• Real Estate Stockholm
  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
Bostadsrätt / Kungsholmen

Pontonjärgatan 38

Underbart ljus och luftig lägenhet med toppläge invid Riddarfjärden och Norr Mälarstrand. Lägenheten är genomgående renoverad och har en öppen planering mellan kök och sällskapsdel. Stort och stilfullt badrum som tilltalar den kräsne. Föreningen är skuldfri och har en enastående god ekonomi med låga avgifter och avgiftsfria månader när så medges. Allt är förberett för den som önskar flytta köket till det mindre sovrummet då både stammar och vattenledningar är framdraget och finns bakom en inspektionslucka i väggen.

Beskrivning

Ljus och inbjudande lägenhet med tre stora fönster mot Pontonjärgatan. Högt i tak och vackra tidsenliga detaljer. Öppen planering och stort lyxigt badrum tilltalar dig med höga krav. Underbart läge nära Norr Mälarstrand och Riddarfjärdens glittrande vatten. Fantastisk skuldfri förening med osedvanligt god ekonomi. Fin stavparkett i vardagsrummet, äldre trägolv i sovrum, klinkergolv i hall och nytt furugolv i köket.

HALL med en klädkammare samt hel garderobsvägg med spegeldörrar erbjuder massor med förvaring. VARDAGSRUM med öppen planering mot kök och matplats. Två stora höga fönster skänker underbart ljus och ger ett mycket luftigt intryck. Gott om plats för generös soffgrupp och matbord. KÖK renoverades mellan 2009 och 2012 och har stora arbetsytor och gott om skåp. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys samt praktisk stor köksö med extra bred gasspis, kolfilterfläkt samt inbyggd ugn. BADRUM med lyxig känsla. Helkaklat med klinkergolv och utrustat med både badkar och dusch. Tvättmaskin med snyggt platsbyggd arbetsyta samt överskåp. SOVRUM med gott om plats för dubbelsäng och förvaring i garderobsvägg samt även plats för en rejäl byrå. Det mindre sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och har fina glasade originaldörrar. Detta rum passar utmärkt som arbets-/gästrum eller barnrum.

Fakta

Förening
Brf Gjuteriet 1
Lägenhetsnr
37
Byggår
1923
Boarea
76 m2
Rum
3
Sovrum
2
Våning
1 av 5
Hiss
Ja
Allmän information

Brf Gjuteriet 1 är en äkta brf som består av Pontonjärgatan 38 och Fridhemsgatan 8. I föreningen finns 51 lägenheter varav 4 är hyreslägenheter samt 3 hyreslokaler. Brf Gjuteriet 1 förvärvade fastigheten 1993 och har en osedvanligt god ekonomi, se årsredovisningen. Föregående år hade man 2 avgiftsfria månader vilket upprepas om ekonomin tillåter detta.

Renoveringar

Mycket välhållen fastighet i mycket gott skick. Bl a har följande renovering utförts: 2014 Spolning av stammar 2011 Trapphusen renoverades och portarna byttes ut mot massiva ekportar. Fiberoptik drogs in till samtliga lägenheter 2006 Fasad och fönster renoverades 2003 Tre vindslägenheter byggdes och stora delar av taket renoverades. Nya källarförråd byggdes. Hissmaskiner byttes ut och hisskorgarna renoverades. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar och nya elstigare med 3-fas el. Uppvärmning fjärrvärme.

Energideklaration
Energiprestanda
112 kWh/m2
Personer i hushållet
3
TV / TELE / BREDBAND
Internet
Kabel TV genom Bredbandsbolaget ingår i avgiften Bredband via Ownit, kostnad 135 kr/mån. Obligatoriskt tillägg.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren samt källarförråd om ca 3 kvm. Barnvagnsrum vid hissen ingång Fridhemsgatan 8 där det även finns ett miljörum med bra källsortering.

Ekonomi

Avgift
2 127 kr
Andelstal
0,0215122
Hushållsel
400 kr/månad
Totala driftskostnader
400 kr/månad
Inre reparationsfond
Nej
Pantsättning
Bostaden har ej kontrollerats för pantsättningar

Närområdet

Mycket attraktivt område med Riddarfjärden och Rålambshovsparken strax intill. Här finns massor med aktiviteter för stora som små. Badplats, Parkteater sommartid, skateboard och boule är några av de mest populära aktiviteterna. Underbara promenadvägar runt hela Kungsholmen där man njuter av glittret i vattnet, badklippor, populära restauranger och mysiga cafeér. Kommunikationerna kring Fridhemsplan är fantastiska och tar er över hela staden med buss och T-bana. Arlandabussen stannar vid T-banestationen och du når pendeltåg och fjärrtåg lätt med blå linjen till T-centralen.

Allmän information

Ovanstående uppgifter om lägenheten kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Samtliga areauppgifter är hämtade från bostadsrättsföreningen eller baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika anledningar vara fel. Den köpare som tycker att arean har betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Vill du ha hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad? Ansvarig mäklare upprättar gärna en individuell boendekalkyl.

BUDGIVNING

Vi tillämpar öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljaren kan dock besluta att alla bud inte ska redovisas under budgivningsprocessen vilket gör att avvikelser från denna utgångspunkt kan förekomma.

Senast på tillträdesdagen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är det fastighetsmäklarens skyldighet att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet ska beaktas eller inte. Läs mer om budgivning här

ENERGIDEKLARATION

En energideklaration ger information om en byggnads energianvändning och måste enligt lag göras innan en försäljning. Den visar även vilka åtgärder som kan göras för att minska byggnadens energiförbrukning. Energideklarationen är giltig i 10 år. För att energideklarationen ska vara giltig ska den vara utförd av en ackrediterad energiexpert.

Det är bostadsrättsföreningens ansvar att se till att en energideklaration upprättas. Som säljare är du skyldig att visa upp energideklarationen för en spekulant i samband med försäljningen och därefter överlämna den till en ny ägare.

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT

Köpare uppmanas att undersöka bostaden de vill köpa. En köpare har nämligen en långtgående undersökningsplikt. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen.

Anmäl intresse

Fakta

Slutpris
5 750 000 kr
Pris
5 800 000 kr (Högstbjudande)
Rum
3
Boarea
76 m2
Avgift
2 127 kr

I månadsavgiften ingår och kabel-TV.

Lgh nr
37
Lgh nr LM
1102
Våning
1 av 5
Byggår
1923
Område
Kungsholmen
Andelstal
0,0215122
Typ
Bostadsrätt
Adress
Pontonjärgatan 38
Postnr
11237
Ort
Stockholm

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Ansvarig Mäklare

Anette Berggren

Ansvarig Mäklare
070 722 43 44 anette@realestatestockholm.se anette@realestatestockholm.se
7028835_1-129-5_2Dv2_web

web

7028835_1-312-5_2D_web

web


Pontonjärgatan 38

Anmäl intresse för detta objekt

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i dina uppgifter och få slutpris för detta objekt. Slutpriset skickas endast om det godkänns av köparen och säljaren.

Under utveckling

Nyproduktion

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig inom kort. Tack!

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!