• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Småhus / Norra Gotland Kappelshamn

Lärbro Nyhamn 2106

Topprenoverad Gotlandsdröm!

Välkommen till denna charmiga idyll som efter påkostad och smakfull renovering snart är inflyttningsklart. Nuvarande ägare sätter nu sista detaljerna innan huset är helt klart för att bebos av nya ägare. Renoveringen har gjorts med stor omsorg och respekt till husets karaktär. Genomtänkt planlösning med bra förvaring och stora sociala ytor både inomhus och utomhus. Fina och hållbara materialval så som genomgående stengolv och en gjuten uteplats.

Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och inbyggd garderob med skjutdörr i massivt trä.

Tvättstuga ligger i anslutning till hall. Här finns kombinationsmaskin tvätt/tork från Elektrolux, varmvattenberedare och värmepanna. Värmepannan är kopplad till vattenburna värmeslingor i golv.

Rofyllt sovrum med plats för en dubbelsäng eller två enkelsängar.

Generöst tilltaget sovloft med en golvyta på hela 23kvm. Perfekt för Master Bedroom. Här uppe är det snedtak med ståhöjd i mitten.

Påkostat badrum med stengolv lagt som skiffer, kaklade väggar, inbyggd dusch med rejäl duschdörr i klarglas- Platsbyggt badrumsskåp, tillverkat av gamla fönster. Generös förvaring i skåp. Ovanliggande skålformat handfat och trevligt med ljusinsläpp från fönster.

Ljust och luftigt vardagsrum med ryggåstak och dekorativa mörka takbjälkar. Rummet delas av i en sällskapsdel och en yta som räcker till en rejäl middagsmöbel som rymmer många middagsgäster. Utgång mot det gjutna altandäcket.

Fullt utrustat kök med massor av förvaring i skåp och skafferi. Gott om arbetsytor på bänkskivor. En gjuten bänkskiva och en i matchande grå laminat, Porslinsho med ovansittande fönster för naturligt arbetsljus och mysig trädgårdsvy. Maskinell utrustning bestående av Kyl, frys, diskmaskin, spishäll och resterande rostfria vitvaror; takfläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikrovågsugn.

Detta boende passar perfekt för som permanentboende eller som fritidsbostad året runt.

Eventuellt kan grannfastigheten också vara tillsalu. Det är fastigheten med ladan. Den heter Norrvange 1:58. Kontakta mäklaren för mer information.

Naturskönt och havsnära läge nära till en mängd intressanta och vackra platser.

10km till Bläse Kalkbruk som drivs av en ideell förening. Här vid en av Gotlands vackraste kuststräckor, finns ett unikt industrimuseum med info-center, café/restaurang, utflyktståg, ställplatser, båthamn, badmöjligheter mm. Under sommarmånaderna anordnas konstutställningar, föredragskvällar och konserter. På jul arrangeras en av Gotlands största och mest välbesökta julmarknader, och till våren ett traditionellt valborgsfirande!

Till populära Blå Lagunen i naturreservatet Bästeträsk är det 14 km. Det är så klart det klarblåa vattnet som gett namn till Blå lagunen. Det gamla kalkbrottet är en oas och mycket uppskattad badplats.

För den som är motorintresserad så är det nära (4km) också till Gotland Ring som är en fantastisk anläggning skapad av Alec Arho-Havrén och är inspirerad av Nürburgring. Den äldre delen, Nordslingan, är cirka 3,2 kilometer lång och totalt, efter att en ny del, Sydslingan, öppnats i maj 2021, är hela banan cirka 7,3 kilometer lång. Banans topografi varierar mellan kalkbrott, hällmark och skog. Gotland Ring har en höjdskillnad på 30 meter. Banan har ett fokus på återvunna material och klimatsmarta energikällor för en mer hållbar utveckling inom racing. Gotland Ring är förutom en motorbana ett aktivitets- och forskningscentrum med fokus på trafikelekrifiering. Trafiksäkerhet och miljöteknik är de två största aktivitetsområdena för anläggningen.

I Lärbro finns livsmedelsaffär med postombud, bensinstation, vandrarhem, restaurang, frisör, gym och naprapat. Närproducerade matprodukter kan även köpas i gårdsbutiker och närliggande lantgårdar. Det är lätt att ta sig runt med goda bussförbindelser med regelbundna avgångar. Avståndet till Visby är ca 35 km och 10 km till den närmaste tätorten Slite.

SKOLA Det finns för- och grundskola till årskurs 6 och skolan tar emot elever i första hand från Hall, Hangvar, Lärbro och Hellvi. Det finns fler skolor som ligger i närliggande orterna Stenkyrka och Slite.

SPORT OCH FRITID Här finns ett stort engagemang i idrotten och Lärbro IF är en förening med ca 200 medlemmar. Tidigare var fotboll den dominerade verksamheten i föreningen men nu finns även spinning, pingis, gymnastik och innebandy. I närheten ligger också Lärbro Ridskola som erbjuder ridlektioner för barn och vuxna. Fritidsgården FUSK, för ungdomar som bor runt och omkring Lärbro, är den lilla träffpunkten med stor betydelse på norra Gotland.

GRÖNOMRÅDEN I området runt Lärbro finns flera natursköna områden. En av dem är Hångers källa som är en mycket vacker och rofylld plats som ligger strax utanför socknen. Bor man i Lärbro är de närmaste badplatserna Barläst, Vägumeviken, Vikers och Kappelshamnsviken.

KULTUR Korsbygården ligger i Lärbro och byggdes i mitten på 1800-talet. Byggnaden har fungerat som skolbyggnad framtill 1950-talet och har därefter i kommunens regi drivits som samlingslokal. 1992 bildades Bygdegårdsföreningen Korsbygården vilken då övertog driften av byggnaden.

Nära till Kappelshamn. Läs mer om den vackra platsen vid havet här: https://www.kappelshamn.se

BADPLATSER Närmsta bad ligger ca 1,5 km från huset och kallas Koviken. Här bjuds det på en långgrund sandstrand Det finns även badplats i Kappelshamn ca 4 km bort.

Nedan finns länk till flera badplaser: https://badplats.com/kappelshamn/

Byggnadsfakta

Övriga byggnader

Renoverat kalkstenshus (före detta jordkällare) om ca 16kvm (säljarens uppskattning). El indraget.

Fastighetsbeteckning
GOTLAND LÄRBRO NORRVANGE 1:40
Om-/tillbyggnadsår
2016-21
Uppvärming
Direktverkande el -elpanna som är kopplad till vattenburna värmeslingor i golv
Värmekällans skick
Gott
Värmekällans ålder
2021
Jordat eller ojordat
Jordat
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä och Lättbetong
Bjälklag
Trä
Fasad
Putsad kalksandsten och trä
Tak
Aluzink tak
Fönster
2-glasfönster isoler
Ventilation
Självdrag
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration ej utförd
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Det finns möjlighet att ansluta till fiber. Fiber finns strax utanför tomtgränsen. Anslutningsavgift tillkommer.

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
8 408 kr
Taxeringsår
2021
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
438 000 kr
Taxeringsvärde mark
683 000 kr
Summa taxeringsvärde
1 121 000 kr
Standardpoäng
19

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 390 000 kr
Pris
3 200 000 kr (Högstbjudande)
Rum
4
Boarea
60 m2
Biarea
23 m2
Byggår
1909
Område
Norra Gotland Kappelshamn
Typ
Småhus
Tomtyta
4440 m2
Adress
Lärbro Nyhamn 2106
Postnr
62453
Ort
Lärbro

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar

Fasad och uteplats
Med digital möblering
Vardagarum
Fasad
Fasad
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Mot uteplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Dusch
Hall
Hall
Hall
Planskiss viss avvikelse kan förekomma
Fasad
Fasad
Fasad
Kalkstenshus om ca 16kvm
Kalkstenstenshus
Lada på granntomt
Omgivning
Fastighetskarta-2021-12-22
Nära till mycket
Gotland Ring
Gotland Ring sydslingan
Bläse kalkbruk
Bläse kalkbruk
Blå lagunen

GOTLAND LÄRBRO NORRVANGE 1:40

Lärbro Nyhamn 2106

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!