• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Fritidshus / Enkärret

Kärrskogsvägen 6

Idyllisk fastighet med högt insynsskyddat läge med lummig kuperad trädgård med flera hus om 60kvm, 30 kvm samt 15kvm. Lugnt trivsamt boende på återvändsgata med kort promenadavstånd till Återvallssjön. Perfekt sommarboende alternativt åretruntboende, området kommer inom nära framtid få kommunalt vatten och stora byggrätter, länk finns för mer info till Värmdö Kommuns hemsida. Det finns en genväg till Brunn från Kärrskogsvägen, passar bra för barn som ska ta sig till skolan.

Beskrivning

STORA HUSET CA 60 KVM Inbjudande möblerbar fastukvist som ligger längs huset långsida. Mysigt hus med två sovrum och kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. I vardagsrummet finns en insatskamin som värmer upp huset effektivt, i köket finns en vedspis som används. Från köks och vardagsrumsdelen finns en altanutgång till husets baksida där det finns som ett utekök med diskho. Badrum med mulltoa, handfat samt dusch. Under huset finns en källare där tvättmaskin och torktumlare står, där finns även varmvattenberedaren.

ANDRA HUSET CA30 KVM Längre ner på tomten med skyddat läge ligger det andra huset som består av ett allrum med kök, litet sovrum samt toalett med mulltoa och handfat. Huset ligger på en höjd och har stora fönster ut mot grönskande träd vilket ger känslan av att vara i en härlig trädkoja.

FRIGGEBOD CA 15KVM Rymligt gästhus med plats för två sängar. Det finns köksskåp, kyl samt micro.

FÖRRÅD Rymlig snickarbod med intilliggande förråd, perfekt för gräsklippare och andra trädgårdsredskap.

Tomt

Tomtarea
3040 m2

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ ENKÄRRET 4:3
Om-/tillbyggnadsår
1994
Uppvärming
Direktverkande el samt braskamin
Mark
Sten
Grund
Krypgrund
Grundens vägg
Murar till berg
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Takpannor
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Borrad brunn
Avlopp
Avlopp saknas
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration ej utförd
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:2
  • Planer och bestämmelser: Enkärret 1:4,1:143 Och Brunn 1:26, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19500223)
  • Gemensamhetsanläggning: Värmdö Enkärret Ga:9
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Vso Ingarö Grundvattentäkt, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20120531, Registreringsdatum: 20120611)
  • Samfällighet: VÄRMDÖ ENKÄRRET S:1

Ekonomi

Kostnad samfällighet
4 700 kr/år
Renhållning
923 kr/år
Uppvärmning samt hushållsel
1 000 kr/månad
Totala driftskostnader
17 623 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1978
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
735 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 474 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 209 000 kr
Standardpoäng
22

Närområdet

Enkärret är med sitt centrala läge ett populärt område på Ingarö. Området har en välordnad samfällighet som tillsammans har en fin sandstrand vid Återvallsjön som är lika populär på vintern som på sommaren då det ofta plogas en skridskobana när isen lagt sig. Det finns även trevlig lada där det firas midsommar och som går att hyra för fest och barnkalas. Området bäddas in en idyllisk atmosfär bland hästhagar och mysiga skogsstigar. Gå gärna in och titta på föreningens fina hemsida: www.enkärret.se

AFFÄRER/RESTAURANGER På Ingarö finns bla en trevlig och välsorterad Vi-affär, en härlig gårdshandel bara ett par kilometer bort vid Säby med närproducerat kött och grönsaker. Vid Björkviks havsbad ligger Bistro Björkviks med god mat och hänförande utsikt över Nämndöfjärden.

FÖR BARNEN På Ingarö finns två skolor Brunn Skola (F-9) och Fågelvik skola (F-3) och strax innan Ingaröbron finns Lemshaga Barnakademi F-9. På Ingarö finns flera förskolor där det är lätt att få plats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 150 000 kr
Pris
2 750 000 kr (Högstbjudande)
Rum
6
Boarea
60 m2
Biarea
10 m2
Byggår
1953
Område
Enkärret
Typ
Fritidshus
Tomtyta
3040 m2
Adress
Kärrskogsvägen 6
Postnr
13463
Ort
Ingarö

Budgivning

Senaste bud
3 150 000 SEK

Budgivare Bud
4 3 150 000 kr
2 3 100 000 kr
4 3 000 000 kr
3 2 950 000 kr
2 2 900 000 kr
1 2 750 000 kr

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Det andra huset
Det tredje huset

VÄRMDÖ ENKÄRRET 4:3

Kärrskogsvägen 6

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!