• Real Estate Stockholm
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Småhus / Brokvarn

Rudkällavägen 5

Charmig familjevilla med stor tomt och centralt läge

Charmig 1,5-plans villa med soliga uteplatser och en fin tomt med fruktträd och stora gräsytor. Denna trevlig familjevilla har massor av potential och är perfekt belägen i lantlig idyll som omges av ett expansivt nyproduktions område i populära Brokvarn. Huset har genomgående ytskiktrenoverats invändigt med ljusa väggar och slipade trägolv samt byggts om för att skapa flera rum. Upp för den nya trappan med infälld belysning och handsnickrat räcke finns en öppen och ljus yta med sovrumsdel i ena änden och ett allrum/kontor i den andra, däremellan finns en charmig WC. Entréplanet erbjuder stora sällskapsytor med gott om plats för soffgrupp och media förvaring i vardagsrummet, ett rymligt kök med matplats för 4-6 personer eller varför inte ta med dig middagen ut på den stora träaltanen med entre från köket och som rymmer både en större matgrupp och lounge möbler. Perfekt för grillkvällar eller lata dagar i solstolen. Köket har bra förvaring samt lättarbetade ytor och är utrustat med bl.a. en fin gammal vedspis som detalj, kyl och frys, diskmaskin 2019 och en helt ny glaskeramikspis från 2021. I hallen finns möjlighet till avhängning och i anslutning till hallen finns ett av husets badrum med dusch och WC. Intill köket finns ett mindre sovrum som även kan nyttjas som kontor och i anslutning till vardagsrummet finns ett större sovrum med gott om plats för garderober och annan klädförvaring. Detta våningsplan har ljusa väggar och genomgående fina trägolv. En trappa ner i källaren som delvis renoverats hittar du ett toppmodernt badrum 2019 med badkar, modern inredning och golvvärme samt en jättefin tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare också från 2019. Här finns även ytterligare möjlighet till sovrum samt en egen entré. Källarplanet är i renoveringsbehov men erbjuder massor av möjligheter att skapa ett unikt utrymme med flera användningsområden som exempelvis gym, hobbyrum eller varför inte en uthyrningsdel.

Besiktning av fastigheten kommer att utföras 2021-05-05 Det finns 7 stycken pantbrev med totalt belopp: 2 170 000 SEK

Villan omges av en stor plan och lättskött tomt med rabatter, buskar och fruktträd. Uppfart med plats för två bilar samt möjligheten till en större parkering. På tomten finns även en stor förrådsbyggnad med tre separate förvaringsdelar. I området kring Brokvarn finns rikligt med skog och strövområden för långa promenader, flera badställen och gott om utomhusaktiviteter. Nykvarn centrum når du på 5 minuter som erbjuder ett brett utbud av kommersiell service, butiker, apotek, systembolag och flera bra caféer och restauranger. Här finns snabbtåg till Stockholm och Eskilstuna samt busstrafik som är väl utbyggd.

Byggnadsfakta

Renoveringar

2018 Målat alla ytskikt inklusive tak 2018 Slipat alla golv på övervåningen samt trappan 2018 Trappräcke, finsnickeri 2019 Ombyggnation ti två sovrum på entreplanet 2019 Ny Diskmaskin 2019 Nytt familjebadrum i källarplan 2019 Ny tvättstuga i källarplan 2019 Nytt värmesystem - Värmepump Luft/Vatten 2021 Ny glaskeramikspis

Övriga byggnader

Fristående förrådsbyggnad på tomten ca 20 kvm.

Fastighetsbeteckning
NYKVARN STRÖPSTA 3:418
Uppvärming
El - vattenburen värme
Värmekällans skick
Nyskick
Värmekällans ålder
2019
Elkablar
Ledningar delvis bytta
Huvudsäkring
20 A
Jordat eller ojordat
Delvis jordat
Mark
Morän
Grund
Betong
Grundens vägg
Murad
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Stående träpanel
Tak
Betongpannor med underlagspapp
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Skorsten
Murad skorsten
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
0 kWh/år
Personer i hushållet
4
TV / TELE / BREDBAND
Internet
4G eller bredband . Ej fiber.
Servitut mm
 • Gemensamhetsanläggning: Nykvarn Ströpsta Ga:17
 • Planer och bestämmelser: För Ströpsta 3:127 m.fl(brokvarn)., Detaljplan (Beslutsdatum: 20140618, Registreringsdatum: 20140822)
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 349 kr
Försäkringskostnad
7 584 kr/år
Renhållning
2 712 kr/år
Elkostnad
19 152 kr/år
Totala driftskostnader
29 448 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1972
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
831 000 kr
Taxeringsvärde mark
836 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 667 000 kr
Standardpoäng
25

Närområdet

Nykvarn är en naturskön sörmländsk idyll med slående vacker natur, badsjöar med Sveriges renaste vatten och roliga aktiviteter för hela familjen. Avnjut en god bit mat på någon av ortens lokala restauranger eller smaka av Norra Europas största kak- och tårtbord på Taxinge slott. Här finns flera fina lekplatser, eller varför inte besöka det populära Lådbilslandet där barnen får ta hem ett eget körkort. Nykvarn centrum erbjuder ett 30-tal inspirerande butiker med inredning, hantverk och kuriosa och bland annat apotek, systembolag, Ica och ett stort modernt bibliotek.

I Nykvarn finns fyra grundskolor och flera förskolor.

Nykvarn ligger på bekvämt avstånd från motorvägen E20 och bara 1,5 mil från Södertälje. Med snabbtåg tar man sig till Stockholm och Eskilstuna på under halvtimmen och busstrafiken är väl utbyggd.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
3 495 000 kr (Utgångspris)
Rum
5
Boarea
132 m2
Biarea
38 m2
Byggår
1965
Område
Brokvarn
Typ
Småhus
Tomtyta
2060 m2
Adress
Rudkällavägen 5
Postnr
15534
Ort
Nykvarn

Visningar

 • Söndag 9 maj 12:30 - 00:00

  Vänligen anmäl dig till visningen - Välkommen!

  Lägg till i din kalender
 • Måndag 10 maj 17:00 - 17:30

  Vänligen anmäl dig till visningen - Välkommen!

  Lägg till i din kalender

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Planlösning Källarplan
Fastighetskarta

Planlösning


NYKVARN STRÖPSTA 3:418

Rudkällavägen 5

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!