• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Hammarbyhöjden

Petrejusvägen 30

Perfekt familjelägenhet med fantastisk planlösning med tre bra sovrum, kök med matplats, rymligt vardagsrum och klädkammare. Lugnt fridfullt läge i Hammarbyhöjden nära till stan och granne med Nacka naturreservat. Välskött förening med 10 hyresrätter kvar. 5 minuter till tunnelbanestation Hammarbyhöjden.

Beskrivning

Beundransvärd planlösning där inga kvadrat går förlorade, alla sovrum har garderob och det finns en även klädkammare i lägenheten.

HALL Välkomnade hall som öppnar upp mot vardagsrum, sovrum och badrum. I hallen finns en klädkammare.

VARDAGSRUM Ljust trevlig vardagsrum som ligger i anslutning till köket och två av sovrummen. Här finns gott om plats för stor soffa.

KÖK Rymligt kök med matplats för 4-6 personer. Utrustning i köket: kyl/frys, spis med ugn fläkt samt diskmaskin.

SOVRUMMEN Tre bra sovrum varav ett stort.

BADRUM Badrum med dusch, wc samt handfat.

Fakta

Förening
Brf Blåvingen 3
Lägenhetsnr
39
Byggår
1938
Boarea
69 m2
Rum
4
Våning
2 av 3
Hiss
Nej
Allmän information

Brf Blåvingen 3 består av 42 lägenheter varav 10 är hyresrätter. Samtliga lägenheter är dubbelsidiga och har liknande planlösning, från tvåor till fyror.

Planerade renoveringar

Planerar att starta en process med renovering av tak och fasad under 2019. Ingen avgiftshöjning planeras.

Gemensamma utrymmen

I de två små byggnaderna på innergården finns inkast för hushållssopor, kompost, tidnings och glasåtervinning samt rum för grovsopor. I källarplan på bostadshusen finns cykelrum, lägenhetsförråd (märkta med lägenhetens nr) samt i ”långa längan” tvättstuga med separat torkrum.

Ekonomi

Avgift
3 692 kr
Andelstal
3,68
Hushållsel
350 kr/månad
Totala driftskostnader
350 kr/månad
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

HISTORIA OM HAMMARBYHÖJDEN Platsen som idag är Hammarbyhöjden var landsbygd fram till mitten av 1930-talet, med bondgårdar och koloniområden. Samtidigt var bostadsbristen stor i Stockholm, den vanligaste bostaden för en familj var ett rum och kök utan badrum. 1931 ritade Ragnar Östberg en stadsplan över Hammarby med smala trevåningshus. Denna stadsplan godkändes, reviderades, men först 1935 kunde bostadsbyggandet påbörjas. En orsak till detta var den låne- och bidragsfond som Riksdagen inrättade samma år. Denna fond skulle stimulera byggandet av s.k. barnrikehus, där staden skänkte marken och staten subventionerade de blivande hyresgästernas hyror. De hantverksmässigt byggda husen placerades på höjderna samtidigt som sluttningar och sänkor sparades som naturmark.

Stockholmshem byggde tio barnrikehus i Hammarbyhöjden år 1938, övervägande yteffektiva tvårumslägenheter med riktigt kök och badrum. Arkitekten som ritade Kv. Blåvingen 3 hette Carl Melin och Thure Enfors var byggnadsmästare. Hela det ursprungliga Stockholmshemsbeståndet inklusive ombildade fastigheter är klassade som kulturhistorik värdefull bebyggelse, med den högsta klassningen. Denna klassning motsvarar fodringarna för byggnadsminnen i kulturminneslagen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
4 100 000 kr
Pris
3 950 000 kr (Högstbjudande)
Rum
4
Boarea
69 m2
Avgift
3 692 kr

I månadsavgiften ingår , värme och vatten.

Lgh nr
39
Våning
2 av 3
Byggår
1938
Område
Hammarbyhöjden
Andelstal
3,68
Andelstal avg
3,68004
Typ
Bostadsrätt
Adress
Petrejusvägen 30
Postnr
121 38
Ort
Johanneshov

Budgivning

Senaste bud
4 035 000 SEK

Budgivare Bud
2 4 035 000 kr
3 4 010 000 kr
2 4 000 000 kr
1 3 950 000 kr

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

Petrejusvägen 30

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!