• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Småhus / Merlänna

Ringarstigen 11

Två påkostade villor, garage, inglasat uterum och spabad

Påkostad och välskött samt energieffektiv enplansvilla om 7 rok från 2015 med ett idylliskt läge i lugnt och barnvänligt villakvarter. Huvudbyggnaden är detta fina hus med en genomtänkt planlösning och ett staket runt hela fastigheten. Sober färgskala där det mesta går i stilsäkert vitt, svart och grått. Exklusiva stengolv med vattenburen golvvärme. Stort inglasat uterum från Willabgarden med en luft/luft värmepump för AC kyla under dem varma sommardagar men även värme om man önskar på vintern. Generöst tilltagna altandäck med aluminiumstaket med mörktonat glas runt om huset och ett spabad på baksidan. Boendet bjuder på en härligt öppen och social planlösning, fem sovrum, två badrum och tvättstuga. Ett tillfälle för er som bara vill kunna flytta in i ett fräscht hus, som fortfarande känns nytt och allt redan är klart. Fiber indraget i huset med multimedia tillgång i samtliga rum. Gäststugan om 4 rok och har 2 sovrum, allrum, kök samt wc/dusch och ett stort vardagsrum med matplats. Denna stuga kan med fördel hyras ut som så önskas då den har en separat elmätare.

HALL Välkomnande möblerbar hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Här finns det även en luft/luft värmepump för AC kyla under dem varma sommardagar men även värme om man önskar på vintern.

VARDAGSRUM Stort trevligt vardagsrum med bra rymd och plats för rejäla soffmöbler.

KÖK Köket ligger i delvis öppen planlösning mot Matsalen och här finns utrymme för många middagsgäster. I köket finns en köksö och gott om skåp och lådor för förvaring. Utrustning i köket: En kombinerad Kyl/Frys Side-by-side med kallvatten dispenser samt med ismaskin, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, ugn samt mikrovågsugn. Härifrån har du även utgången till uterummet.

MATSAL Matsalen har plats för 14-16 personer. Härifrån har du även utgången till uterummet.

UTERUM Från Willabgarden på gjuten välisolerad platta med härlig yta för större sällskap. Fint klinkergolv. Utgång till altandäck med ett utomhus spabad. Här finns även vindsluckan för att ta sig upp på husets vind. Här finns även 3 fas indraget. Uterummet används året runt då det finns både värme och kyla. Den har även en egen ingång med ett elektroniskt lås från Yale Doorman.

SOVRUM Fem rofyllda sovrum.

BADRUM Snyggt badrum med spakänsla, här finns både spabadkar, stort handfat samt en toalett med inbyggd bidé med uppvärmd toalettsits. Golvet har vattenburen värme men även elektrisk golvvärme för komfort på sommaren. Även handdukstork finns.

DUSCH/WC Snyggt badrum med dusch och ett stort handfat samt en toalett med inbyggd bidé med uppvärmd toalettsits. Golvet har vattenburen värme men även elektrisk golvvärme för komfort på sommaren. Även här finns en handdukstork.

TVÄTTSTUGA välplanerat med gott om avlastningsyta genom lång bänkskiva, Garderober med gott om utrymme samt vägghängda skåp, tvättmaskin & torktumlare. Här finns även ett Torkskåp. Golvet har vattenburen värme men även elektrisk golvvärme för komfort på sommaren. Tvättstugan har även en egen ingång.

GÄSTHUS: Också detta hus är i mycket gott skick med badrum, kök och sovloft. Perfekt för den som vill hyra ut, har äldre barn, alternativt önskar ett generationsboende. Välutrustat kök, badrum med dusch, vardagsrum och spiraltrappa upp till sovloften med 2 stycken takfönster på varje sida av rummen. Allrummet här har även den 2 stycken takfönster på varje sida. Här finns det även en luft/luft värmepump för AC kyla under dem varma sommardagar men även värme om man önskar på vintern.

GARAGE: Varmisolerat med indragen el. Här finns även 3-fas uttag för den som önskar att ladda sin elbil. Direkt ingång till gästhus.

Hela uppfarten är asfalterad.

OBS Bilden på pooldäcket är en illustration på hur det skulle kunna se ut om man skulle anlägga en pool.

Bra att veta: Området har kommande 44 tomter och växer i en snabb takt.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
STRÄNGNÄS GILLESGÅRDEN 1:52
Uppvärming
Värmepump luft-vatten
Värmekällans skick
Gott
Grund
Platta på mark
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Fönster
3-glasfönster
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Energideklaration
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
14 087 kWh/år
Personer i hushållet
4
Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Övergång Till Kommunalt Huvudmannaskap För Allmän Plats Inom Vissa Tätorter, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20111031, Registreringsdatum: 20120323)
  • Rättigheter last: Ledningsrätt: Vatten och avlopp
  • Planer och bestämmelser: Gillesgården 1:3 Mfl, Detaljplan (Beslutsdatum: 19890328)

Ekonomi

Försäkringskostnad
5 052 kr/år
Vatten och Avlopp
10 032 kr/år
Renhållning
3 300 kr/år
Elkostnad
30 286 kr/år
Totala driftskostnader
48 670 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
2013
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 624 000 kr
Taxeringsvärde mark
366 000 kr
Summa taxeringsvärde
2 990 000 kr
Standardpoäng
40

Närområdet

Natursköna och barnvänliga Länna ligger på behagligt pandlingsavstånd till både Strängnäs och Mariefred. Några minuter från E20 och en kvart till Läggesta station med snabbt pendlingsavstånd till Stockholm. (Snabbtåg mellan Läggesta och Stockholm tar ca 38 minuter) Nära till till Solberga handelsplats.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
5 495 000 kr (Högstbjudande)
Rum
7
Boarea
155 m2
Biarea
64 m2
Byggår
2015
Område
Merlänna
Typ
Småhus
Tomtyta
1260 m2
Adress
Ringarstigen 11
Postnr
64591
Ort
Strängnäs

Visningar

  • Lördag 1 jun

    Kontakta mäklaren för tidsbokning

    Lägg till i din kalender

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se

Dokument & Länkar

Spabad
Kök
Illustration med pooldäck
Fasad
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Uterum
Uterum
Uterum
Uterum
Matplats
Matplats
Matplats
Inre hall
Hall
Inre hall
Inre hall
Badrum
Badrum
Badrum
Badrum
Tvättstuga
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Badrum
Kök i hus två
Hus två
Hus två
Hus två
Hus två
Loft hus två
Hus två
Loft med takfönster hus två
påbörjat poolbygge
Gräsmatta
Framsida
Entré
Planskiss
Planskiss villa 2/garage
Planskiss loft villa 2
Fastighetskarta-2022-12-01

STRÄNGNÄS GILLESGÅRDEN 1:52

Ringarstigen 11

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!