• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Småhus / Edsviken

Älgvägen 4

Arkitektritad drömvilla med internationell atmosfär. 6 rum med 4-5 sovrum. Totalyta 320 kvm. Underbart vardagsrum med upp till 5 m i takhöjd i härligt öppen planering med stort kök och generös matplatsdel. Vacker trädgård designad av Slottsträdgården Ulriksdal med stor pool (9 x 4 m). Här flödar solen från morgon till kväll. Lugnt läge 150 meter från Edsviken. Dubbelgarage i huset.

Beskrivning

Underbart hus med internationell känsla och enastående rymd beläget endast 150 m från Edsviken. Den stenlagda entrén är välkomnande och elegant och leder naturligt vidare till den lättskötta och vackra trädgården, ritad av trädgårdsarkitekt Helena Rosenlöf från Slottsträdgården Ulriksdal, även känd från SVT som trädgårdsexpert . Huset är mycket genomtänkt, flexibelt och har en mängd praktiska detaljer. Alla rum har ekparkett eller stengolv med golvvärme. Huset är ett prefabricerat betonghus från Finja Betong och har underhållsfria fönster från Velfac.

ENTRÉPLAN
Fin hall med omedelbar kontakt med hela sällskapsdelen. Härligt ljusinsläpp från fönster och glasad del i ytterdörren. Praktiskt golv i kalksten.

Vardagsrummet har en fantastisk rymd med som högst ca 5 meter i takhöjd och fin utblick mot Edsvikens glittrande vatten genom de vackra glasade partierna. Stora helglasade skjutdörrar leder ut till balkongen (1,1 x 5,2 m). Fungerande öppen spis i modern design ger karaktär till rummet och härlig myskänsla. Detta underbara rum tillsammans med den öppna planeringen mot kök och matsalsdel uppfyller alla önskemål om ett modernt och socialt hem.

Härligt stort kök med generösa arbetsytor, gott om förvaring och en stor köksö med bänkskiva i granit. I köksön finns en extra bred infälld induktionshäll samt stor designad köksfläkt. Köksön har också flera sittplatser som passar perfekt för plugg eller som matplats när det är bråttom. Köket är utrustat med hel kyl/frys (2015), mikro, två separata diskhoar inbyggda i den 4 meter långa rostfria diskbänken samt ytterligare en mindre diskho direkt i anslutning till matlagningsdelen i köksön. Mycket gott om skåpsförvaring. Detta är ett underbart kök att umgås i och perfekt för den som älskar att laga mat!

Tillsammans med kök och vardagsrum finns en matsalsdel som lätt rymmer 12 personer. Här har man fin kontakt med hela sällskapsdelen, köket och den vackra trädgården med utedäck och poolområde som nås både genom helglasade skjutdörrar från matsalsdelen och helglasad dörr i köksdelen.

Master bedroom är väl tilltaget och har eget badrum och dressing room inrett med hel garderobsvägg och skåp för bra förvaring.

Badrummet är stort och generöst med egen utgång till trädäck och poolområde. Här finns badkar, dusch med vägg i glasbetong, wc, handfatskommod, handdukstork, tvättnedkast och tvättmaskin. Klinker med golvvärme. Flera fönster och den glasade dörren ger vackert ljus och utblick mot trädgården och poolen.

Gäst-wc med wc och handfat finns i anslutning till sällskapsdelen.

ÖVRE PLAN
Två stora sovrum varav ett kan delas till 2 mindre rum med fönster i båda rummen. Generöst allrum/TV-rum mellan sovrummen. Om så önskas kan det lätt göras om till ytterligare ett sovrum, vilket möjliggör 3-4 sovrum på samma plan.

Kaklat badrum med fönster, dusch, handfatskommod, wc, tvättnedkast och handdukstork. Klinkergolv med golvvärme.

NEDRE PLAN
Detta plan har egen entré direkt från uppfarten. Här finns rejäl hall med klinkergolv med golvvärme, ett stort hörnrum med fönster ut mot entrésidan samt fullt utrustat mindre kök med matplats. Denna del kan med fördel användas för uthyrning, hemmakontor eller som tonårsdel. Intill finns en kaklad spa-del med rymlig bastu, dusch och wc. Klinkergolv med golvvärme.

Den övriga delen upptas av en välutrustad tvättstuga med bl a direkt tvättnedkast från badrummen på övre plan och entréplan, tvättmaskin, torkskåp, tvättho samt gott om skåp och garderober. Stort förråd där det är förberett för AC så temperaturen kan regleras. Perfekt som vinförråd eller skafferi! Ett teknikrum med bl a värmereglage och elcentral med även gott om plats för övrig förvaring.

Ett dubbelgarage med stort förråd intill. Detta utrymme kan också användas till vinförråd då det håller en sval temperatur. Klinkergolv i förrådet. Vardagslyx att alltid kunna köra direkt in i huset och komma hem torrskodd. Underbart när det snömodd och regn!

Uteplats

Stort generöst trädäck i olika nivåer med inbyggd pool. Direkt access från matsalsdelen, köket och badrummet. Trädäcket har naturlig indelning för stor sittgrupp, matgrupp för minst 12 personer och ett härligt poolområde. En underbar miljö som för tankarna till sydligare breddgrader och inbjuder till avkoppling och rekreation. Här flödar solen från morgon till kväll. På entrésidan finns en bra permanent uppställningsplats för cyklar, diskret dold bakom en häck av avenbok.

Tomt

Tomtarea
1327 m2

Bilplatser

2-bilsgarage med automatiska Crawford-dörrar. Angränsande förråd med klinkergolv (ca 6 kvm). Uppställningsplats för 2-3 bilar på uppfarten.

Byggnadsfakta

Renoveringar

Se separat frågelista.

Fastighetsbeteckning
Sollentuna Hasselnöten 5
Uppvärming
Bergvärme
Värmekällans ålder
2004
Värmekällans märke
IVT
Jordat eller ojordat
Jordat
Grund
Betong
Grundens vägg
Betong
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Fasad
Putsmålad betongfasad
Tak
Sadeltak, gummiduk (Alkorplan takduk)
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
3 glas isolerglaskassetter från Velfac.
Ventilation
Mekanisk frånluft Nibe FLM 30
Skorsten
Modulskorsten, Isokern
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp
Om radon
Korttidsmätning radon utförd 2016-11-23. <100 Bq/kubikmeter
Energideklaration
Energiprestanda
61 kWh/m2
Elförbrukning
30 860 kWh/år
Personer i hushållet
4
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Parabol på taket. Boxer. Bredband via ADSL.
Servitut mm
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Avloppsledning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa mm och årlig avgäld
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Avloppsledning - Se beskrivning
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa mm och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Planer och bestämmelser: Hersby-Hedvigsdal, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19340915)
  • Planer och bestämmelser: Kummelby Och Edsviken Ändring Genom Tillägg, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19931116)

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
7 687 kr
Sotningskostnad
150 kr/år
Vatten och Avlopp
4 596 kr/år
Renhållning
1 476 kr/år
Elkostnad
23 700 kr/år
Totala driftskostnader
29 922 kr/år
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
2004
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
3 748 000 kr
Taxeringsvärde mark
4 134 000 kr
Summa taxeringsvärde
7 882 000 kr
Standardpoäng
34

Övrigt

TRÄDGÅRD Soldränkt och vacker trädgård ritad och anlagd av trädgårdsarkitekt Helena Rosenlöf från Slottsträdgården Ulriksdal. Här blommar vårlökar, perenner och äppelträd från vår till höst, allt lättskött för att bara kunna njuta. Entrésidan är vackert stensatt med fin belysning och planteringar i olika nivåer. På baksidan finns den generösa poolen ca 9x4 m som är inramad av trädäcket och vackert högt prydnadsgräs vilket ger en skön privat atmosfär. Lagom stor gräsmatta för lek och umgänge. Bevarade gamla äppelträd, idegranshäck och prydnadsträd samt en avenbokshäck mot granntomterna visar på den genomtänkta planeringen.

Närområdet

Underbart uppvuxet villaområde invid vackra Edsviken. Här finns tennisbanor och lekpark runt hörnet, joggingslingor och underbara promenadstråk utmed vattnet och i de vackra omgivningarna. Det är nära till Ulriksdals Slottsområde med handelsträdgård, caféer och den underbara parken. Edsbergs Slott är inte heller långt bort och där finns den mycket omtyckta Edsbacka Wärdshus och bistro. På vintern plogas skridskobanor på Edsviken när vädret tillåter och på sommaren finns härliga badmöjligheter med sandstrand en kort promenad bort.

Avståndet till Stockholm är endast 1,1 mil och för den som vill cykla tar det ca 35 minuter men självklart finns goda kommunikationer med bl a olika busslinjer där närmaste hållplats ligger dryga 100 meter bort. Flera alternativ med bl a snabbussar in till centrala Stockholm under rusningstid finns på 10-15 minuters promenadavstånd. Från Helenelunds C går pendeltåget och det tar ca 10 minuter till Centralen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
18 200 000 kr
Rum
7
Boarea
220 m2
Biarea
100 m2
Byggår
2004
Område
Edsviken
Typ
Småhus
Tomtyta
1327 m2
Adress
Älgvägen 4
Postnr
191 43
Ort
Sollentuna

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Badrum med utgång till trädäcket
Gäst-wc
Vardagsrum
Sovrum övre plan
Sovrum övre plan
Badrum övre plan
Tvättstuga och klädvårdsrum

Sollentuna Hasselnöten 5

Älgvägen 4

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!