• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Bostadsrätt /

Sköntorpsvägen 18

Gaveltrea med balkong och vidsträckt utsikt över Stockholms stad

På sjätte våningen och med ett eftertraktat läge I Årsta, ligger denna fräscha och välplanerade trerummare från 1948, med mycket funkischarm bevarad. Lägenheten bjuder på en genomtänkt planlösning, generös förvaring och fina tidstypiska detaljer så som djupa fönster nischer med marmorskivor, orginalparkett i vardagsrum och inbyggd förvaring. Från både fönster och balkong kan härlig stadsutsikt avnjutas. Härifrån syns bl.a. Globen och en mängd andra landsmärken i Stockholm. Bekvämt och trivsamt läge med promenadavstånd till tunnelbana vid Gullmarsplan och bussar runt knuten. Ett stenkast från matbutik, café, pizzeria och bageri. Välskött bostadsrättsförning med mycket god ekonomi. Till lägenheten hör två förråd. Ett på vinden och ett mindre matkällarförråd.

Inbjudande hall med bra förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober samt en rejäl skjutdörrsgarderob. Praktisk hatthylla intill ytterdörren. I hallen ligger ekparkett på golv och väggarna är ljusmålade.

Hemtrevligt kök med naturlig plats för middagsbord intill fönster. Ljusa kökssnickerier och bra arbetsyta på stor underhållsfri diskbänk i rostfritt. Köket är utrustat med kyl, frys, spishäll, köksfläkt, diskmaskin och dubbla ugnar.

Ljust och luftigt vardagsrum i delvis öppen planlösning med matplats. Gott om plats för socialt umgänge och soffmöblemang. ljusmålade väggar och parkettgolv. (original). Utgång till inbyggd balkong med stadsutsikt över Stockholm.

Fräscht helkaklat och stambytt badrum med badkar, handfat, vattenburen handdukstork och wc.

Två rofyllda sovrum som båda rymmer dubbelsäng. Det ena sovrummet har utsikt mot balkong och det andra har en extra djup fönster nisch med vidsträckt utsikt.

Fakta

Förening
HSB brf Ymsen
Lägenhetsnr
1604
Byggår
1948
Boarea
66.5 m2
Rum
3
Sovrum
2
Våning
6 av 8
Hiss
Ja
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Föreningen äger fastigheterna Ymsen 1, Ymsen 2, Ymsen 3, Rungeln 1 och Rungeln 2. Av föreningens 180 lägenheter upplåts 178 med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. Husen ritades av arkitekt Curt Strehlenert och uppfördes 1947.

Gårdsplats/innergård Föreningen har flera fina uteplatser med grillmöjligheter samt en fin lekplats.

Entrén till huset är försedd med vacker marmor.

Kommentar till byggnaden

Föreningen har ett gästrum som går att hyra när långväga gäster kommer på besök. Tvättstugor finns på Ymsenvägen 1, Ymsenvägen 3 och Sköntorpsvägen 18. Samtliga tvättstugor kan användas av alla boende i föreningen. I föreningen finns även snickerirum, cykelrum, barnvagnsrum och trädgård med grillmöjlighet.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfymsen.se/

Renoveringar

2021 Digitalt bokningssystem för tvättstugor 2020-2021 Låssystem 2020-2021 Passersystem 2019-2021 Entrépartier 2020 Gruppanslutning av bredband 2020 Utsortering av matavfall 2020 Energideklaration 2018-2019 Fönsterbyte 2015-2018 Ventilationsarbeten 2015 Garageportar 2015 El-centraler, gemensam el, utomhusbelysning, nödbelysning 2014-2015 Hissar 2013 Lekpark 2011-2013 Tvättstugor 2012 Energideklaration och OVK 2010 Sophantering 2005 Undercentral 1998-2001 Stambyte för kök och badrum 1998-2001 Stigarledningar för el 1997-1998 Fönster 1994-1995 Fasad 1988-1989 Tak

Planerade renoveringar

Pågående och kommande renoveringar 2022 Föreningslokal 2021-2022 Källare 2020-2022 Parkering 2020-2022 Nytt gästrum 2020-2021 Källardörrar 2020-2021 OVK

Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
142 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Brf Ymsen har gruppanslutning av bredband på 1 Gbit/s från Stockholms Stadsnät via lägenhetens bredbandsuttag och digitalt grundutbud för tv via antennuttaget från Tele2 (tidigare Com Hem). För närvarande omfattar det digitala grundutbudet kanal 1-5, 7-12, svt24, svt barn och Kunskapskanalen. Bredband och grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften. Du som vill ha fler kanaler eller utökad funktionalitet för bredbandet kan komplettera med ett personligt abonnemang

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstugor på Ymsenvägen 1, Ymsenvägen 3 och Sköntorpsvägen 18 (även en grovtvättstuga).

Ekonomi

Avgift
3 372 kr Månadsavgiften till föreningen är 3334kr per månad. Sedan tillkommer obligatorisk uppkopplingsavgift till Internet om 38kr/mån. Den totala avgiften per månad är således 3372kr.
Andelstal insats
0,57218
Avgiftsändringar
Inga förändringar av månadsavgiften är planerade närmsta tiden. Tre viktiga nyckeltal för föreningen år 2020/2021 är en belåning på 2044 kr per kvm, ett sparande på 221 kr per kvm och en årsavgift på 586 kr per kvm.
Övrigt om vad som ingår
inklusive värme vatten och Internetuppkoppling.
Överlåtelseavgift
1 207 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
483 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Närområdet

Föreningen ligger i natursköna Årsta, nära till nybyggda Internationella Engelska skolan. längst ner på Sköntorpsvägen ligger Årstaskogen och Årstaviken nedanför. Fina promenadstråk och motionsspår, utegym, båtklubbar, solbryggor, kolonilotter, dansbana m.m.

Nära till en mängd bussar och tunnelbana vid Gullmarsplan. Till Årsta torg är det gångavstånd och där finns mataffärer, bibliotek, apotek, restauranger, gym, caféer m.m. Även närhet till shopping i Globen, Liljeholmen och Södermalm.

Vid Årstaberg ligger pendeltågstation och tvärbanan passer genom Årsta. Läs mer på www.sl.se

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
5 500 000 kr
Pris
4 495 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3
Boarea
66.5 m2
Avgift
3 372 kr
Lgh nr
1604
Lgh nr LM
170
Våning
6 av 8
Byggår
1948
Andelstal insats
0,57218
Andelstal avg
0,57218
Typ
Bostadsrätt
Adress
Sköntorpsvägen 18
Postnr
120 38
Ort
Årsta

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Visionsbild skymning/gryning
Vardagsrum
Balkong
Utsikt mot Globen
Utsikt
Utsikt från balkong mot Stockholm
Vardagsrum mot matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
sovrum mot vardagsrum
Matplats
Kök
Kök
Köksö och matplats
Kök mot vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Master Bedroom
Sovrum
Detalj
Utsikt från master bedroom
Utsikt från Master Bedroom
Badrum
Hall och sovrum
Planskiss
Fasad
Entré

Sköntorpsvägen 18

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!