• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Bostadsrätt /

Ringvägen 14 6vån

Klassisk vindvåning med takterrass på Södermalm

Med ett eftertraktat läge, centralt på Södermalm ligger denna exklusiva och vackra vindsvåning som producerades år 2000. Våningen bjuder på alla klassiska "vindsvåningsattribut" så som generös takhöjd (5.10 i nockhöjd), djupa fönsternischer, tornrum, öppen spis, putsade väggar, synliga bjälkar och stödben, oljade innerdörrar i ek, murstockar med framtagna avsatser, genomgående breda oljade ektiljor på golv och sist men inte minst en insynsskyddad takterrass om nästan 10kvm med eftermiddags- och kvällssol. På våren och sommaren når solen in på terrassen från kl 10:00 fram till solnedgång.

Inbjudande entré med fönster och platsbyggda garderober.

Ljus och fräsch gäst-wc. Vackert golv i sjösten och kaklade väggar.

Inre hall med platsbyggd bokhylla. Här ryms en arbetshörna för den som önskar.

Mycket ljust och luftigt vardagsrum med synliga takbjälkar och spröjsat fönster med djup fönsternisch och utsikt över Södermalms takåsar. Fullt fungerande eldstad med vacker murstock synlig upp till taknock. Öppen planlösning till ytterligare en sällskapsdel/matplats med utgång till insynsskyddad takterrass i väst.

Hagakök i oljad körsbär med bra förvaring och arbetsytor. Tilltalande lösning där köket följer med och svänger längs med den bakomliggande väggen. Extra bonus är fönster ovan diskbänk som skänker ljus och vacker utsikt mot takåsar. Köket är utrustat med rostfria vitvaror; spishäll, grillhäll, integrerad diskmaskin, kyl, frys, inbyggnadsugn och mikro i högskåp. Längs ena väggen sitter eftermonterat köksskåp i samma stil som går att ta bort om öppnare planlösning önskas.

Kök med delvis öppen planlösning (om du vill) mot sällskapsdel och ateljé.

Ytterligare en sällskapsdel (eller varför inte disponera rummet som sovrum eller bibliotek) finns i tornrummet. Nuvarande ägare nyttjar tornrummet som ateljé, som med med sina öppningsbara takfönster är en perfekt plats för kreativitet. Ryggåstak och ett lågt sittande fönster med djup nisch tillsammans med takfönstren ger rummet ytterligare karaktär.

Två rofyllda sovrum. Det ena sovrummet med praktisk skjutdörr och stort fönsterparti och utsikt mot takterrass och det andra sovrummet (Master Bedroom) med synliga bjälkar, vacker utsikt och garderobsvägg bestående av fyra dubbelgarderober och linneskåp i oljad ek. I Master Bedroom finns även en tystgående AC. Skjutdörr.

Påkostat badrum med golv i sjösten med värmeslingor och vitkaklade väggar. Nockhöjd om ca fyra meter och öppningsbart takfönster. Jaccuzzi, dusch bakom vägg i betongglas, handfat med kommod, wc och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Fakta

Fastighet
STOCKHOLM PÅLEN 7
Förening
Pålen 7
Lägenhetsnr
35
Byggår
1907
Boarea
110 m2
Rum
3.5
Sovrum
2
Våning
6 av 6
Hiss
Ja
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

I föreningen finns 30 lägenheter och tre lokaler. Innergård med utemöbler, grill, planteringar och träd. Välskött förening med god ekonomi, låga avgifter bl.a. på grund av hyresintäkter. Föreningen har en yttre reperationsfond (se balansräkning)

Övrigt om uppvärmingen
Fjärrvärme
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
F
Energiprestanda
156 kWh/m2
Personer i hushållet
2
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Fastigheten är ansluten till bredband.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, cykelrum och samlingslokal i källaren. Källarförråd om ca 6 kvm tillhör lägenheten.

Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Pålen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19360529)
  • Planer och bestämmelser: Södermalm Och Södra Hammarbyhamnen, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19850218)
  • Planer och bestämmelser: Högalids Församling,varsamhetsbestämmelse Och Upphävande Av Vindsinredningsförbud, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20090305, Registreringsdatum: 20090422)

Ekonomi

Avgift
3 356 kr
Andelstal
3,359
Andelstal insats
3,2821
Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är planerade under perioden 2021-22.
Övrigt om vad som ingår
Värme, vatten, internet och bostadsrättstillägg för försäkring ingår i avgiften.
Försäkringskostnad
1 300 kr/månad
Hushållsel
70 kr/månad
Totala driftskostnader
1 370 kr/månad
Övrigt om driftskostnaden
Nuvarande ägare har inte nyttjat bostaden mer än för tillfälliga övernattningar. Därför kommer elförbrukningen att bli högre för den som använder bostaden permanent.
Överlåtelseavgift
1 190 kr (Betalas av Köpare )
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är inte pantsatt

Närområdet

Här bor du bekvämt och centralt med Södermalms stora utbud av nöjen, restauranger och service på gångavstånd. Ett stenkast från grönskande Tantolunden, Skinnarviksparken och nära även till Årstaviken för promenader och rekreation. Ypperliga kommunikationer med tunnelbanan vid Zinkensdamm, flertalet busslinjer och tågstationen Södra Station.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
13 300 000 kr
Pris
11 500 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3,5
Boarea
110 m2
Avgift
3 356 kr
Lgh nr
35
Våning
6 av 6
Byggår
1907
Andelstal
3,359
Andelstal insats
3,2821
Typ
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 14 6vån
Postnr
11726
Ort
Stockholm

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Takterrass
Vardagsrum
Matplats
Takterrass
Takterrass
Takterrass
Utsikt
Vardagsrum
Vacker eldstad
Fönster
Vardagsrum
Vacker utsikt över takåsar
Vardagsrum
Eldstad och utsikt
Mot takterrass
Generös takhöjd
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Matplats
Matplats
Matplats
Matplats
Vardagsrum
Utgång till takterrass
Matplats
Utgång till takterrass
Kök
Kök
Mot kök och matplats
Kök och matplats
Matplats
Kök
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Sovrum
Från sovrum mot matplats
Sovrum
Mot ateljé och takterrass
Ateljé
Ateljé
Ateljé
Fönstervy
Badrum
Badrum
Gäst-wc
Från entré mot vardagsrum
Entré
Mot vardagsrum
Entré
Entré
Planskiss
Fasad

STOCKHOLM PÅLEN 7

Ringvägen 14 6vån

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!