
Postnr
15259
Ort
Södertälje

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Rättaregatan 5

Rättaregatan 5C

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!