• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Vireberg

Vårvägen 5

Välplanerad trevlig lägenhet med stor uteplats söderläge. Stora sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning med plats för stor matgrupp och rymlig vardagsrumsdel. Två fina sovrum varav ett master bedroom med flera garderober. Helkaklat stambytt badrum med dusch. Välskött trevlig förening i lugnt idylliskt område.

Beskrivning

Mysigt bekvämt boende som känns som ett mellanting mellan radhus och lägenhet. Stor fin uteplats i söderläge där man genom en grind kommer ut på den fina innergården där det även finns en stor grillplats och utemöbler om det kommer många gäster.

HALL Välkomnande hall med kapphängare och två garderober.

KÖK/VARDAGSRUM Luftigt sällskapsdel med kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Utrustning i köket:kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt samt vinkyl. Intill köket finns det gott om plats för en stor matsalsmöbel där man även kommer ut till den mysiga uteplatsen i söderläge. Vardagsrummet har två fönster och plats för stor soffa soffbord och ytterligare förvaring.

SOVRUM Två rofyllda sovrum varav det större har flera garderober och det mindre har två garderober.

BADRUM Helkaklat badrum med dusch. Väggfasta skåp, handdukshängare samt klinkergolv med golvvärme.

Fakta

Förening
Brf Vårvägen
Lägenhetsnr
2002
Byggår
1955
Boarea
72 m2
Rum
3
Sovrum
2
Accepterar juridisk person
Nej
Allmän information

Fastigheten byggdes 1954-55. Föreningen bildades 2002 och förvärvade fastigheten år 2010. Föreningen består av 32 lägenheter, 1 lokal, 4 garage samt källare. Till fastigheten hör en av Solnas största gårdar som delas med Sommarvägen 1-5 och Virebergsvägen 12-14. Föreningen har en fin och väldigt intressant hemsida:http://www.brfvarvagen.se

Kommentar till byggnaden

2010 fasad. 2010/11 tvättstuga inkl nya maskiner. 2011 stambyte vatten och avlopp. 2011 balkonger i ursprunglig stil. 2011 eldragningar och nya stigledningar fram till lgh. 2012 renovering av stentrappa. 2012 sju st nya källarförråd byggda. 2012 renovering av kantsten på gård/tomten. 2013 takrenovering med byte papp, plåt och taktegel samt säkerhetsbryggor och snörasskydd mot gatsidan. 2013 Byte av av fönster och dörrar i takkupor. 2013 upprustning av lekpark i samarbete med våra två grannfastigheter. 2013 byggnation av tre st markterrasser för lgh i markplan mot gård. 2014 byte av kvarvarande fönster inkl karmar och fönsterbräder till 2+1-glas. 2014 utbyte av samtliga missprydande portar i aluminium från 1980-talet till originalutförande i massiv ek. Restaurering av entrépartierna i ek och glas. Arbetet utförd av Lindborgs snickeri AB. 2014 relining av avloppsrören i bottenplattan utförd av Aarsleff Rörteknik. 2015 korroderade stuprör bytes mot nya. 2015 trapphusen 3-5-7 återställdes i ursprunglig färgskala (grön-gul-blå) enligt Le Corbusiers berömda färgschema. Trappräckena fick tillbaka sin ursprungliga färg efter att ha blivit gråmålade. 2015 renovering av garagedörrar. 2015 ombyggnad av lokal till bostad 86 kvm (Vårvägen 7 nb). 2015 ny trapphusarmatur installerades. 2016 installation av fiber till bredband. 2016 ny grovtvättmaskin samt elarbete i tvättstugan.

Energideklaration
Energistatus
Energideklaration är utförd
Energiprestanda
0 kWh/m2

Ekonomi

Avgift
3 596 kr
Andelstal
3,1055
Hushållsel
400 kr/månad
Totala driftskostnader
400 kr/månad
Överlåtelseavgift
1 110 kr (Betalas av Köpare )
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden är pantsatt

Närområdet

Optimalt läge med närhet till alla tänkbara kommunikationer och närservice. Från t-banestationen Solna Centrum är resvägen endast ca 9 minuter in till T-centralen och ca 7 minuter in till Fridhemsplan.

I området finns expansiva arenastaden med Friends Arena och Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia. Ännu närmare har du Solna Centrum Du kan även handla runt hörnet i Solna Business Park

För rekreation finns inte bara den stora gården i söderläge bakom huset utan även Skytteholmsfältet. Det ligger en kort promenad från bostaden och erbjuder stora picknickvänliga ytor och idrottsplan. Även Råstasjön och Lötsjön erbjuder fina grönområden och promenadstråk längs vattnet.

Dagis och skola ligger alldeles nära runt hörnet.

Vårvägen ligger på skarven till det vackra villaområdet i Råsunda och har Solna-Sundbybergs brandstation som närmaste granne. Råsundas gamla kärna från 1900-talets början ligger rakt upp för Stråkvägen.

Den kommunala servicen håller högsta nivå. På denna länk kan du läsa mer om stadens medborgarservice och fakta om Solna som stad:

https://www.solna.se/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Solna_kommun

Utmärkta allmänna kommunikationer med några minuters promenadavstånd till tunnelbanestation Solna centrum, T-bana och pendeltåg vid Sundbyberg station, T-bana Näckrosen (gångavstånd ca 6 min). Med tunnelbana tar det ca 10 minuter in till centralen. Tvärbanans närmaste hållplats är även den inom några minuters promenadavstånd och med den kan du ta dig mellan Alvik och Solna station.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
3 790 000 kr
Pris
3 790 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3
Boarea
72 m2
Avgift
3 596 kr

I månadsavgiften ingår , värme, vatten och kabel-TV.

Lgh nr
2002
Lgh nr LM
1001
Byggår
1955
Område
Vireberg
Andelstal
3,1055
Typ
Bostadsrätt
Adress
Vårvägen 5
Postnr
169 31
Ort
Solna

Budgivning

Senaste bud
3 790 000 SEK

Budgivare Bud
1 3 790 000 kr
1 3 700 000 kr

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

Vårvägen 5

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!