• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Bromma - Riksby

Kvarnbacksvägen 57

Charmig 3.a med öppen spis och balkong med kvällssol

Högst upp i huset med idylliskt läge ligger denna charmiga och välplanerade trea. Lägenheten har ett generöst vardagsrum med en fungerande öppen spis för härliga myskvällar. Balkong med eftermiddag-/kvällssol i västläge och en markis som skydd under soliga dagar. Lättarbetat kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Intill köket finns ett matrum med plats att duka ut för större gästsällskap. Lägenheten har härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt en flexibel planlösning med möjligheten att bygga om bostaden till en 4:a. Förutom rymliga sociala ytor finns två bra sovrum, båda med utsikt mot kolonistugeområde strax intill huset. Badrum med badkar och en rymlig hall med stor klädkammare och golv av ölandskalksten. I övrigt erbjuds vackra trägolv med originalparkett och spännande detaljer, gott om förvaringsmöjligheter tack vare flertalet garderober och tillgång till ett rymligt källarförråd om hela 10kvm. Här bor du perfekt med låg månadsavgift i en av Brommas bästa föreningar!

Brf Norrby ligger mycket centralt och är en välskött förening med god ekonomi. I föreningen finns bland annat bastu och gym, föreningslokal/övernattningslägenhet med 8 bäddar, trevliga innergårdar med grillplatser och en stor lekplats. Området erbjuder naturskön miljö med söta kolonistugeområden, sjöar för exempelvis fiske och massor av fritidsaktiviteter inpå knuten. Inom promenadavstånd ligger både Brommaplan och Abrahamsberg med ett brett utbud av butiker, restauranger och serviceinrättningar samt goda förbindelser med bussar och tunnelbanans gröna linje som tar dig till city inom 16 minuter. Här är det lätt att stortrivas!

Välkommen på visning!

Beskrivning

Hall

Inbjudande hall med bra avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. Ljusa väggar och stengolv. Intill hall finns klädkammare med två inbyggda mindre garderober och bra förvaring.

Badrum

Rymligt badrum med fönster som erbjuder duschplats, wc och handfat med spegel. Väggarna är vitkaklade och klinkergolv i terrakotta. Här finns också plats för badrumsförvaring.

Kök/Matplats

Ljust och fräscht kök med vita luckor i klassisk stil samt vitt kakel ovanför generösa arbetsytor. Arbetsytorna består av rostfri diskbänk och bänkskiva i ek. Stort fönster mot innergården ger trivsamt ljus. I anslutning till köket ligger en matsal med gott om plats för ordentligt matbord med för 4-8 personer. Ljusmålade väggar. Kökets maskinella utrustning består av spis, fläktkåpa samt kyl/frys.

Vardagsrum

Tilltalande och lättmöblerat vardagsrum med fungerande öppen spis som bjuder in till mysiga hemmakvällar. Trivsamt ljusinsläpp från fönster och utgång till balkong i härligt västläge mot lummig baksida. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffa, fåtölj, soffbord och tv-möbel. Ljusmålade väggar och slipat parkettgolv.

Sovrum 1

Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och förvaringsmöbel. Flera garderober ger bra förvaring. Fönster med en vacker vy mot idylliskt kolonistugeområde strax utanför. Slipat parkettgolv och målade väggar.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med plats för säng eller bäddsoffa och förvaringsmöbler. Fönster som släpper in fint ljus. Fint slipade parkettgolv.

Balkong

Trevlig balkong med härligt västläge med plats för bord, stolar och planteringskrukor.

Bilplatser

I föreningen finns 107 p-platser för uthyrning, det råder för närvarande kö. Kostnad utan eluttag 250kr/mån samt 350 kr/mån med eluttag. Kontakta föreningen för mer information.

Fakta

Förening
Brf Norrby
Lägenhetsnr
71
Byggår
1943
Boarea
73 m2
Rum
3
Sovrum
2
Våning
3 av 3
Hiss
Nej
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Brf Norrby består av 287 bostadsrättslägenheter och 2 bostadsrättslokaler. Dessutom finns 44 hyreslokaler i olika storlekar. Inga hyresrätter finns.

Kommentar till byggnaden

Byggnadstyp: Flerfamiljshus Fönster: 2-glas

Renoveringar

UTFÖRDA RENOVERINGAR I FÖRENINGEN 2018 - Installation av bergvärme i samtliga hus slutförd och besiktning utförd. Putslagning, ommålning av fasad och byte av takpapp, taktegel, hängrännor och stuprör hus 10 Galonvägen24-32.

2017 - Bergvärme i samtliga sex hus på Kvarnbacksvägen samt föreningshuset/tvättstugan Synålsvägen 24 (besikning godkänd). Uppsättning av gallerskydd runt samtliga installationer av bergvärme i cykelrummen på Kvarnbacksvägen. Installation av utrustning för bergvärme i återstående 6 hus.

2016 - Iordningställande av bastu och gym Synålsvägen 24, Genomgång/åtgärd av hängrännor och stuprör på samtliga 14 hus. Slutförd borrning av bergvärme. Installation av utrustning för bergvärme 12 hus.

2015 - Renovering av vattenledningar mellan hus 7 och 8 på Synålsvägen. Grovrenovering av källarlokal under tvättstugan Synålsvägen 24. Renovering av lokal 295 Kvarnbacksvägen 79. Montering av fönster- och balkongdörrslås i samtliga lägenheter på bottenvåningen. Nya termostatkroppar på radiatorer i samtliga lägenheter. Ljudglas i hus 1-6. bergvärme i hus 8. OVK-Besiktning.

2014- Nya dörrar i 43 portar. Stambyte avlopp källare i hus 1, 4 och 5. Renovering påbörjad av källarlokal under tvättstugan Synålsvägen 24. Påbörjad montering av termostatkroppar i samtliga lägenheter. Skorstenar åtgärdade.

Planerade renoveringar

Löpande underhåll enligt plan. Tak- och fasadrenovering kommer att ske kontinuerligt med ett hus per år under perioden 2020-2024. Under 2021 kommer inom föreningens budgetram, köksstammarna att bytas i huset.

Övrigt om uppvärmingen
Uppvärmning: Bergvärme Ventilation: Självdrag
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
180 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Höghastighetsbredband genom Fiber 1000/1000 Mb/sec från Stockholms Stadsnät ingår i månadsavgiften. Även kabel-tv, grundutbud från Comhem + 8 valfria kanaler ingår.

Gemensamma utrymmen

TVÄTTSTUGA Välutrustad tvättstuga utrustad med 2+2 bokningsbara tvättmaskiner/torktumlare, 2 torkskåp, 4 spontantvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin samt en mangel.

BASTU OCH GYM I föreningen finns bastu med dusch som kan bokas online eller på plats. I anslutning till bastun ligger även ett gym med separat dusch. Båda anläggningarna är kostnadsfria och kan bokas dygnet runt.

CYKEL & BARNVAGNSFÖRRÅD Gemensamma utrymmen för cykel och barnvagnar finns i husets källare.

FÖRENINGS-/UTHYRNINGSLOKAL Föreningslokalen på Synålsvägen 24 kan hyras av medlemmar för t ex privata tillställningar och övernattningar. Stor uthyrningslokal med kök, 2 sovrum med våningssängar samt bäddsoffor (totalt 8 sovplatser) och rum för ca 30 sittande gäster. Dygnshyra för medlemmar är 500kr.

LEKPLATS GALONPARKEN I området ligger en stor lekplats med bland annat gungor, klätterställningar, gräsmattor samt en stor plaskdamm som är mycket uppskattad sommartid. Här finns även en lite grillplats. I närheten av parken finns en asfalterad tennisplan och basketplan samt en fotbollsplan och pingisbord.

UTEMILJÖ I föreningen finns flera mysiga innergårdar med frukt och bärträd, rabatter med den variation av blommor, gräsmattor och flera mysiga grillplatser som kan nyttjas fritt av föreningens medlemmar.

Ekonomi

Avgift
3 742 kr
Andelstal
0,47026
Avgiftsändringar
Senaste avgiftshöjningen på 3% skedde 2019. Inga höjningar planeras 2020.
Övrigt om vad som ingår
I avgiften ingår värme, vatten, ComHem TV med 8 valfria kanaler, Bredband från Stockholms Stadsnät 1000/1000 Mbit/sec. ComHem bredband finns indraget men ingår inte i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift
1 163 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
465 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden har ej kontrollerats för pantsättningar

Närområdet

Riksby ligger centralt med omedelbar närhet till Brommaplan som erbjuder ett brett utbud av service, så som matvarubutiker, apotek, systembolag, SATS-gym, bank och restauranger. Här finns bra busskommunikationer samt T-banans gröna linje. Gångavstånd även till Abrahamsbergs Centrum med matbutik och T-Bana.

För den fritidsintresserade finns det flera aktiviter i närområdet som Lillsjön med fin nautmark, löpspår och utegym. Vintertid finns en plogad skridskobana på sjön som är mycket upkattad av barnfamiljer. Bromma Golf erbjuder en 9-hålsbana och en Driving range. I närheten finns också Åkeshovs sim och idrottshall där det finns gym, gruppträning, simskola mm. För den hästintresserade finns Äppelvikens Ridskola (Bromma Ridklubb).

Närmaste bad är Ängsbybadet där det finns både vattenrutschbanor och servering. På cykelavstånd når du även fina badplatser i Ålsten samt Solviksbadet.

Är man shoppingsugen finns Bromma Blocks inom 10 min med bil. Här finns ett modernt shoppingcentrum med stort utbud av butiker, caféer och restauranger.

T-banans gröna linje vid Brommaplan tar dig till Fridhemsplan och Vällingby på 10 min samt Stockholm central på under 20 minuter. Här finns även bra bussförbindelser mot Solna, Sundbyberg, Spånga och Mälaröarna. Gångavstånd även till Abrahamsbergs Centrum med matbutik och T-Bana. Bromma flygplats når du på 10 minuter med bil med flertalet avgångar, både inrikes och utrikes.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 500 000 kr
Pris
3 395 000 kr (Utgångspris)
Rum
3
Boarea
73 m2
Avgift
3 742 kr
Lgh nr
71
Våning
3 av 3
Byggår
1943
Område
Bromma - Riksby
Andelstal
0,47026
Typ
Bostadsrätt
Adress
Kvarnbacksvägen 57
Postnr
168 74
Ort
Bromma

Budgivning

Senaste bud
3 500 000 SEK

Budgivare Bud
1 3 500 000 kr
1 3 395 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Planlösning


Kvarnbacksvägen 57

Kvarnbacksvägen 57

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!