• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Småhus / Kummelnäs

Högabergsvägen 21

Trevlig barnvänlig villatomt tillsalu i Kummelnäs

Idyllisk villatomt med natur, vatten och naturreservat runt knuten. Lugnt och lantligt läge men ändå bra pendlingsmöjligheter till Stockholm C. Gång- och cykeavstånd till skolor. Ypperlig service och kommunikationer i Orminge C ca 5 minuter bort med bil eller buss (421).

Fastighetens typkod är 220 och tomten är bebyggd med ett äldre obebott fritidshus. (rivningsobjekt)

Anslutningsavgifter tillkommer: Fiber via Telia öppen fiber går att ansluta för ca 22.000kr. Ombyggnation och omdragning av befintlig el kostar ca 12.763kr. Anslutning till kommunalt VA kostar ca 230.000kr. Indexhöjning kan komma. (Är under utbyggnad och beräknas vara klart under 2021). Ovanstående anslutningsavgifter enligt nuvarande ägare. Fastighetsmäklaren saknar underlag på kostnaderna.

Fastigheten har för närvarande en areal om 1864kvm. men det finns ett beslut från Nacka Kommun kommer 418,5kvm att dellösas in på grund av byggnation av cykelbana invid Vikinghillsvägen. Fastighetens markareal efter delinlösen blir således 1445.5kvm. Nuvarande ägare har redan fått ersättning och cykelbanan är byggd.

Samfällighetsavgift utgår om ca 1900kr per år.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
NACKA KUMMELNÄS 14:2
Vatten
Vatten saknas
Avlopp
Avlopp saknas
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Nacka Kummelnäs Ga:1
  • Planer och bestämmelser: Dp 560, Detaljplan (Beslutsdatum: 20140612, Registreringsdatum: 20140915)
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:1
  • Planer och bestämmelser: Dp 541, Detaljplan (Beslutsdatum: 20120910, Registreringsdatum: 20130809)
  • Samfällighet: NACKA SKARPNÄS S:2
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fråga Väckt Om Förordnande Enl 113 § Byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 19501108)
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:5
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:2
  • Samfällighet: NACKA KUMMELNÄS S:4

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 900 000 kr
Pris
3 995 000 kr (Högstbjudande)
Boarea
38 m2
Byggår
1912
Område
Kummelnäs
Typ
Småhus
Tomtyta
1450 m2
Adress
Högabergsvägen 21
Postnr
13237
Ort
Saltsjö-Boo

Budgivning

Senaste bud
3 900 000 SEK

Budgivare Bud
1 3 900 000 kr

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Fasad
Fasad
Fasad
Fasad
Fastighetskarta 2020-04-02

NACKA KUMMELNÄS 14:2

Högabergsvägen 21

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!