• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Sickla strand

Sickla Strand 51

Välplanerad 3:a högst upp i huset med balkong och perfekt läge intill Sicklasjön

Mycket trivsam 3:a med perfekt läge intill Sicklasjön och direkt närhet till Sickla köpkvarter med ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker och service. Lägenheten ligger högst upp i huset och har en solig balkong med härlig sjöutsikt och vackra vyer över området längs Sickla strand. Den trevliga balkongen når du från köket och vardagsrummet i öppen planlösning och det är en perfekt plats för en fika i solen eller cocktail på kvällen. Lägenheten är väldisponerad med ett rymligt kök fullt utrustat med moderna vitvaror bestående av kyl/frys, micro, ugn, induktionshäll, diskmaskin och även en tvättmaskin. Renoverat 2022. Trevlig matplats intill fönstret och öppen planlösning mot vardagsrummet med hörnsoffa i bra storlek när du har gäster på besök. Utöver den social ytan finns två mysiga sovrum, det ena lite större med plats för en dubbelsäng och förvaring i garderober och det andra med säng, skrivbord och en stor klädkammare som idag nyttjats som kontor. Modernt badrum med dusch från 2022. I hallen finns det plats att hänga av sig strax innanför säkerhetsdörren i garderob med skjutdörrar. Ytterligare förvaring finns i tillhörande källarförråd.

Ta på dig badrocken och ta ett dopp från badbryggan eller stranden vid sjön strax nedanför huset eller ta en promenad till Sickla köpkvarter som erbjuder ett brett utbud av restauranger, butiker och service. Här bor du perfekt med närhet till allt, i stabil förening. Lägenheten ligger längst en lugn återvändsgata med direkt anslutning till bussarna som tar dig vidare in till city och ut mot Nacka och Värmdö. Området runt Sickla strand bjuder in till en mängd aktiviteter och det finns både lekplatser, gym, skidåkning, skridskoåkning, boule, Tennis och en mängd andra aktiviteter i närområdet.

Välkommen att anmäla dig till visning 070 575 33 13

Beskrivning

Hall

Strax innanför säkerhetsdörren finns plats för ytterkläder och skor i garderob med skjutdörr. Fina golv ljusa laminatgolv tar dig vidare in i den öppna social ytan och kompletteras av genomgående vita väggar.

Kök

Modernt kök med vita skåpsluckor och lådor med gott om förvaring. Fullt utrustat kök med moderna vitvaror bestående av kyl/frys, micro, ugn, induktionshäll och diskmaskin och tvättmaskin. Gott om arbetsyta på köksbänken och ovan fina kakelplattor i ljusgrått. Trevlig matplats intill fönstret och utgång till balkong i fint solläge med sjöutsikt. Renoverat 2022.

Vardagsrum

Stort vardagsrum i öppen planlösning mot köket med plats för soffgrupp, bord och mediamöbler. Stora fönster ger fint naturligt ljus till rummet och du kan kika ut över området och sjön.

Sovrum 1

Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober. Stort fönster med fri vy.

Sovrum 2

Sovrum med plats för säng och sängbord. Skrivbord intill fönstret klädförvaring i rymlig klädkammare. Stort fönster med fri vy.

Badrum

Badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc, kommod med handfat och ett spegelskåp ovan med belysning, dusch med fällbara glasväggar och handdukstork. (Tvättmaskin finns i bostaden kök). Renoverat 2022.

Bilplatser

Bostadsrättsföreningen förvaltar 133 parkeringsplatser som fördelas enligt turordning. Boenden eller hyresgäster i föreningen har möjlighet att hyra en fast parkeringsplats i området av bostadsrättsföreningen till en kostnad av 500 kr/månad. Det finns också kommunala parkeringsplatser i området, några med boendeparkering. Kö hanteras av förvaltaren HSB Stockholm.

Fakta

Förening
Brf Sicklahus
Lägenhetsnr
518
Byggår
1947 - 1948
Boarea
56.5 m2
Rum
3
Sovrum
2
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Bostadsrättsföreningen Sicklahus är belägen vid Sickla Strand och omfattar adresserna på Sickla strand samt Atlasvägen 61. Föreningen består av 310 lägenheter och ett 50-tal lokaler. Merparten av lägenheterna är bostadsrätter dock är ett mindre antal (ca 12 stycken) upplåtna med hyresrätt. När hyresrätterna blir lediga säljs dessa av föreningen och övergår till bostadsrätter.

Renoveringar

1993 - Stammarna 1999 - Fasad och balkongrenoveringar 2016 – Byte av värmeanläggning från fjärrvärme till bergvärme 2016 – Renovering och byte av frånluftssystem för att få en godkänd OVK 2016 – Utbyte och tillägg av isolering på vindar 2019 - Stambyte Sickla Strand 73 och 75. 2021 Undersökningar av dagvattenrören under mark genomfördes. Spolning och filmning av dränering på Sickla Strand. Prospektering för avfuktning av krypgrund på SS 76. Stamspolning av alla fastigheter inkl. lokaler. För fler renoveringar se föreningens årsredovisning.

Planerade renoveringar

Kommande renoveringar: Just nu pågår ett dräneringsarbete, underhållsarbete av ventilationshuvar och i källarna på fastigheterna Sickla strand kommer ingående huvudledningar för kall- och varmvatten att bytas. Det berör ej ledningarna och stammar i lägenheterna. Husen kommer tas i turordning, när dräneringsarbetet är klart planerar föreningen att sätta igång med renoveringsarbetet med fasader och byte av balkonger. Projektet beräknas pågå från 2022 till minst 2025.

Övrigt om uppvärmingen
Bergvärme. Frånluftsventilation med värmeåtervinning.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
D
Energiprestanda
69 kWh/m2
Personer i hushållet
4
TV / TELE / BREDBAND
Internet
TV: Via ComHem, basutbud ingår. Internet: Via Ownit, det ingår abonnemangsavgift för bredband i avgiften/hyran. Om du vill ansluta dig till internet måste du själv anmäla detta till Ownit. I samband med detta tas en anslutningsavgift ut på 500 kronor och som debiteras på avin för avgiften eller hyran när föreningen får besked från Ownit. För att kunna ansluta till internet krävs att fiberkablaget är framdraget till din lägenhet. Om det inte är framdraget tillkommer en installationskostnad som du själv betalar. Kontrollera med Ownit vad som gäller för din bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga Tvättstugor finns på Sickla Strand 19, 35, 55, 71, 82 och Atlasvägen 61. En grovtvättstuga bl.a. med matt-tvättmaskin finns att tillgå på Sickla Strand 39.

Förråd Till varje lägenhet följer det ett källarförråd på cirka 6 kvm och ett mindre matkällarförråd.

Bastu & samlingslokal På Sickla Strand 29 finns en samlingslokal och en bastu som varje medlem har tillgång till. Samlingslokalen är en bokningsbar träfflokal som boende i bostadsrättsföreningen kan boka/hyra för större sammankomster

Ekonomi

Avgift
2 828 kr
Avgiftsändringar
Avgiftsförändringar: Avgifterna höjdes med 5 procent från med den 1 januari 2023.
Övrigt om vad som ingår
Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (100/100Mbit)
Försäkringskostnad
315 kr/månad
Hushållsel
800 kr/månad
Totala driftskostnader
1 115 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 313 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
525 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden har ej kontrollerats för pantsättningar

Närområdet

Här bor du i ett mycket populärt och barnvänligt område längs Sickla Strand med närhet till både natur och stadens bekvämligheter. På sommaren kan du njuta av badplatsen med sandstrand och bryggbad finns direkt utanför dörren. Intill huset finns även tennis- och boulebanor och i området mycket fina promenadstråk med bl.a. Nacka naturreservat med upplysta löparspår och elljusspår vintertid och Hammarbybacken som ligger tvärs över viken.

Vintertid finns möjlighet till skridskoåkning på Sickla Sjö, längdskidor vid Nackareservatet samt utförsåkning i Hammarbybacken. I området finns även restaurang, frisör, dagis, & skola.

Sickla Köpkvarter ligger nära med sitt stora utbud av affärer och restauranger (fler än ca 150 butiker) samt Saluhall och bio. Däribland Urban Deli och Voltaire samt Erikssons fisk. Här finns även gym (SATS och Friskis & Svettis), systembolag, ICA Kvantum, Willys, apotek, bibliotek och Åhléns Outlet m.fl. I Sickla Köpkvarter finns dessutom Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen.

Bra kommunikationer finns med bussar och tvärbanan med ca 10 min till Slussen. För information om kommande tunnelbana se www.nyatunnelbanan.sll.se/

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
4 295 000 kr (Utgångspris)
Rum
3
Boarea
56.5 m2
Avgift
2 828 kr
Lgh nr
518
Lgh nr LM
1301
Våning
3 av 3
Byggår
1947 - 1948
Område
Sickla strand
Typ
Bostadsrätt
Adress
Sickla Strand 51
Postnr
131 34
Ort
Nacka

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Sicklaön 202:9

Sickla Strand 51

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!