• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Svedmyra

Postiljonsvägen 33

Unik möjlighet - Brf Vykortet 1 upplåter en av sina hyresrätter!

Fantastisk 2:a på lugn återvändsgata med härliga vyer och balkong med kvällssol. Varmt välkomna till denna trevliga lägenhet i förmånligt gavelläge med rikligt ljusinsläpp och vacker utsikt över naturmark och Globen med omnejd. Här kan du flytta in direkt då bostaden nyligen ytskiktsrenoverats med fina trägolv och ljusa väggar. Väldisponerad bostad med ett lättarbetat kök, bra förvaring och en trevlig matplats invid fönstret, stort vardagsrum med utgång till balkong med kvällssol, rymligt sovrum och ett helkaklat badrum med badkar samt en hall med två klädkammare. Ytterligare förvaringsmöjligheter i tillhörande källarförråd.

Brf Vykortet 1 erbjuder sina medlemmar ett tryggt boende med låga månadsavgifter, låg belåning/kvm och många stora renoveringar har redan genomförts i föreningen som bl.a VA-stambyte, tak, trapphus, fönster och elstammar. Lugnt område utan genomfartstrafik och tunnelbanan går man till på några minuter. Närområdet erbjuder många fina lekplatser, utegym, sportaktiviteter, restauranger och bra kommersiell service. Är du ute efter ytterligare utbud tar du dig till Globen på ca 10 minuter.

Vi följer Hälsovårdsmyndigheten och Mäklarsamfundets allmänna råd och rekommendationer med anledning av Coronaviruset (Covid-19). Därav önskar vi att du anmäler dig till ansvarig mäklare så att vi kan erbjuda privata eller mindre visningar med begränsat antal personer vid varje tillfälle. På visningen erbjuder vi alla kunder möjligheten att tvätta händerna på plats med tvål och handsprit. Vi undviker att ta i hand men önskar er självklart varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Hall

Genom säkerhetsdörren välkomnas du av en rymlig hall med hatthylla och två klädkammare, den ena finner du precis innanför dörren för enkel avhängning av ytterkläder och skor och den andra ligger i anslutning till sovrummet och rymmer det mesta. Fina parkettgolv i ek leder dig vidare in till övriga rum.

Kök

Lättarbetat kök med släta ljusgrå luckor med träbeslag och gott om förvaring, vita kakelplattor ovan diskbänk i rostfritt. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn med gashäll och kolfilterfläkt. I köket finns plats för ett matbord invid fönstret.

Vardagsrum

Detta härliga rum i förmånligt gavelläge får gott om naturligt ljus från flera fönster i två väderstreck. Njut av den vackra utsikten över naturmark och Globen med omnejd. Vardagsrummet är stort och lätt att möblera med olika soffkombinationer och förvaringsmöbler samt utrymme att skapa en rejäl matplats för flera gäster.

Sovrum

Rofyllt och avskiljt sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och hyllor för böcker och stämningsfulla detaljer. Fönster i väst skänker fint naturligt ljus. Intill sovrummet finns en stor klädkammare med gott om plats för klädförvaring.

Badrum

Helkaklat badrum i ljust utförande från föreningens stambyte 2006. Här finns badkar, wc, handfat, spegelskåp och handdukstork. Klädvård sköter du enkelt i föreningens moderna och välskötta tvättstuga som ligger i samma trapphus.

Balkong

Balkong i väst med härlig kvällssol och trevlig utsikt över innergården och lummig naturmark. Utgång från lägenhetens vardagsrum.

Bilplatser

Totalt 19 p-platser, 250/mån och 800/månad med laddstolpe, Kön är idag 4 boende 2020-01-10.

Fakta

Förening
Brf Vykortet 1
Lägenhetsnr
34/1001
Byggår
1948
Boarea
54 m2
Rum
2
Sovrum
1
Våning
1 av 4
Hiss
Nej
Allmän information

Brf Vykortet 1 består av tre flerbostadshus i fyra våningar på adress Postiljonsvägen 29-33. Fastigheten byggdes 1948. Marken upplåts med tomträtt. Total byggnadsyta 2 850 kvm. Totalt antal lägenheter uppgår till 49 var av 5 är upplåtna med hyresrätt. Delat ägande accepteras av föreningen.

Fastigheterna är de tre sista husen på Postiljonsvägen och ligger på höjden omgivna av skog. Boende på övre våningsplanen har en fantastisk utsikt över Globen med omnejd. Det är ett lugnt område utan genomfartstrafik och tunnelbanan går man till på några minuter. Två gånger per år är det höst och vårstädning.

Överlåtelseavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 2,5 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Föreningen debiterar normalt förvärvaren.

Pantsättningsavgift tas ut med belopp som maximalt får uppgå till 1 % av basbeloppet enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren. Prisbasbelopp 2020 är 47 300kr.

Kommentar till byggnaden

Planen för Familjebostäders kvarter väster om Grycksbo- och Enskedevägen upprättades av arkitekten och stadsplanedirektören Sven Markelius samt arkitekten Thure Bergentz. Planen var influerad av engelskt förortsbyggande som skulle skapa hemkänsla. Karaktären präglas mycket av hur bebyggelsen anpassades till terrängen och att naturmark sparades i och mellan kvarteren. Våra tre hus i kvarteret Vykortet byggdes av Familjebostäder 1948. De ritades av Curt Strehlenert vid HSB:s arkitektkontor och uppfördes av Oscar Carlssons byggnadsfirma.

Den 23 oktober 2012 förvärvades fastigheterna från Familjebostäder och Brf Vykortet 1 blev ägare till fastigheterna med samma namn. Tomtarealen på 3689 m2 upplåts genom ett tomträttsavtal med Stockholm stad.

Renoveringar

2006-2009 VA-stambyte & alla badrum/WC renoverades 2006-2009 Nya fönster & balkonger i samband med fasadrenovering 2006-2009 Yttertaken renoverades 2006-2009 Elinstallationer byttes ut och fiberoptiknät installerades 2012 Fjärrvärmeundercentral installerades 2013 Molok installerades för hushållsavfall 2014 Omfattade elrenovering, tvättstuga byggdes, samtliga trapphus renoverades 2015 Trapphusrenoveringarna färdigställdes, stentrapporna renoverades, obligatorisk ventilationskontroll genomfördes och bristerna i brandskyddsbesiktningen åtgärdades Inga aktuella renoveringar under 2016 Högtryckspolades alla avloppsstammar och grenledningar till samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen i källare. En takavluftning till samtliga avloppsstammar genomfördes samtidigt. 2017 Gasrörsbyten 2019-2020 Lokalerna på Postiljonsvägen 33 samt 29 ombildas till bostadsrätter och kommer inbringa intäkter till föreningen i samband med försäljningen.

Planerade renoveringar

Huvudavloppsledningar från fastighet till anslutningspunkt med avloppsnätet, planerat 2020

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme. Självdrag.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
163 kWh/m2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Via tv-jacket i vardagsrummet erbjuder Comhem ett stort utbud av olika tjänster för tv, bredband och telefoni (basutbud ingår i månadsavgiften). Fiber-LAN finns installerat i alla lägenheter och möjliggör hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Genom stadsnätet har du möjlighet att uppleva världens snabbaste bredbandsteknik för privatpersoner.

Gemensamma utrymmen

Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på Postiljonsvägen 33 och är utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 2 torkskåp. Cykelrum. I föreningen finns också en gemensam grillplats med utemöbler och grill samt två lekplatser.

Ekonomi

Avgift
2 787 kr Värme, vatten, sophämtning och Tv-basutbud.
Andelstal
2,2785%
Avgiftsändringar
Inga planerade avgiftshöjningar. Avstämt med föreningen 2020-01-10.
Överlåtelseavgift
1 182 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
473 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden har ej kontrollerats för pantsättningar

Närområdet

Fram till 1930 var Svedmyra obebyggt sånär som på några äldre gårdar och torp. Då öppnades en spårvagnslinje, Örbybanan, mellan Slussen och Örby med hållplatsen Svedmyran och runt den började då småstugor att byggas. Namnet "Svedmyra" kommer av ett torp som tidigare låg på platsen, med namnet Svinmyran.

Tunnelbanestationen invigdes i september 1951.

Svedmyra gränsar till Tallkrogen, Gubbängen, Stureby och Gamla Enskede. En lugn närförort med småhus, lamellhus, punkthus och smalhus omgivna av skogar och grönområden.

Fritid Majroskogen, Hemskogen och Svedmyraskogen inbjuder till härliga promenader, orientering och diverse andra fritidsaktiviteter. Stora Majroskogen har många dammar och vattendrag samt kärrområden. Det finns både barr och lövträd, det senare speciellt runt brandgatan i mitten av skogen.

Enskede IP ligger 5 min promenad från tunnelbanan. Enskede rackethall som erbjuder tennis, badminton, pingis och squash samt Enskede ridskola ligger vid Enskedefältet.

Service Butiksutbudet är huvudsakligen koncentrerat till Svedmyraplan. Här finns bland annat Ica Kvantum Bea som är känt för sitt utbud av varor och Pizzeria Myran. Globen och dess utbud av både shopping och upplevelser finns tillgängligt på promenadavstånd.

Paketutlämning finns på Ica Kvantum Bea och Konsum Coop vid Sockenplan. Vårdcentral och apotek finns tillgängligt på intilliggande Stureby Sjukhem bredvid tunnelbanan. Folktandvården hittar man närmast i Gubbängen Förskolor och skolor finns i närheten.

Läget är mycket centralt vid tunnelbanans gröna linje och det tar 16 min till T-centralen. Bussar 161 och 163 trafikerar Svedmyra. Med bil har du nära till Stockholms vägnät och du tar dig enkelt till olika delar av staden. Södermalm når du på 5-10 min när rusningstrafiken är över.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 250 000 kr
Pris
2 595 000 kr (Utgångspris)
Rum
2
Boarea
54 m2
Avgift
2 787 kr
Lgh nr
34/1001
Lgh nr LM
1001
Våning
1 av 4
Byggår
1948
Område
Svedmyra
Andelstal
2,2785%
Typ
Bostadsrätt
Adress
Postiljonsvägen 33
Postnr
122 47
Ort
ENSKEDE

Budgivning

Senaste bud
3 250 000 SEK

Budgivare Bud
1 3 250 000 kr
4 3 220 000 kr
1 3 210 000 kr
4 3 155 000 kr
1 3 145 000 kr
4 3 130 000 kr
1 3 120 000 kr
4 3 100 000 kr
1 3 090 000 kr
4 3 070 000 kr
1 3 060 000 kr
4 3 050 000 kr
1 3 040 000 kr
4 3 025 000 kr
1 3 015 000 kr
4 2 998 000 kr
1 2 988 000 kr
4 2 966 000 kr
1 2 955 000 kr
4 2 940 000 kr
3 2 930 000 kr
4 2 920 000 kr
3 2 910 000 kr
4 2 900 000 kr
3 2 890 000 kr
4 2 880 000 kr
3 2 870 000 kr
4 2 860 000 kr
3 2 850 000 kr
4 2 810 000 kr
3 2 800 000 kr
4 2 760 000 kr
3 2 750 000 kr
2 2 730 000 kr
1 2 720 000 kr
4 2 710 000 kr
3 2 700 000 kr
1 2 650 000 kr
2 2 630 000 kr
1 2 620 000 kr
2 2 610 000 kr
1 2 600 000 kr

Ansvarig Mäklare

Jennie Capp

Ansvarig Mäklare
070 575 33 13 jennie@realestatestockholm.se jennie@realestatestockholm.se

Postiljonsvägen 29-33

Postiljonsvägen 33

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!