• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Södermalm

Renstiernas Gata 14

Underbar paradvåning anno 1901 med massor av charm. 176 kvm som är perfekt fördelat på 5 rum och kök. 3 vackra kakelugnar, originaldörrar med dörröverstycken, härlig takhöjd samt balkong mot gården. Fint hörnvardagsrum med matsal intill som rymmer många gäster. Det stora köket är i tidsenlig stil och smälter fint in i miljön. 3 sovrum som kan bli 4.

Beskrivning

Denna underbara sekelskiftesvåning har allt man kan önska med bevarad stämning från 1901! Vackra pardörrar och dörröverstycken, 3 underbara kakelugnar, 3 rum i fil varav ett hörnrum, burspråk, underbart kök i tidsenlig stil och en balkong mot den vackra innergården. Mycket gott om förråd i lägenheten och ett extra förråd i trapphuset (tidigare köksingång). De generösa ytorna och takhöjden (3,25 m) skapar en fantastisk rymd. Här får även den stora familjen plats!

Välkomnande hall med gott om plats för förvaring. Säkerhetsgrind. Gästwc. Fin utblick mot övriga våningen.

Vardagsrummet är ett underbart hörnrum med 4 höga vackra fönster som har ett härligt ljusinsläpp. Den vackra kakelugnen är renoverad och godkänd för eldning. Detta fantastiska rum tillsammans med den vackra matsalen inbjuder till fest med nära och kära.

Matsalen ligger som mittenrum av de tre i fil och har också en vacker kakelugn samt ett fint burspråk. Gott om plats för matsalsbord som även rymmer det stora sällskapet.

Idag finns 3 sovrum (kan bli 4). 1 stort master bedroom med hel garderobsvägg som vetter mot Tjärhovsgatan. De 2 övriga sovrummen har inbyggda klädkammare och överskåp som rymmer massor med förvaring. 1 av rummen vetter också det mot Tjärhovsgatan.

Köket är från Lidhult och penselmålat för att bevara den tidsenliga stilen. Här finns gott om förvaring i de höga skåpen och i serveringsgången utanför. En snygg arbetsbänk i rostfritt vid diskho och spis ger perfekt utrymme för matlagning. På serveringssidan är arbetsbänken i trä. Köket är utrustat med extra bred induktionshäll (80 cm), inbyggd ugn, hel kyl /frys, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Matplats för 8 personer. Utgång till den mysiga balkongen i väster. Detta är ett kök att trivas och umgås i!

Badrummet renoverades 2004 och är kaklat samt utrustat med dusch, wc, handdukstork och tvättmaskin. Klinkergolv med golvvärme. En torktumlare (fungerar ej) finns monterad i skafferiet intill badrummet.

Gästwc i hallen med klinkergolv, wc och handfat. Renoverades 2013.

Fakta

Förening
Brf Rudan 2
Lägenhetsnr
13
Byggår
1901
Boarea
176 m2
Rum
5
Sovrum
3
Våning
1 av 5
Hiss
Ja
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Brf Rudan 2 bildades 1992 och förvärvade fastigheten 1993. Föreningen består av 17 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler med hyresrätt samt lagerlokaler. Brf Rudan är en äkta bostadsrättsförening. Underhåll av balkongen betalas med 50:-/mån till föreningen.

Renoveringar

1982-84 Genomgick fastigheten en genomgripande renovering med bl a stambyte.
1990-2000 Renoverades fönster, fasad, trapphus mm.
2009 Gicks taket igenom och åtgärdades.
2013 Målning av fönster mot gård.
2015 Reparation av torntak.
Ommålning tak.
Åtgärder i samband med OVK-besiktning.
2016 Renovering av portal och tvättstugenedgång.

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
145 kWh/m2
Personer i hushållet
3
TV / TELE / BREDBAND
Internet
TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften. Bredband via Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Stor modern och välutrustad tvättstuga i källaren. Föreningen har även föreningslokal och hobbyrum.

Stort vind och källarförråd tillhör lägenheten.

Ekonomi

Avgift
4 539 kr
Andelstal
8,6813
Hushållsel
420 kr/månad
Totala driftskostnader
420 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 137 kr (Betalas av Säljare )
Pantsättningsavgift
455 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Centralt läge vid populära SoFo nära Katarina Kyrka och Nytorget med sitt härliga folkliv, mysiga restauranger och fik. Tvärs över gatan når man Fjällgatans underbara kulturkvarter och kan njuta av Stockholms vackraste utsikt över vattnet, Gamla Stan, Gröna Lund och Djurgården. I dessa kvarter finns kvartersbutiker, välsorterade matvaruaffärer och butiker för inredning, design och senaste modet .

KOMMUNIKATION
Med detta läge finns kommunikationer inom kort promenadavstånd till nästan hela Stockholm. Bussar från Slussen och många linjer som stannar runt hörnet, T-bana Slussen och Saltsjöbanan är några exempel.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Rum
5
Boarea
176 m2
Avgift
4 539 kr

I månadsavgiften ingår , värme, vatten, kabel-TV och Internet.

Lgh nr
13
Lgh nr LM
1101
Våning
1 av 5
Byggår
1901
Område
Södermalm
Andelstal
8,6813
Typ
Bostadsrätt
Adress
Renstiernas Gata 14
Postnr
116 28
Ort
Stockholm

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se

Renstiernas Gata 14

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!