• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Enkärret

Älgdalsvägen 11

Högt soligt insynsskyddat läge på stor tomt och påkostad pool med intilliggande poolhus med bastu och dusch. Huset är utbyggt 2009 , det finns tre sovrum, stort vardagsrum och möjlighet finns att bygga ut mer, se gärna bilagda ritningar som är ett tidigare förslag på utbyggnad. Mysigt läge intill stora skogsområden och kort promenavstånd till Återvallssjön. Genom skogen går stigar som leder till Brunn. Området kommer få kommunalt VA.

Beskrivning

Ljust fint hus med helt insynsskyddat läge. Huset blev tillbyggt 2009 och är inte helt färdigställt. Den gamla delen är hall, kök och badrum. Den nya sovrumsdelen samt matplatsen har förberett för vattenburen golvvärme.

HALL Stor hall med braskamin och en soffhörna. Hallen är inte färdigrenoverad.

VARDAGSRUM Stort luftigt vardagsrum som är öppet upp till nock. Från vardagsrummet kommer man ut på altanen där en trappa leder ner till det härliga poolområdet. Poolen är en folkpool 4 gånger 8 meter, 150 cm djup. Ekparkett.

KÖK Mindre kök i anslutning till hallen. I köket finns: spis, ugn, fläkt samt diskmaskin.

MATPLATS Mellan sovrumsdel och hall finns matplatsen med plats för många middagsgäster. Klinkergolv.

SOVRUM Tre sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng. I det stora sovrummet finns en klädkammare. Ekparkett.

FRAMTIDA TVÄTTSTUGA Det finns en tvättstuga som nästan är färdigställd. I tvättstugan är det förberett för en till wc. Klinkergolv.

BADRUM Badrum med klinkergolv. I badrummet finns wc, dusch, handfat samt tvättmaskin.

Tomt

Tomtarea
4420 m2

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ ENKÄRRET 4:11
Om-/tillbyggnadsår
2007
Uppvärming
Direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp
Energideklaration
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
35 864 kWh/år
Personer i hushållet
4
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Enkärret 1:4,1:143 Och Brunn 1:26, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19500223)
  • Samfällighet: VÄRMDÖ ENKÄRRET S:1
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Vso Ingarö Grundvattentäkt, Grundvattenskydd (Beslutsdatum: 20120531, Registreringsdatum: 20120611)
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:9

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Kostnad samfällighet
5 000 kr/år
Vatten och Avlopp
5 920 kr/år
Renhållning
1 318 kr/år
Totala driftskostnader
12 238 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1985
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 003 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 674 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 677 000 kr
Standardpoäng
30

Närområdet

Enkärret är med sitt centrala läge ett populärt område på Ingarö. Området har en välordnad samfällighet som tillsammans har en fin sandstand vid Återvallssjön som är lika populär på vintern som på sommaren då det ofta plogas en skridskobana när isen lagt sig. Det finns även trevlig lada där det firas midsommar och som går att hyra för fest och barnkalas. Området bäddas in en idyllisk atmosfär bland hästhagar och mysiga skogsstigar. Gå gärna in och titta på föreningens fina hemsida: www.enkärret.se

AFFÄRER/RESTAURANGER På Ingarö finns bla en trevlig och välsorterad Vi-affär, en härlig gårdshandel bara ett par kilometer bort vid Säby med närproducerat kött och grönsaker. Vid Björkviks havsbad ligger Bistro Björkviks med god mat och hänförande utsikt över Nämndöfjärden.

FÖR BARNEN På Ingarö finns två skolor Brunn Skola (F-9) och Fågelvik skola (F-3) och strax innan Ingaröbron finns Lemshaga Barnakademi F-9. På Ingarö finns flera förskolor där det är lätt att få plats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
4 500 000 kr
Pris
4 500 000 kr (Högstbjudande)
Rum
4
Boarea
121 m2
Byggår
1956/2009
Område
Enkärret
Typ
Småhus
Tomtyta
4420 m2
Adress
Älgdalsvägen 11
Postnr
13463
Ort
Ingarö

Budgivning

Senaste bud
4 600 000 SEK

Budgivare Bud
3 4 600 000 kr
2 4 500 000 kr
2 4 400 000 kr
1 3 200 000 kr

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Planritning

VÄRMDÖ ENKÄRRET 4:11

Älgdalsvägen 11

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!