• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Åby Västerhaninge

Ringvägen 51

Renoveringschans högst upp med balkong

Välkommen till denna välplanerade gavelfyra som med enkla medel kan göras om till en femma.

Som visualiseringshjälp har vi i denna marknadsföring valt att skapa illustationer av vardagsrum och ett sovrum

Lägenheten är i behov av ytskiktsrenovering och ett nytt kök.

Hall med plats för avhängning av ytterkläder.

Äldre kök med skåpinredning och vitvaror som behöver bytas ut. Trevlig plats för matbord intill fönster.

Ljust och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck.

Tre sovrum varav ett med utgång till balkong. Ett fjärde sovrum kan med enkla medel byggas genom att dela av vardagsrum. (Se alternativ planritning)

Helkaklat badrum som byggdes i samband med stambytet 2011.

Gäst-wc.

Generöst med förvaring i form av inbyggda garderober och klädkammare.

Ett externt förråd tillhör lägenheten.

  • Flexibel planlösning- lätt att bygga om till femma

  • Högst upp- Ingen insyn

  • Balkong

  • Helkaklat badrum

  • Fint ljusinsläpp och gavelläge

  • Stor och trygg brf. Läs gärna mer på föreningens hemsida www.bjornringen.se

Fakta

Förening
Björnringen
Lägenhetsnr
93
Byggår
1953
Boarea
91 m2
Rum
4
Sovrum
3
Våning
4 av 4
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Brf Björnringen bildades 2006 och är en stabil föreningen belägen på Björnvägen 28-32 och Ringvägen 31-73 i Västerhaninge. Föreningens fastigheter förvärvades genom ombildning 2010 och består av 13 flerbostadshus om 2-4 våningar med 215 lägenheter. Fastigheternas byggnader är uppförda mellan 1959- 1963 och 1991.

Föreningen ligger i ett lugnt och trivsamt område. Föreningen äger sin mark, har gårdar med lekplatser, grillmöjligheter, styrelselokal samt två stycken tvättstugor. Utöver detta finns källarförråd till varje lägenhet, barnvagnsrum och cykelförråd.

Läs mer på www.bjornringen.se

Kommentar till byggnaden

I Brf Björnringen finns en del gemensamma utrymmen så som gårdar med lekplatser, parkbänkar och grillmöjligheter. Föreningen har också en styrelselokal samt två stycken tvättstugor belägna på Ringvägen 45 samt Ringvägen 61. Utöver detta finns källarförråd till varje lägenhet på Ringvägen, barnvagnsrum och cykelförråd

Renoveringar

2014 Punktvis lagning av fasader på ringvägen .

2014 Översyn samt byte av brandluckor. Delvis byte av värmeventiler samt radiatorer.

2015 Dränering, Ringvägen 31-73.

2017 Nya sopsorteringskärl installeras för källsortering på Björnvägen. Renovering av tak på Ringvägen (påbörjades 2016). Under året renoverades taken på Ringvägen 31-45 samt 71 -73. 2017 Byte av portar och vissa förrådsdörrar, Ringvägen 31-73. Ökat skalskydd för fastigheten genom installation av porttelefoner och elektroniskt lås. Renovering och utökad kapacitet av tvättstugan på Ringvägen 45.

2018 Renovering av tvättstuga på Ringvägen 61. Elektronisk bokning av tvättstugorna införs. Lekparken på Björnvägen 28-32, renoverades och uppdaterades med grillplats Trappuppgångarna på Ringvägen 31-73, utrustades med nya LED- armaturer. Byte av styrutrustning i undercentral på Björnvägen 30 och Ringvägen 49.

2019 Trappuppgångarna på Björnringen 28-32, utrustades med nya LED- armaturer.

2020 Gårdarna efter Ringvägen försågs med flera bordsgrupper med bänkar. Rengöring av värmesystem, inför fortsatt byte av gamla elementventiler till nya på Ringvägen 31-73. Rensning av dag- och spillvattenrör på rötter från gårdarnas träd.

2022 Åtgärda utförda arbeten vid renovering av taken på Ringvägen 31-73. Planering/åtgärder för funktionella och trevliga gårdar samt nya parkeringsplatser på Ringvägen 31-73. Relining av spill- och dagvattenledningar på Ringvägen 31-45. Översyn och åtgärd av fönsterbleck på Björnvägen 28-32.

2022/2023 Översyn och åtgärd av fasader på Ringvägen 31-73.

2023 Projektering för fasadrenovering med tilläggsisolering. Brandskyddsarbete rörgenomföringar i källare på ringvägen Anlägga nya parkeringsplatser.

Planerade renoveringar

2023-2025 Fasadrenovering av alla föreningens fastigheter på Ringvägen. Fönsterbyte på samtliga av föreningens fastigheter på ringvägen

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
122 kWh/m2

Ekonomi

Avgift
6 269 kr
Andelstal
0,6184
Övrigt om vad som ingår
Inkl värme, vatten och kabel-TV. Kostnad 145 kr/mån tillkommer för 1000 Mbit/s (obligatoriskt tillägg).
Överlåtelseavgift
1 433 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
573 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Västerhaninge centrum ligger inom gångavstånd med bl.a. banker, restauranger, systembolag, mataffärer, bibliotek och apotek. Flertal förskolor och skolor finns, samtliga gångavstånd bort och för fritidsaktiviteter finns naturområden, rid- och idrottsanläggningar samt flera badplatser i närheten. Ett par hundra meter från bostaden finns Åbyskolan med årskurs F-6 samt den nybyggda idrottshallen Åbyhallen.

In till Stockholm centralstation tar det 30 minuter med pendeltåget, som går var 15:e min under rusningstid. Finns även goda bussförbindelser till Stockholm och Nynäshamn. Utanför Västerhaninge passerar väg 73 där du med bil tar dig in till Stockholm på mindre än en halvtimme.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
1 495 000 kr (Högstbjudande)
Rum
4
Boarea
91 m2
Avgift
6 269 kr
Lgh nr
93
Lgh nr LM
1301
Våning
4 av 4
Byggår
1953
Område
Åby Västerhaninge
Andelstal
0,6184
Andelstal avg
0,06184
Typ
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 51
Postnr
137 31
Ort
Västerhaninge

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Illustrationsbild
Illustrationsbild
Balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Kök
Kök
Badrum och gäst-wc
Sovrum
Sovrum
Hall
Fasad
Alternativ planlösning som femma
Planlösning

Åby 1:56

Ringvägen 51

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!