• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Fritidshus / Krägga

Granvägen 1

Fritidshus i natursköna Krägga, plan tomt med stor byggrätt.

I natursköna Krägga erbjuds denna Mälarnära fritidshus idyll med flera småhus och tomt med stor byggrätt!

Plan och lättskött tomt om 1400 kvm omgiven av en björkallé och fin natur. Barnvänligt område med endast 5 min promenad till välskött badplats. Tomten lämpar sig väl för permanentbygge av en fin villa med tillhörande komplementbyggnader.

Idag finns ett gulligt fritidshus på ca 20 kvm inrett med en liten kokvrå med kylskåp och ho kopplat till sommarvatten samt plats för kokplatta, ett allrum med bokhylla och plats för en säng eller bäddsoffa. På tomten finns även en 10 kvm gäststuga och en redskapsbod samtliga försedda med el, en 15 kvm friggebod oinredd men förberett för indragning av vatten och avlopp samt en liten lekstuga.

Med enkla medel kan du rusta upp befintlig sommarstuga och gäststuga eller bygga ett helt nytt drömhem då kommunalt vatten och avlopp redan finns på plats och är framdraget till tomtgräns. På tomten finns även sommarvatten mellan april-oktober. Tillgång till båtplats kan fås genom båtklubben.

Enligt gällande detaljplan kan boningshus med 1-plan om 250kvm byggnadsarea uppföras med en takhöjd på max 4m. Takkupor max 3,6m. Komplimentbyggnader om totalt 100kvm (Enskild komplimentbyggnad max 60kvm) med en takhöjd på max 3m. Attefallshus om 30kvm. Kommunal planavgift tillkommer.

En perfekt fastighet för dig som vill uppfylla en fritidshusdröm eller ett alldeles eget nybyggnadsprojekt nära hav och natur.

Endast ca 5 minuter till motorvägspåfart och 8 minuter till Bålsta centrum. Gångavstånd till Krägga Café och Lanthandel, Krägga Herrgård, trevlig badplats, båtklubb, busshållplats och härliga naturstråk.

Kontakta ansvarig mäklare för att boka en visning, välkommen!

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
HÅBO KRÄGGA 1:71
Vatten
Kommunalt/enskilt sommarvatten
Avlopp
Avlopp saknas
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Håbo Krägga Ga:5
  • Gemensamhetsanläggning: Håbo Krägga Ga:6
  • Planer och bestämmelser: Kräggaområdet Västra,bålsta, Detaljplan (Beslutsdatum: 20050926, Registreringsdatum: 20051114)

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
6 293 kr
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1963
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
93 000 kr
Taxeringsvärde mark
746 000 kr
Summa taxeringsvärde
839 000 kr
Standardpoäng
15

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
1 795 000 kr (Högstbjudande)
Boarea
20 m2
Byggår
1963
Område
Krägga
Typ
Fritidshus
Objektstyp
Fritidshus
Adress
Granvägen 1
Postnr
74693
Ort
Bålsta

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar


HÅBO KRÄGGA 1:71

Granvägen 1

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!