• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Enkärret

Älgslingan 37

SÅLD INNAN VISNING. Högt skyddat läge på vacker naturtomt med stor altan i bästa solläge. Trivsamt, ljust luftigt hus med stora sällskapsytor och möjlighet till fyra sovrum. På fastigheten finns även ett bastuhus och en gäststuga på 35 kvm, perfekt för långväga gäster eller drömmen för tonårsbarn. Gästhuset ligger väldigt avskilt från huvudbyggnaden och skulle även fungera som uthyrningshus. Mysigt läge intill stora skogsområden och kort promenadavstånd till Återvallssjön. Genom skogen går stigar som leder till Brunn. Området kommer få kommunalt VA.

Beskrivning

Ljust fint hus som är väldigt trevligt med genomtänkt planlösning och genomgående slipbara furugolv.

HALL Välkomnade rymlig hall med kapphängare. I hallen ligger en tålig matta med värmegolv under.

KÖK/ MATSAL Härligt rum med kök i anslutning till matplatsen och sällskapsdel, här finns en öppen spis och utgång till tomtens baksida. Taket är öppet upp till nock vilket ger en fantastisk luftig känsla. Köket är praktiskt med gott om skåp och arbetsytor och har en fin köksö. Utrustning i köket:kyl/frys, diskmaskin, spis, fläkt, ugn samt mikrovågs ugn, samtliga vitvaror är från Electrolux.

VARDAGSRUM Stor luftigt vardagsrum med mycket rymd, även här är det öppet upp till nock.

SOVRUM Tre mysiga sovrum där det ena tidigare har varit två sovrum och lätt går att återställa. Gott om garderober genom flera garderobsväggar. Det mindre sovrummet har ett loft där det är framdraget el om man skulle vilja göra om det till sovplats och önskar sänglampa.

BADRUM Fint helkaklat badrum med dusch. Bra förvaring genom många skåp med praktisk ekbänkskiva ovanför. I badrummet finns tvättmaskin samt torktumlare. Klinkergolv med golvvärme.

FÖRRÅD I sällskapsdelen finns förråd som passar väldigt bra som skafferi.

BASTUHUS På tomtens baksida finns ett spabad samt ett bastuhus.

GÄSTSTUGA Charmig gäststuga om ca 35kvm med vardagsrum, sovrum samt litet kök. Gäststugan ligger med avskilt läge från huvudbyggnaden.

Tomt

Tomtarea
4334 m2

Byggnadsfakta

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett förråd, bastuhus samt ett gästhus om ca35kvm.

Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ BRUNN 1:531
Om-/tillbyggnadsår
2006
Uppvärming
Direktverkande el, värmepump luft-luft
Grund
Torpargrund/platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Tegel
Fönster
2-glasfönster
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp
Energideklaration
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
0 kWh/år
Personer i hushållet
4
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Fiberindraget
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:9
  • Planer och bestämmelser: Brunn 1:25, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19561219)
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Brunn 1:531, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20010926)
  • Samfällighet: VÄRMDÖ ENKÄRRET S:1
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Vso Ingarö Grundvattentäkt, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20120531, Registreringsdatum: 20120611)

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Sotningskostnad
500 kr/år
Kostnad samfällighet
3 000 kr/år
Vatten och Avlopp
8 000 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Uppvärmning samt hushållsel
2 083 kr/månad
Totala driftskostnader
38 500 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1981
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
745 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 664 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 409 000 kr
Standardpoäng
25

Närområdet

Enkärret är med sitt centrala läge ett populärt område på Ingarö. Området har en välordnad samfällighet som tillsammans har en fin sandstand vid Återvallssjön som är lika populär på vintern som på sommaren då det ofta plogas en skridskobana när isen lagt sig. Det finns även trevlig lada där det firas midsommar och som går att hyra för fest och barnkalas. Området bäddas in en idyllisk atmosfär bland hästhagar och mysiga skogsstigar. Gå gärna in och titta på föreningens fina hemsida: www.enkärret.se

AFFÄRER/RESTAURANGER På Ingarö finns bla en trevlig och välsorterad Vi-affär, en härlig gårdshandel bara ett par kilometer bort vid Säby med närproducerat kött och grönsaker. Vid Björkviks havsbad ligger Bistro Björkviks med god mat och hänförande utsikt över Nämndöfjärden.

FÖR BARNEN På Ingarö finns två skolor Brunn Skola (F-9) och Fågelvik skola (F-3) och strax innan Ingaröbron finns Lemshaga Barnakademi F-9. På Ingarö finns flera förskolor där det är lätt att få plats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
5 200 000 kr
Pris
4 995 000 kr (Högstbjudande)
Rum
5
Boarea
150 m2
Byggår
1981
Område
Enkärret
Typ
Småhus
Tomtyta
4334 m2
Adress
Älgslingan 37
Postnr
13463
Ort
Ingarö

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar

Bastu
Gasthus
Gasthus
Gästhuset
Gasthus kök

VÄRMDÖ BRUNN 1:531

Älgslingan 37

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!