• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Kungsberga

Kungsbergavägen 42

Idyllisk fastighet med lantligt härligt läge med fri utsikt över ängar och åkrar. Mysigt hus med tre sovrum och stort lantligt kök med plats för många gäster. Insynsskyddad barnvänlig tomt med vackra träd och planteringar, på tomten finns redskapsbod samt växthus. Under huset finns en enklare källare med fönster, perfekt för förvaring eller snickarverkstad.

Beskrivning

HALL Välkomnande hall med kapphängare.

KÖK Stort luftigt kök med gott om arbetsyta och skåp. I köket får det plats ett stort matbord och även sällskapsdel med soffa om man önskar det. Vardagsrum ljust trevligt vardagsrum med fönster ut mot tomten och ängarna.

SOVRUM På nedreplan finns två sovrum ett i fil med vardagsrummet och det andra med ingång från hallen.

BADRUM Badrum med badkar, handfat, wc samt tvättmaskin och torktumlare.

ÖVRE PLAN Mysigt våningsplan som är uppdelat som två rum med ett sovrum med den vidsträckta fantastiska utsikten över åkrar och ängar.

KÄLLARPLAN Under huset finns en källardel med två fönster, där finns även ett skafferi.

Tomt

Tomtarea
956 m2

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
EKERÖ KUNGSBERGA 11:7
Om-/tillbyggnadsår
1975
Uppvärming
Direktverkande el.
Grund
Torpargrund
Grundens vägg
Murar till berg
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Fönster
2-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp
Servitut mm
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Östra Mälaren, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110601)
  • Rättigheter last: Officialservitut: Väg

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 049 kr
Renhållning
2 692 kr/år
Hushållsel samt uppvärmning
3 671 kr/månad
Slamtömning
170 kr/månad
Totala driftskostnader
48 789 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1954
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
1 095 000 kr
Taxeringsvärde mark
811 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 906 000 kr
Standardpoäng
26

Närområdet

OMRÅDET Idylliskt område nära mataffär (500m) skola och förskolor, bussar och sanbbuss till Brommaplan i rusningstrafik. Här finns även Folkets hus i Färentuna som har funnits i över 100 år, en kulturskatt på Färingsö i Ekerö kommun . Om föreningen Föreningen äger det fina Folkets Hus på Ölsta med den unika tillhörande parken som är en klassisk folkpark i levande landsortsmiljö bara 45 min från Stockholm city. Pubar – musikaftnar med olika artister Teaterföreställningar Evenemang i parken under sommaren Auktioner, utställningar, loppisar mm. Uthyrning till fester – bröllop & andra sammankomster som sammanträden, kurser mm. Föreningen Dansklubben Färingsö Humbuggs (öppnas i ett eget fönster) tränar tisdagar och söndagar

För den kulturintresserade finns fastigheten omnämnd i en Kulturmiljöanalys gå till länkar i beskrivning för att hitta Kulturmiljöanalysen på sida 70 finns fastigheten omnämnd.

HISTORIK Det nuvarande Färingsö blev tidigt platsen för kungliga ägor. Den mest kända platsen är Svartsjö med dagens Svartsjö slott, som är en rokokobyggnad från 1700-talet. Redan i mitten av 1300-talet blev Svartsjö ett kungligt slott. När Gustav Vasa lät bygga stenslottet kom Svartsjö att bli en betydande del i Gustav Vasas rike. I slutet av 1600-talet brann slottet ner och ersattes senare av nuvarande 1700-talets lust- och jaktslott åt drottning Ulrika Eleonora, efter ritningar av Carl Hårleman. Under 1800-talet förföll slottet och blev strax före sekelskiftet 1900 fängelse. Först på 1960-talet avvecklades den verksamheten. I dag är Svartsjö slott restaurerat. I och med den starka kungliga dominansen på Färingsö kom det inte att uppstå några större herrgårdar där. Det blev de många torpen som gav Färingsö dess karaktär.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 650 000 kr
Pris
3 700 000 kr (Högstbjudande)
Rum
5
Boarea
108 m2
Byggår
1935
Område
Kungsberga
Typ
Småhus
Tomtyta
956 m2
Adress
Kungsbergavägen 42
Postnr
17997
Ort
Färentuna

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

EKERÖ KUNGSBERGA 11:7

Kungsbergavägen 42

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!