• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Tomt / Näsudden

Ekens väg 1

Skärgårdstomt i exklusivt område.

Härlig sydvästvänd hörntomt mellan Ingarö Golfbana och havet. Fastigheten har utsikt över Lagnöström som sommartid trafikeras av skärgårdslivets båtentusiaster. Generösa bygglov på närliggande tomter ger stora möjligheter att här förverkliga ditt eget drömboende. Området tillhör ett av Ingarös mest exklusiva och erbjuder närhet till vackra promenadstråk längs vattnet, 36-håls golfbana och fridfull natur. Gång- och cykelavstånd till flertalet skolor, badplats och idrottsanläggning. Ca 500 meter till busshållplats.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ FÅGELVIK 1:38
Servitut mm
  • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att använda ett 5 meter brett område y för utfart, se aktbilaga ka1. - Väg
  • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att använda område y för utfart, se aktbilaga ka1. - Väg
  • Rättigheter last: Officialservitut: Utrymme
  • Rättigheter last: Officialservitut: Röjningsrätt
  • Rättigheter last: Ledningsrätt: Starkström

Ekonomi

Vägavgift
5 600 kr/år
Totala driftskostnader
5 600 kr/år
Taxeringsår
2019
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde mark
1 687 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 687 000 kr

Övrigt

Vatten/Avlopp Kommunalt vatten. Avlopp via minireningsverk som ligger på annan fastighet och betjänar alla fastigheter på Ekens väg. Anslutningskostnad för att ansluta till minireningsverk och vatten är 200.000 kr och betalas av köparen.

Närområdet

INGARÖ

Att bo på Ingarö är som att bo i ett litet paradis, en skärgådsidyll med några av Stockholms bästa stränder, underbara klippor och med båt kommer man snabbt ut till havs då Ingarö ligger relativt långt ut i Skärgården. På vintern lägger sig ett lugn över Ingarö och man kan istället åka skridskor runt öarna, om man önskar mer livat så tar det inte mer än 20 minuter att ta sig in till stan med bil.

AFFÄRER/RESTAURANGER På Ingarö finns en trevlig välsorterad mataffär och en härlig gårdshandel bara några kilometer bort vid Säby med närproducerade grönsaker, där finns även Säby Säteri där man kan äta brunch eller ha storslagna fester. Vid Björkviks havsbad ligger Bistro Björkvik med god mat och hänförande utsikt över Nämndöfjärden, vid Ingarö Golfklubb finns även golfklubbens egna restaurang. Det finns även bensinmack, brädgård, pizzeria, tandläkare samt många mindre företag hårfrisörer etc.

FÖR BARNEN På Ingarö finns två skolor, Brunn Skola (F-9) och Fågelvik skola (F-3) och strax innan Ingaröbron finns Lemshaga Barnakademi F-9. På Ingarö finns flera förskolor där det är lätt att få plats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 950 000 kr
Pris
3 950 000 kr (Högstbjudande)
Område
Näsudden
Typ
Tomt
Objektstyp
Tomt
Tomtyta
2511 m2
Adress
Ekens väg 1
Postnr
13462
Ort
Ingarö

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar

Inspirationsbild
Tomtkarta
Tomtkarta

VÄRMDÖ FÅGELVIK 1:38

Ekens väg 1

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!