• Real Estate Stockholm
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Tomt / Enkärret

Älgdalsvägen 30

Stor insynsskyddad skogstomt i soligt sydvästläge. Mysigt läge intill stora skogsområden, hästhagar, sjöar och samfälligheten har en egen sandstrand vid Återvallssjön. Barnen kan ta cykeln till skolan då det finns flera cykelvägar till Brunn. På fastigheten finns idag ett enklare fritidshus samt en påbörjad stomme till en komplementbyggnad om 55kvm (se ritning) byggmaterial till att få klart stomme, tak samt isolering finns på tomten. Byggrätt på ytterligare 200kvm i enlighet med detaljplan. Kommunalt VA ska precis börja dras in i området. Fantastisk möjlighet att bygga ett drömboende på stor tomt i barnvänligt område.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ BRUNN 1:414
Uppvärming
Direktverkande el/vedspis
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Djupborrad brunn
Avlopp
Enskilt avlopp
Servitut mm
 • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:2
 • Planer och bestämmelser: Enkärret 1:4,1:143 Och Brunn 1:26, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19500223)
 • Samfällighet: VÄRMDÖ ENKÄRRET S:1
 • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:9
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Vso Ingarö Grundvattentäkt, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20120531, Registreringsdatum: 20120611)
 • Planer och bestämmelser: Detaljplan För Enkärret 1:217 M Fl - Enkäret 16, Detaljplan (Beslutsdatum: 20200617, Registreringsdatum: 20200814)

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 349 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1956
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde mark
1 719 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 719 000 kr

Närområdet

Enkärret är med sitt centrala läge ett populärt område på Ingarö. Området har en välordnad samfällighet som tillsammans har en fin sandstand vid Återvallssjön som är lika populär på vintern som på sommaren då det ofta plogas en skridskobana när isen lagt sig. Det finns även trevlig lada där det firas midsommar och som går att hyra för fest och barnkalas. Området bäddas in en idyllisk atmosfär bland hästhagar och mysiga skogsstigar. Gå gärna in och titta på föreningens fina hemsida: www.enkärret.se

AFFÄRER/RESTAURANGER På Ingarö finns bla en trevlig och välsorterad Vi-affär, en härlig gårdshandel bara ett par kilometer bort vid Säby med närproducerat kött och grönsaker. Vid Björkviks havsbad ligger Bistro Björkviks med god mat och hänförande utsikt över Nämndöfjärden.

FÖR BARNEN På Ingarö finns två skolor Brunn Skola (F-9) och Fågelvik skola (F-3) och strax innan Ingaröbron finns Lemshaga Barnakademi F-9. På Ingarö finns flera förskolor där det är lätt att få plats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
3 500 000 kr (Högstbjudande)
Område
Enkärret
Typ
Tomt
Tomtyta
3710 m2
Adress
Älgdalsvägen 30
Postnr
13463
Ort
Ingarö

Visningar

 • Söndag 17 okt 12:00 - 13:00

  Anmäl er gärna till visningen för bästa service då får ni även information om eventuella extra visningar☀️

  Lägg till i din kalender

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Ritning komplementbyggnad
Tomtkarta
Tomkarta

VÄRMDÖ BRUNN 1:414

Älgdalsvägen 30

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!