• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Småhus / Edsviken

Älgvägen 7

Välkommen till denna unika möjlighet att förvärva ett boende med underbart läge på första parkett mot Edsviken. Generöst hus med en totalyta om 399 kvm, fördelat på stor sällskapsel mot den vackra utsikten, köket i anslutning med matplats för 10-12 personer, fyra sovrum samt ett inrett källarplan. Dubbelgarage.

Beskrivning

Detta underbara hus med sin generösa sällskapsdel mot Edsvikens glittrande vatten erbjuder ett unikt boende. Övre plan med fyra sovrum och stort badrum samt direktutgång till den härliga altanen gör även dig med höga krav nöjd. Husets fina läge och planering ger möjlighet att skapa ett drömboende.

ENTRÉPLAN
Hallen är generös och välkomnande och ger fin kontakt med sällskapsdelen som vetter rakt mot vattnet. I hallen finns en inbyggd garderob, plats att sitta och klädhängare samt gästwc. Klinkergolv.

Vardagsrummet är något utöver det vanliga med sina stora perspektivfönster ut mot vatten och allmänning. Rummet är osedvanligt generöst och lättmöblerat. Här ryms det stora sällskapet! En fin braskamin ger mysfaktor och inbjuder till avkoppling, kanske passar här en läshörna för kulna höstkvällar. Mellan vardagsrum och matsalsdel är det glasade skjutdörrar. Parkett. Utgång till nedre altanen som har gott om plats för sittgrupp där man njuter av den vackra utsikten.

Matsalen ligger med öppen planering mellan kök och sällskapsrum och det som idag kallas arbetsrum/sovrum. Detta rum kan lätt göras om och användas som sovrum. I matsalen finns en öppen spis samt utgång till nedre altanen.

Köket är väl tilltaget och hemtrevligt med generösa arbetsytor. Bänkskiva i granit, gott om skåp samt en trevlig bardel gör att köket passar fint för familjen som tycker om att umgås och laga mat tillsammans. I köket finns fullhöjd kyl/frys, extra bred häll, inbyggd ugn och köksfläkt samt diskmaskin.

I kök och matsalsdel ligger ett plankgolv i furu.

ÖVRE PLAN
Övre plan består av fyra sovrum varav två har direkt access till den underbara altanen där master bedroom är det ena. Två inbyggda garderober samt två stora garderober med glasad dörr ger gott om utrymme för den klädintresserade. Ett stort badrum som är inrett med bubbelbadkar i hörnmodell, dusch, handfatskommod, wc och handdukstork. Klinkergolv med golvvärme. I korridoren utanför finns inbyggda garderober med skjutdörrar.

NEDRE PLAN
Det nedre planet består av biljardrum, sovrum som nu används som förvaring,tvättstuga, pannrum och ett kaklat badrum med dusch, handfat och wc. Detta badrum är av äldre modell. Separat utgång till trädgården. Det nedre planet är i behov av renovering.

Uteplats

Underbar plan och lättillgänlig trädgårdstomt med tre äppelträd, krusbär, björnbär och vinbär som ger fina skördar. Fantastisk pionrabatt som bjuder på ett hav av blommor om våren. I det fina växthuset, som är stort nog att rymma ett mindre sällskap på middag, växer vindruvor i taket och ger känslan av att vara på sydligare breddgrader. Plattsatta gångar med dekorativt grus och en mysig grillhörna intill växthuset fulländar denna härliga tomt.

Tomt

Tomtarea
1066 m2

Bilplatser

2-bilsgarage samt uppställningsplats för två bilar på uppfarten.

Byggnadsfakta

Kommentar till byggnaden

För mer utförlig information om reparationer och underhåll som genomförts under åren, vänligen kontakta fastighetsmäklarna för att se säljarens frågelista och bilaga.

Fastighetsbeteckning
SOLLENTUNA HARKLÖVERN 4
Uppvärming
Bergvärme och kamin
Grund
Källare/Betongplatta
Stomme
Betong/Lättbetong/Trä
Fasad
Puts på isolering mot träregelstomme samt liggande träpanel.
Tak
Takpannor
Fönster
2-glas + 3-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Skorstenen provtryckdes
2017-10-01
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
C
Energiprestanda
54 kWh/m2
Elförbrukning
19 944 kWh/år
Personer i hushållet
3
TV / TELE / BREDBAND
Internet
TV via parabol. Internet via Fiber.
Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Hersby-Hedvigsdal, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19340915)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Avloppsledning - Se beskrivning
  • Planer och bestämmelser: Kummelby Och Edsviken Ändring Genom Tillägg, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19931116)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa mm och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Avloppsledning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa mm och årlig avgäld

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
7 687 kr
Vatten och Avlopp
2 853 kr/år
Renhållning
1 731 kr/år
Elkostnad
24 162 kr/år
Totala driftskostnader
28 746 kr/år
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1965
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 929 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 936 000 kr
Summa taxeringsvärde
6 865 000 kr
Standardpoäng
36

Närområdet

Underbart uppvuxet villaområde invid vackra Edsviken. Här finns tennisbanor och lekpark runt hörnet, joggingslingor och underbara promenadstråk utmed vattnet och i de vackra omgivningarna. Det är nära till Ulriksdals Slottsområde med handelsträdgård, caféer och den underbara parken. Edsbergs Slott är inte heller långt bort och där finns den mycket omtyckta Edsbacka bistro. På vintern plogas skridskobanor på Edsviken när vädret tillåter och på sommaren finns härliga badmöjligheter med sandstrand en kort promenad bort.

Avståndet till Stockholm är endast 1,1 mil och för den som vill cykla tar det ca 35 minuter men självklart finns goda kommunikationer med bl a olika busslinjer där närmaste hållplats ligger dryga 100 meter bort. Flera alternativ med bl a snabbussar in till centrala Stockholm under rusningstid finns på 10-15 minuters promenadavstånd. Från Helenelunds C går pendeltåget och det tar ca 10 minuter till Centralen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
16 000 000 kr
Pris
16 000 000 kr (Högstbjudande)
Rum
10
Boarea
224 m2
Biarea
119 m2
Byggår
1942
Område
Edsviken
Typ
Småhus
Objektstyp
Friliggande
Tomtyta
1066 m2
Adress
Älgvägen 7
Postnr
19143
Ort
Sollentuna

Ansvarig Mäklare

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Entréplan
Övre plan
Nedre plan

SOLLENTUNA HARKLÖVERN 4

Älgvägen 7

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!