• Real Estate Stockholm
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Fritidshus / Djurö

Sörbyvägen 15

Rönneberget- En södervänd och charmig skärgårdsdröm

Rönneberget ligger som namnet antyder högt och är inramad av vacker natur och grönska. Boendet består av ett trivsamt enplanshus med tre sovrum, öppna sociala ytor, nyrenoverat badrum och stort trädäck. Det finns också vedeldad bastu, ett litet trädgårdshus, förråd och garage/lada Härligt med badrocksavstånd (150m) till badplats med både sandstrand och klippor. Detta boende passar lika bra för de som söker fritidshus som till de som letar fast åretruntboende.

Det tar ca en kvart att promenera till Djurö centrum, med ICA, restauranger, bageri och grundskola. En kort promenad (ca 3 min) till busshållsplats. Till centrala Stockholm (Slussen) tar det ca 1 timme att åka kommunalt. Högt och insynsskyddat läge, med många soltimmar och en uppvuxen och lummig trädgård. Granne med naturreservat/fågelreservat och mark av historiskt intresse. En bit in i skogen hittades ett svärd från 1500-talet. Den skyddade marken kommer inte bebyggas.

Inbjudande hall/Tvättstuga: Plats för avhängning av ytterkläder och skor. Tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, garderob och hyllor.

En luftigt och social planlösning, delvis öppen mellan vardagsrum och kök.

Ljust och rymligt vardagsrum med ett stort glasparti som släpper in ljus och vackert ramar in den rofyllda utsikten mot trädgården och naturen intill. Ett stort altandäck sträcker sig längs hela långsidan och det finns tre utgångar till altanen från huset. Altandäcket är stort nog att rymma både solstolar, fikaplats och middagsgäster.

Trivsamt kök med mycket 50-tals-charm bevarad. Så som köksskåp med gliddörrar, tidstypiska beslag och blandare. Köket är utrustat med spis med häll och ugn, köksfläkt, kyl och diskmaskin. Det finns en vedspis som fungerar som praktisk avställningsplats för grytor. Vedspisen är inte ansluten och viss ombyggnad måste göras för att kunna ansluta den.

Praktiskt med ett intilliggande skafferi med fönster som rymmer hyllor och en frys.

Intill köket finns en naturlig plats för middagsbord intill ett stort fönsterparti med naturen som utsikt. Glaspartiet ger nästan känslan av att vara på en veranada. Här ryms både matbord och läshörna.

Rymligt och ljust vardagsrum med gott om plats för soffmöblemang och umgänge. En dekorativ och fungerande eldstad skänker värme och trivsel.

Intill vardagsrummet finns ytterligare en plats för middagsgäster, intill glaspartiet, som även det ger känslan av en glasad veranda.

Fräscht och stilrent helkaklat badrum från 2022. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, wc, badrumsskåp och handdukstork. Golvvärme.

Två rofyllda sovrum varav ett med utgång till altan.

Ett mindre sovrum som rymmer en enkelsäng. Perfekt som gästrum.

Walk in Closet med fönster.

Genomgående ljusa vackra trägolv i alla torra utrymmen.

Vedeldad bastu med omklädningsrum. Enkel men funktionell utedusch.

Lada/garage om ca 45kvm som nu är uppdukat med långbord. Perfekt för kräftskivan och bjudningar. Självklart kan denna byggnad även nyttjas för fordon eller förvaring.

Ett litet gulligt trädgårdshus med glasdörrar och planteringsbänk.

Förrådsutrymme.

Källarutrymme ca 1,30 i takhöjd.

Grusad uppfart och plats för parkering.

Fastigheten är nyligen styckad och delar fortfarande kommunalt vatten och avlopp med grannfastigheten. Grannfastigheten ägs av säljaren, som använder den som fritidshus. Fastigheten kommer att behöva ansluta till en egen service och en egen vattenmätare och detta ombesörjs och bekostas av säljaren.

Utförda renoveringar 2023 Ny avfuktare samt markisolering installerad i krypgrund. 2022 Nytt badrum. Hall/tvättstuga renoverad med klinkergolv och är våtrumssäkrad. 2018 Installation av två luft/luftvärmepumpar och ny varmvattenberedare. 2016 Kommunalt V/A drogs in (delat) 2015 Utbyggnad av kök. Garage byggs. El ses över och uppdateras.
2010 Tilläggsisolering på vinden (ca 40 mm tjock). Altan byggs. Alla golv slipas och laseras 2005 Vägg flyttas ut till ett matrum.

Bredband via mobilt bredband. Fiber finns i gatan.

Byggnadsfakta

Fastighetsbeteckning
VÄRMDÖ DJURÖ 4:609
Om-/tillbyggnadsår
1962
Uppvärming
Direktverkande el, luft/luftvärmepump, elburen golvvärme och eldstad
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Tak
Betongpannor Tegelpannor
Fönster
2-glasfönster 2 och 3-glas isoler
Ventilation
Självdrag
Skorsten
Murad skorsten
Vatten
Kommunalt vatten
Avlopp
Kommunalt avlopp
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiklass
E
Energiprestanda
0 kWh/m2
Elförbrukning
11 634 kWh/år
Servitut mm
 • Gemensamhetsanläggning: VÄRMDÖ DJURÖ GA:7 - VÄGAR
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya vattenledning enligt sträcka redovisad i förrättningskarta, KA1. - VATTENLEDNING
 • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: OMRÅDE - SE BESKRIVNING
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: VÄG - SE BESKRIVNING
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya vattenledning enligt sträcka redovisad på förrättningskarta, KA1. - VATTENLEDNING
 • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: VÄG - SE BESKRIVNING
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: VA-LEDNINGAR - SE BESKRIVNING
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya avloppsledning i sträcka enligt förrättningskarta, aktbilaga KA1. - AVLOPP
 • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsservitut VÄG
 • ENUMS_EASEMENTTYPE_CONTRACTUAL_RIGHTS: Avtalsservitut VA-ledningar

Ekonomi

Kostnad samfällighet
500 kr/år
Vatten och Avlopp
9 500 kr/år
Elkostnad
22 600 kr/år
Totala driftskostnader
32 600 kr/år
Taxeringsår
2024
Taxeringvärde noggrannhet
Ej fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 064 000 kr
Taxeringsvärde mark
1 788 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 852 000 kr

Närområdet

Djurö centrum består av en F–9-skola, sporthall, bibliotek, konditori, mode och, blomsteraffär, husdjursbutik, en livsmedelsbutik (ICA), Restaurang Björkås, Motorverkstan samt under sommaren även Restaurangen Sjöboden och Vita grindarna.

På södra Djurö finns det välkända konferens och SPAhotellet Djurönäset.

Djurö har en idrottsförening. Fotboll spelas på Sjösalavallen i Stavsnäs. Innebandy spelas i Djurö Sporthall.

Gott om fiskevatten.

För att ta sig till Djurö tar man SL-buss nummer 434 eller 433. Det tar cirka en timme från Slussen i centrala Stockholm.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Pris
4 995 000 kr (Högstbjudande)
Rum
5
Boarea
128 m2
Byggår
1949
Område
Djurö
Typ
Fritidshus
Tomtyta
1458 m2
Adress
Sörbyvägen 15
Postnr
13973
Ort
Djurhamn

Visningar

 • Söndag 2 jun

  Kontakta mäklaren för tidsbokning

  Lägg till i din kalender

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Mari Svanström

Ansvarig Mäklare
070 799 10 17 mari@realestatestockholm.se mari@realestatestockholm.se
Planritning
dsc_5925
Fastighetskarta-2024-04-30
Fastighetskarta-2024-04-30

VÄRMDÖ DJURÖ 4:609

Sörbyvägen 15

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!