• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Mjölkudden

Ankarvägen 1

Underbar fastighet på Mjölkudden längst ner mot havet med fri utsikt över Baggensfjärden. Fastigheten har varit i samma familjs ägo sedan 50-talet. Uppvuxen trädgård med stora ekar, fruktträd, vackra buskar och flera uteplatser. På fastigheten finns ett bostadshus samt flera mindre byggnader varav ett litet hus med bastu, dusch och separett, en litet hus med snickarbod och ett litet gästrum samt två vedbodar. Nacka Kommun äger marken mellan fastigheten och havet. Området kommer detaljplaneras. Se gärna bifogad länk i beskrivningen.

Beskrivning

Charmigt hus från 1932 med vackra spröjsade fönster och inglasad farstukvist. Hallen öppnar upp mot köket som har en mysig vedspis. Det finns två sällskapsrum varav det ena har en braskamin som värmer upp huset bra. Rofyllt sovrum med garderober. Huset har tidigare använts året om. Separat hus med separett, dusch samt bastu.

Tomt

Tomtarea
1980 m2

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
Nacka Bo 1:246
Uppvärming
Direktverkande el samt braskamin
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Taktegel
Fönster
2-glasfönster
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Avlopp saknas
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration ej utförd
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Nacka Bo Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Ob 2, Områdesbestämmelse (Beslutsdatum: 19920402)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Inskränkn att schakta jord - Se beskrivning
  • Planer och bestämmelser: Ob 17, Ändring av områdesbestämmelse (Beslutsdatum: 20020515)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Rättigheter last: Officialservitut: Vatten-och avloppsledning
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Inskränkn att schakta jord
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa och årlig avgäld

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1932
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
212 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 233 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 445 000 kr
Standardpoäng
16

Närområdet

Oslagbart läge på Mjölkudden med lugnt ostört intill Boo Seglarsällskap. Fastigheten är belägen väldigt bra för barnfamiljer då både Boovallen och flera skolor ligger på kort promenadavstånd. Boo Seglarsällskap anordnar även seglarskola på sommaren. Fastigheten ligger mellan två populära badplateser, Gustavsviksbadet och Boobadet där finns sandstrand, badbrygga och kiosk. Boobadet har även en fin lekplats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
7 800 000 kr
Rum
3
Boarea
42 m2
Byggår
1932
Område
Mjölkudden
Typ
Småhus
Tomtyta
1980 m2
Adress
Ankarvägen 1
Postnr
13247
Ort
Saltsjö-Boo

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Nere vid bryggan

Nacka Bo 1:246

Ankarvägen 1

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!