• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Småhus / Edsviken

Sportvägen 16

Otroligt mysigt och charmigt hus ca 310 kvm totalyta med mycket attraktivt läge i Edsviken nära vattnet. Stor sällskapsdel med eldstad och öppen planering till köket samt 5-6 sovrum. Den uppvuxna härliga trädgården om 1031 kvm ger gott om plats för lek och samvaro. Här finns fruktträd, rosor, perenner och en fin gräsmatta.. En generös altan är pricken över i. Bergvärme skall installeras och ingår i priset.

Beskrivning

Underbart hus med en härlig uppvuxen trädgård som gjord för lek och umgänge. Husets totalyta är 310 kvm med 1031 kvm tomt. Mycket trivsam sällskapsdel med stort hörnvardagsrum med öppen spis, matsal för minst 12 personer och kök i direkt anslutning. 5-6 sovrum och goda förvaringsutrymmen ger plats för den stora familjen. Genomgående parkett i huset.

ENTRÉPLAN
Rymlig hall med fin kontakt med hela entréplanet. Gott om plats för förvaring av ytterkläder. Från hallen når man trädäcket och vidare ut i den härliga trädgården.

Vardagsrummet har öppen planering mot matsal och kök. Generösa ytor, stilenliga elemenskydd, fungerande öppen spis och ett vackert hörnläge med utsikt mot trädgården gör detta till ett underbart sällskapsrum med fantastisk atmosfär.

Matsalen har gott om plats och rymmer minst 12 personer.

Köket är mycket trivsamt och välutrustat med gott om skåp, rejäla arbetsytor med bänkskivor i trä, kyl/frys, diskmaskin, elhäll, inbyggd ugn och micro samt köksfläkt. Klinkergolv. Här finns också en trappa till nedre plan och en entré som leder ut till trädgården.

Entréplanet rymmer också 2 fina sovrum med fin utsikt över trädgården..

Kaklad gästwc med dusch från 2015. Klinkergolv med golvvärme.

ÖVRE PLAN
Två rejäla sovrum varav det ena har en fransk balkong. Rymligt allrum med balkong där Edsviken glittrar mellan de lummig trädgårdarna. Här finns också en braskamin för dagar med ruskväder.

Stort badrum, även det omgjort 2015, som är utrustat med dusch, badkar, handfatskommod och handdukstork. Klinkergolv med golvvärme.

NEDRE PLAN
Det nedre planet har delvis använts som bostad med ett sovrum och vardagsrum, pentry samt wc. Vardagsrummet kan också användas som ett sovrum. Pentryt är utrustat med diskho, 2 elplattor och kyl. Från vardagsrummet är det utgång till trädgården vilket gör det även lämpligt som hemmakontor eller uthyrning.
I övrigt finns en tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Klinkergolv med golvvärme. Ett stort allrum med pingisbord och gymrum samt pannrum ryms även i denna del av huset.
Ett rymligt men enkelt utvändigt förråd nås från trädgården.

Vacker uppvuxen trädgårdstomt omgärdad med en lummig häck som ger vackert insynsskydd. Rosor, perenner och en fin plan gräsmatta inbjuder till lek och samvaro under vår och sommar.

Tomt

Tomtarea
1031 m2

Vacker uppvuxen trädgårdstomt omgärdad med en lummig häck som ger vackert insynsskydd. Rosor, perenner och en fin plan gräsmatta inbjuder till lek och samvaro under vår och sommar.

Byggnadsfakta

Renoveringar

2003 byggdes ny våning, övre plan, och ursprunglig byggnad totalrenoverades. 2013 nytt badrum övre plan. 2016 ommålning av fasaden. Ny dusch/gästwc entréplanet.

Fastighetsbeteckning
Sollentuna Hyacinten 5
Om-/tillbyggnadsår
2003
Uppvärming
El - vattenburen värme samt 2 eldstäder. Bergvärme är beställd och kommer att installeras och bekostas av säljaren.
Värmekällans ålder
2003
Värmekällans märke
IVC
Elkablar
Ledningar bytta 2003
Grund
Källare/Betongplatta
Grundens vägg
Betong
Stomme
Betong/Trä
Fasad
Stående träpanel, ommålad 2016.
Tak
Sadeltak med råspont, papp, läkt och takpannor
Utvändiga plåtarbeten
Plåt
Fönster
2-glas + 3-glasfönster
Ventilation
Självdrag
Skorsten
Murad skorsten
Övrigt om skorstenen
Nedre plan murad öppen spis, övre plan braskamin. Sotad senast 2015-02-04.
Vatten
Kommunalt vatten året om
Avlopp
Kommunalt avlopp
Om radon
Radonmätning utförd 2009. Årsmedelvärde140 Bq/m3 gränsvärde 200 Bq/m3.
Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
104 kWh/m2
Elförbrukning
31 700 kWh/år
Personer i hushållet
3
TV / TELE / BREDBAND
Internet
TV via parabol. Telia Bredband via telefonjacket. Om man önskar dra in fiber är anslutningsavgiften 16.500 kr ink moms. Grävarbete till tomtgräns ingår, från tomtgräns till fastigheten får ägaren själv ombesörja.
Servitut mm
  • Planer och bestämmelser: Hersby-Hedvigsdal, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19340915)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Avloppsledning - Se beskrivning
  • Planer och bestämmelser: Kummelby Och Edsviken Ändring Genom Tillägg, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19931116)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa mm och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Avloppsledning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa mm och årlig avgäld

Ekonomi

Fastighetsskatt/avgift
7 687 kr
Sotningskostnad
260 kr/år
Vatten och Avlopp
3 600 kr/år
Renhållning
3 300 kr/år
Elkostnad
38 007 kr/år
Totala driftskostnader
45 167 kr/år
Taxeringsår
2015
Taxeringsvärdesår
1966
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 346 000 kr
Taxeringsvärde mark
3 339 000 kr
Summa taxeringsvärde
5 685 000 kr
Standardpoäng
32

Närområdet

Underbart uppvuxet villaområde intill vackra Edsviken. Vid Edsviken finns tennisbanor, joggingslingor och underbara promenadstråk utmed vattnet och i de vackra omgivningarna. Det är nära till Ulriksdals Slottsområde med handelsträdgård, caféer och den underbara parken. Edsbergs Slott är inte heller långt bort och där finns den mycket omtyckta Edsbacka Wärdshus och bistro. På vintern plogas skridskobanor på Edsviken när vädret tillåter och på sommaren finns härliga badmöjligheter med sandstrand en kort promenad bort. I Sollentuna Centrum finns det mesta man kan önska av butiker, service och trevliga restauranger, både i gallerian och på huvudgatan utanför. I närområdet finns flera förskolor och grundskolor och på kommunens hemsida finns mycket bra information om dessa. Besök gärna www.sollentuna.se.

Avståndet till Stockholm är endast 1,1 mil och för den som vill cykla tar det ca 35-40 minuter men självklart finns goda kommunikationer med bl a olika busslinjer där närmaste hållplats ligger några minuter bort. Flera alternativ med bl a snabbussar in till centrala Stockholm under rusningstid finns på 10-15 minuters promenadavstånd. Från Helenelunds C går pendeltåget och det tar ca 10 minuter till Centralen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
13 500 000 kr
Pris
13 500 000 kr (Högstbjudande)
Rum
9
Boarea
200 m2
Biarea
110 m2
Byggår
1936
Område
Edsviken
Typ
Småhus
Tomtyta
1031 m2
Adress
Sportvägen 16
Postnr
19143
Ort
Sollentuna

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Utsikt från balkongen på övre plan
Allrum på nedre plan
Sovrummet på nedre plan
Entréplan
Övre plan
Nedre plan

Sollentuna Hyacinten 5

Sportvägen 16

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!