• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Svalboviken

Svalboviken Vik

I hjärtat av Södermanland finns den fd lanthandel från 1909 med utsikt över Svalboviken. Den stora byggnaden har 7 rum (120kvm boarea samt 23biarea) där sex rum kan disponeras som sovrum varav två är kattvindar med fönster. Huset har en härlig själ och fantastisk potential . Fastigheten har flera garage och förrådsutrymmen, över det ena garaget är det ett stort inredningsbart loft. Det finns även ett mindre gästhus på fastigheten. På kort gångavstånd finns idyllisk badplats.

Beskrivning

På entréplan finns två ingångar, tre sovrum stort kök med utsikt mot Svalboviken. Utrustning i köket:kyl/frys, diskmaskin, spis, ugn, fläkt samt vacker gammal vedspis. Det finns även ett äldre badrum i renoveringsbehov. Vacker trapp leder upp till övervåningen där det finns två stora sovrum, allrum samt två mindre rum såkallade kattvindar. På övervåningen finns ett badrum med dusch.

Tomt

Tomtarea
2492 m2

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
ESKILSTUNA SVALBO 1:2
Uppvärming
Värmepump luft-vatten
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Fönster
2-glasfönster
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp
Energideklaration
Energiprestanda
127 kWh/m2
Elförbrukning
18 600 kWh/år
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Kråksten Ga:1
  • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt mm - Se beskrivning
  • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsnyttjanderatt Optofibernät

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 524 kr
Uppvärmning samt hushållsel ca
2 350 kr/månad
Totala driftskostnader
28 194 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 176 000 kr
Taxeringsvärde mark
208 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 384 000 kr

Närområdet

Svalboviken är en ort i Näshulta socken, Eskilstuna kommun, vid sydöstra viken av Näshultasjön. Svalboviken uppkom sedan det smala sundet mellan Bälgviken och Näshultasjön muddrats upp 1894 och ångbåtstrafik kunde komma igång på Näshultasjön för kontakt med järnvägsstationen i Bälgviken.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
2 050 000 kr (Högstbjudande)
Rum
7
Boarea
143 m2
Byggår
1909
Område
Svalboviken
Typ
Småhus
Tomtyta
2492 m2
Adress
Svalboviken Vik
Postnr
63517
Ort
Näshulta

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar

8C706348-EABF-4E07-8BC4-21C323CC5D1F
25BDE73D-DAF8-4F15-98BC-F43D16E84840

Planlösning


ESKILSTUNA SVALBO 1:2

Svalboviken Vik

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!