• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Västra Orminge

Utövägen 7

Rymlig 2:a med inglasad balkong i trevliga kvarter

Välplanerad 2:a i gavelläge på nedre botten med inglasad balkong i ett av områdets lugnaste kvarter. Här finns en fantastisk möjlighet för dig som vill flytta till populära västra Orminge och skapa ett hem efter eget tycke och smak. Planlösning med hall och gott om förvaring i garderober och klädkammare, rymligt kök med trevlig matplats invid fönstret, Vardagsrum i bra stolek med plats för både soffgrupp och matbord, sovrum med plats för dubbelsäng och garderober och badrum med dusch, tvättmaskin och torkskåp. Möjlighet att göra om till en 3:a. Förutom trevliga sociala ytor inomhus finns en inglasad balkong med kvällssol. Utanför huset finns en liten trädgård med gemensam uteplats och planteringar. Till bostaden hör ett förråd och föreningen erbjuder möjlighet till parkeringsplats. Bostaden kan tillträdas omgående.

Mycket välskött och populär förening med lekplatser och gungor samt tillgång till gemensamma grillplatser och mysiga uteplatser. Området Västra Orminge är mycket barnvänligt och bilfritt med gångvägar till förskola/skolor, lekparker och grönområden som lockar till lek för barn i alla åldrar. Det finns ett antal idrottsplatser, fotbollsplaner, idrottshallar och många fritidsaktiviteter i området. Närhet till strövområden, badsjöar och köpcentrum med ett brett utbud av butiker och kommersiell service inom några minuters promenad. Parkeringsplatser i kvarteret och goda kommunikationer. Detta är bostaden för dig som söker ett inflyttningsklart hem med nära till allt.

Beskrivning

Hall

Välkommen in genom säkerhetsdörren till en mycket rymlig hall med avhängningsmöjligheter strax innanför dörren, garderober och en klädkammare. Laminatgolv och ljusa väggar.

Kök

Stort kök med gott om förvaring i en kombination av lådor och skåp i grå kulör. Ljust grått kakel ovan diskbänk i rostfritt med ho och bra arbetsyta. Trevlig matplats invid fönstret med utrymme att duka ut för flera gäster. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, skafferi och ugn med spis samt en spisfläkt. Laminatgolv och ljusa väggar.

Vardagsrum

Mycket ljust och rymligt vardagsrum i gavelläge med flera fönster som lätt kan möbleras med både soffgrupp och matbord. Här finns även gott om plats för bokhyllor och mediaförvaring.

Sovrum

Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord inrett med garderobsförvaring. Gott om plats för en trevlig sminkhörna eller ytterligare förvaringsmöbler. Från sovrummet når du den mysiga balkongen som glasats in och skapar en trevlig oas mot den lugna innergården i västläge.

Badrum

Stort badrum med kaklade väggar inrett med dusch, WC, handfat med spegelskåp ovan, tvättmaskin och ett torkskåp. Möjligheten att installera ett badkar om man så önskar.

Balkong

Mycket trivsam balkong i väst med kvällssol och fria vyer över en grönskande innergård. Balkongen har glasats in och det finns gott om plats för utemöbler efter tycke och smak. Här får du njuta av sommaren lite längre.

Bilplatser

143 p-platser i två våningsplan med eller utan eluttag. På det nedre planet står fordonen innanför låsbara grindar. P-platser utomhus har för närvarande ingen kö xxx.

Fakta

Förening
Brf Orminge
Lägenhetsnr
85
Byggår
1967
Boarea
70 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
BV av 3
Hiss
Nej
Allmän information

Brf Orminge är en äkta bostadsrättsförening i Västra Orminge. Orminge ligger i Saltsjö-Boo, som är en del av Nacka kommun, c:a 10 km öster om Stockholm. Föreningen består av 12 hus med 144 lägenheter och en total boyta om 12 252 m² fördelat på

72 lgh 3-4 rum 93,5 m² 24 lgh 3-4 rum 90 m² 48 lgh 2-3 rum 70 m²

Husen stod klara för inflyttning 1967 och har en speciell arkitektur. De är präglade av 60- och 70-talens bostadspolitik och var en del i det sk Miljonprogrammet. Utemiljön består av gräsområden, skog och lekplatser för barnen. Föreningen sköter själva om planteringar och rabatter medan HSB sköter om gräsytorna samt övrig fastighetsskötsel.

Renoveringar

2016 avslutades projekt 'Fönsterbyte' i föreningen. Alla fönster inklusive karmar byttes ut i alla lägenheter. Fogar på fasaden byttes ut och i det arbetet ingick även reparation av fasaden. 2010/11 Har omfattande renovering av undercentralen och ventilationssystemen genomförts. Detta inkluderar även centraliserad övervakning och driftskontroll.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme. Mekanisk frånluftsventilation.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
117 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Bredband via nätverksuttag, levererat av Bredbandsbolaget. Alla lägenheter ingår i ett gruppavtal och betalar en fast avgift om 159kr/månad. Hastigheten på anslutningen är 250/100 Mb/s. I gruppavtalet ingår även IP-telefoni utan extra kostnad. TV levererat av Telenor. TV Flex ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Separat, avgiftsfri, tvättstuga. Föreningslokal med plats för ca 30 personer. Medlemmar kan disponera lokalen för privata tillställningar.

Ekonomi

Avgift
4 204 kr
Andelstal insats
0,54529
Övrigt om vad som ingår
Värme, vatten, TV-basutbud (Flex) och bostadsrättstillägg.
Internetuppkoppling - obligatoriskt tillägg
159 kr/månad
Hushållsel
200 kr/månad
Totala driftskostnader
359 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 182 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
473 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Närområdet

Området erbjuder ett brett utbud av fritidsaktiviteter, bra kommunikationer och närhet till service och skolor. Fina badplatser finns vid bl.a. Glasbrukssjön och Trollan. Orminge Centrum ligger på ca 150 meters gångavstånd där finns bl.a. livsmedelsaffärer, apotek, systembolag, restauranger, café, kemtvätt, blomsteraffär, optiker, skomakare, bank, bibliotek, djuraffär och klädbutiker m.m.

Skolor Det finns flertalet kommunala och privata daghem samt grundskolor inom promenadavstånd. Skolorna är bla: Orminge skola, Vittra (friskola) och Myrsjöskolans låg-, mellan- och högstadium.

I Orminge Centrum finns bussar till Gustavsberg, Värmdö och Ingarö.

Motorvägsbuss Ormingeringen omgärdas helt av busslinjerna 444 och 446, motorvägsbussar som tar dig direkt till Slussen på 20-25 minuter.

Lokalbuss Buss 471 går lokalvägen via Nacka Forum och sedan motorvägen till Slussen på 35 minuter.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
1 995 000 kr (Utgångspris)
Rum
2
Boarea
70 m2
Avgift
4 204 kr
Lgh nr
85
Lgh nr LM
1001
Våning
BV av 3
Byggår
1967
Område
Västra Orminge
Andelstal insats
0,54529
Andelstal avg
0,54553
Typ
Bostadsrätt
Adress
Utövägen 7
Postnr
13230
Ort
Saltsjö-Boo

Budgivning

Senaste bud
0 SEK

Budgivare Bud

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Nacka Orminge 48:2

Utövägen 7

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!