• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se
Småhus / Brottby

Stångberga 2

Underbar fd skola från1886 som ända till början av 70-talet var skola och bostad åt föreståndarinnan. Huset har en otrolig atmosfär och fantastiska rum som skänker lugn och harmoni. Från altanen med sol från morgon till kväll kan man fångas av den förtrollande utsikten över landskapet med hästhagar och gårdar. En stor möjlighet för er som letar efter boende som är utöver det vanliga där familj och framtidsdrömmar får komma först. På fastigheten finns en sidobyggnad som kan bli hönshus samt ett uthus som används som snickeriverkstad med egen virkestork. På den mysiga, välskötta tomten finns flera fruktträd, odlingsbäddar, syrenberså och även två runstenar från vikingatiden. Hela tomten är inhägnad. Carport för två bilar, laddstolpe till elbil. Utanför fastigheten finns direktbuss till Danderyd och skolor. Intill fastigheten finns inackorderingstall samt ridskola och om man tycker om att springa eller ta härliga promenader finns många fina stråk i vacker miljö runt badsjöar i området. För den golfintresserade ligger fastigheten emellan två fina golfbanor, Lövsättra Golf samt Brollsta Golfbana. Fastigheten besiktigades den 26/4 och besiktningsprotokollet finns under dokument och länkar. Muntlig kommentar från besiktningsmannen är att det ett välmående hus med torrt under tak och torrt i grunden. Fastigheten har otroligt låg energiförbrukning, se energideklaration under dokument och länkar. Bergvärmepump från 2021.

Beskrivning

HALL Välkomnande möblerbar veranda med många fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Från farstukvisten kommer man in i hallen som är stor och pampig och öppnar upp mot entréplans samtliga rum. I hallen finns den tidstypiska gjutjärnskaminen (fungerande) och den fina trappan som leder upp till övervåningen.

STORA SALEN/GYMNASTIKSAL Stort rum som idag används som gymnastiksal och lekrum, bästa rummet för barnkalas! Nu har rummet en egen Riddarborg med rutschkana, ribbstolar och en egen fängelsehåla... Här finns gott med utrymme för stora fester och middagar med plats för över 40 sittande gäster. Här skulle man med fördel kunna bygga ett kök och få ett stort kök och vardagsrum. Idag åks det mycket trampbilar, kicksbikes och trehjulingar i Gymnastiksalen.

GYM Intill gymnastiksalen finns ett rum som idag används till gym, bakom gymmet finns tvättstugan som har stora fönster ut mot den vackra trädgården.

WC/DUSCH/BASTU Separat dusch, badkar, wc och bastu i anslutning till gymdelen.

SOVRUM ENTRÈ PLAN Ljust stort hörnsovrum med fin utsikt över den idylliska trädgården med dubbla altandörrar ut mot altanen.

BARNRUM Magiskt barnrum med fyra platsbyggda sängar med praktiska trappa emellan, perfekt för familj med många barn eller övernattande vänner. Här finns ett vackert platsbyggt skåp.

SOVRUM/ALLRUM Underbart rum med fantastiskt ljusinsläpp även här finns dubbla altandörrar som leder ut till den stora altanen.

I hallen som ansluter till allrummet finns ytterligare utgång till trädgården med ett praktiskt vindfång med kapphängare och plats för gummistövlar och skor.

Vacker trapp leder upp till övre plan.

SOVRUM/LÄRARINNAS BOSTAD Stort sovrum som idag används som gästrum. Flera av kattvindarna har fönster och skulle även dem kunna bli mindre sovrum. Utgång finns till altan som sträcker runt huset.

INRE HALL/ARBETSRUM Mellan badrum och sovrum finns ett trevlig inre hall som idag används som ett arbetsrum.

BADRUM Helkaklat badrum med dusch, handfat samt wc. Klinkergolv med golvvärme.

VARDAGSRUM ÖVRE PLAN Mysigt vardagsrum med vackra takbjälkar och fönster högt och lågt vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp. I vardagsrummet finns en insatskamin som effektivt värmer huset.

KÖK I öppen planlösning mot vardagsrummet ligger köket med gott om plats för många middagsgäster. Här finns utgång till altanen i söderläge samt utgång till mysig balkong med morgonsol båda med trollbindande utsikt över landskapet. Bakom köket finns en stor kattvind som är ett perfekt kallskafferi, här finns en frysbox.

Inkopplade kaminer tillhör fastigheten de som står löst kommer säljarna ta med sig.

Uteplats

Härlig tomt med många odlingsbäddar. På tomten finns flera fruktträd varav en del är nyplanterade såsom plommonträd, persikoträd och äppelträd (finns ett äppelträd som redan nu ger frukt). Det finns även många olika sorters bär varav en stor odlingsbädd med jordgubbar det finns även krusbär, björnbär, svarta vinbär, röda vinbär, rabarber, smultron. Det finns också en vacker syrenhäck. Det finns en cistern på 1000 l som fångar upp regnvatten från taken som används till bevattning av odlingarna. Tomtgränsen är lite innanför gärdesgården (utmärkt med pinnar), säljarna blev uppmanade av markägaren att dra gärdesgården på hans mark då dragningen av staketet blev finare så.

Tomt

Tomtarea
1555 m2

Byggnadsfakta

Renoveringar

Grunden plastades -16 och avfuktare sattes in, ingen fukt fanns då men försäkringsbolag ville att det skulle göras. Ny insatskamin på övre plan -16. Gärdesgård från -16 hela tomten inhägnad av staket och dubbelgrind från vägen med plats för lastbil. Laddstolpe till elbil -20. Ny bergvärmepump från -21.

Fel och brister

Tomtgränsen är lite innanför gärdesgården (utmärkt med pinnar), säljarna blev uppmanade av markägaren att dra gärdesgården på hans mark då dragningen av staketet blev finare så. Angående besiktningsprotokoll så var både tak och grund torr och gamla fuktmärken tex i råsponten var torr så besiktningsmannen trodde det var gammalt men att man såklart får ha sådant under uppsikt. Angående skadedjur som ätit på balkarna så såg det också ut att vara gammalt och de skalbaggarna som äter på balkarna oftast bara äter barken men för att vara säker kan man ta in Anticimex som får titta på det.

Övriga byggnader

Förråd (som kan bli hönshus), snickeriverkstad, pumphus till vattnet. Nybyggd hundgård dimensionerad för 2 hundar enligt jordbruksverkets krav, med tillhörande isolerad hundkoja med öppningsbart tak.

Fastighetsbeteckning
VALLENTUNA STÅNGBERGA 5:1
Uppvärming
Bergvärmepump
Värmekällans ålder
2021
Värmekällans märke
Nibe
Grund
Torpargrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Fasad
Träfasad
Vatten
Enskilt vatten året om
Avlopp
Enskilt avlopp
Energideklaration
Energiprestanda
45 kWh/m2
Elförbrukning
20 438 kWh/år
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Fiber.
Servitut mm
  • Gemensamhetsanläggning: Vallentuna Stångberga Ga:3
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20061008)
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20061008)
  • Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya infiltrationsanläggning inom området a med tillhörande ledning, se karta aktbilaga ka1. - Avlopp
  • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förnya infiltrationsanläggning inom området d med tillhörande ledning, se karta aktbilaga ka. - Avlopp
  • Rättigheter last: Officialservitut: Vattentäkt,väg
  • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att behålla, underhålla och förya vattenledningen c, se karta aktbilaga ka2. - Vattenledning

Ekonomi

Vatten och Avlopp
3 000 kr/år
Renhållning
2 000 kr/år
Uppvärmning samt hushållsel (samt laddbil sedan okt)
2 555 kr/månad
Totala driftskostnader
35 657 kr/år
Taxeringsår
2018
Taxeringsvärdesår
1929
Taxeringvärde noggrannhet
Fastställt
Taxeringsvärde byggnad
2 087 000 kr
Taxeringsvärde mark
948 000 kr
Summa taxeringsvärde
3 035 000 kr

Närområdet

Stångberga ligger i vacker lantlig miljö sju kilometer ifrån Brottby, här kan man bo lantligt men ändå ta bussen utanför som går in till Danderyd, bussen tar ca 30 min. Man kan även parkera på på Brottbys eller Söderhalls (Söderhall ligger på cykelavstånd bort, 3km) infartsparkering och ta bussen därifrån som går var 10:e minut. Intill huset finns hästhagar där islänningar går på lösdrift, med tillhörande stall om tar emot inackorderingar. På andra sidan gatan finns en ridskola med shettisar.

Skolor och förskolor: Skola med idrottsprofil (Karbyskolan) F-6, skolskjuts går att få. Annars går bussen i bra tid utanför dörren och stannar vid skolan, tar 10 minuter. Bra förskolor Föräldrakooperativet Vikingen är en av de bästa förskolarna i Vallentuna.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om fastigheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från fastighetsregistret eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte.

Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om husets energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska husets energiförbrukning.

Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert. Fritidshus behöver inte energideklareras.

Det är säljarens ansvar att se till att energideklarationen finns tillgänglig. Om energideklarationen saknas har köparen rätt att beställa en energideklaration inom 6 månader från tillträdet på säljarens bekostnad.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt och fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Fel och brister som köparen skulle ha kunnat upptäcka vid en noggrann undersökning får inte användas mot säljaren i efterhand. Fel i fastigheten som köparen inte har haft anledning att räkna med och inte heller borde ha kunnat upptäcka vid en besiktning brukar kallas för dolda fel. En säljare kan vara ansvarig för dolda fel som upptäcks inom tio år efter försäljningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
8 300 000 kr
Pris
7 550 000 kr (Högstbjudande)
Rum
7
Boarea
364 m2
Biarea
46 m2
Byggår
1886
Område
Brottby
Typ
Småhus
Tomtyta
1555 m2
Adress
Stångberga 2
Postnr
18697
Ort
Brottby

Budgivning

Senaste bud
8 500 000 SEK

Budgivare Bud
4 8 500 000 kr
2 8 450 000 kr
4 8 400 000 kr
2 8 350 000 kr
1 8 200 000 kr
3 8 150 000 kr
1 8 100 000 kr
4 8 000 000 kr
1 7 900 000 kr
3 7 800 000 kr
2 7 650 000 kr
1 7 550 000 kr

Ansvarig Mäklare

Frida Kieser

Ansvarig Mäklare
070 720 34 24 frida@realestatestockholm.se frida@realestatestockholm.se

VALLENTUNA STÅNGBERGA 5:1

Stångberga 2

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!